R&D

R&D

AVITECH a creat în 2014 un departament de cercetare-dezvoltare în vederea extinderii zonei sale de competenţe şi a conceperii de soluţii proprii pentru domenii de viitor precum eficienţa energetică, sisteme inteligente de transport, smart city, safe city, Internet of Things, realitate augmentată.

De asemenea, suntem în relaţii strânse de colaborare pe teme de cercetare cu universităţi de top din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi.

În prezent derulăm mai multe proiecte cu finanțare nerambursbilă care au ca procese principale activitățile de cercetare-dezvoltare:

  • Proiect de cercetare-dezvoltare pentru realizarea unei platforme inovative bazată pVR Industrye aplicații de realitate virtuală destinate trainingului personalului care activează în infrastructurile critice. Scopul proiectului este de a asigura instruirea și testarea personalului operator din infrastructurile critice în vederea însușirii rapide și eficiente a cursurilor de protecția și siguranța muncii într-un simulator de realitate virtuală care să asigure posibilitatea de experimentare a unei situații de urgență la modul cel mai realistic având siguranța de risc 0 în cazul comiterii unei erori.
  • Proiect de cercetare-dezvoltare pentru elaborarea de prototipuri virtuale pentru medii complexe specifice industriei automative, care să anticipeze comportarea cât mai exactă a diferitelor procese înainte de aplicarea efectivă a acestora. Proiectul are două componente majore - crearea unei platforme de realitate virtuală și realitate augmentată pentru industria automotivă si crearea unei platforme inovative pentru industria transporturilor. 
  • Proiect pentru dezvoltarea unui simulator haptic medical care să reconstituie virtual diverse proceduri medicale specifice și integrarea acestuia într-un curs de formare medicală pentru diagnosticul și evaluarea pre-operatorie a anumitor tipuri de tumori. Proiectul are drept obiective: dezvoltarea și punerea în aplicare a unui software de simulare și reconstituire proceduri medicale; modelarea de tumori virtuale bazate pe date volumetrice tridimensionale și cartografierea hărților de elasticitate de pe suprafață tumorii; testarea sistemului în diferite setări reale pe baza modelelor de tumori reconstituite virtual și integrabile în dispozitive virtuale haptice.

 

 

 

banner PV AMR

 

Program Operational Sectorial CCE

 

Crevis