5 beneficii ale utilizarii sistemelor de digital signage in sectorul sanatatii

Beneficii sisteme de digital signage

In cadrul institutiilor de asistenta medicala, sistemele de digital signage reprezinta un instrument esential pentru imbunatatirea experientei pacientilor, vizitatorilor si a personalului. Fie ca este vorba de ecrane digitale care au scopul de a reduce timpul de asteptare perceput sau despre kioskuri interactive pentru a oferi ghidare intr-un spital mare, informarea vizitatorilor si a pacientilor prin intermediul sistemelor de digital signage imbunatateste experienta acestora.

Reducere timpi de asteptare

In cartea Psychology of waiting lines , David Maister afirma ca ,,asteptarile neexplicate creeaza impresia unei asteptari mai lungi decat in cazul asteptarilor explicate.’’ Plasarea ecranelor digitale care includ informatii precum timpii de asteptare estimati contribuie la reducerea nivelului de neliniste, frustrare si a timpului de asteptare perceput cu 35%.  Datorita capacitatii de a a afisa diverse tipuri de continut, ecranele digitale nu au doar un rol informativ, ci creeaza si o atmosfera de asteptare mai placuta.

Ghidare

Plimbarea in calitate de pacient sau vizitator printr-un spatiu mare precum un spital poate provoca confuzie, frustrare si stres. Sistemul de digital signage poate functiona ca un sistem informational care ghideaza oamenii intr-un spatiu fizic si sporeste intelegerea si experienta spatiului. Intr-un mediu cu un nivel ridicat de stres, precum spitalul, un kiosk interactiv de ghidare le poate asigura pacientilor si vizitatorilor securitate, siguranta si bunadispozitie. Oferirea unei harti detaliate cu cabinetele doctorilor si ghidare pas cu pas, le vor permite pacientilor si vizitatorilor sa ajunga la destinatie mai repede si mai simplu.

Promovare

Pe langa imbunatatirea experientei pacientilor si a vizitatorilor, sistemele de digital signage ofera profit suplimentar. Ecranele digitale informeaza vizitatorii eficient si promoveaza produse, servicii si evenimente fara a fi considerate intruzive. Prin vanzarea unui spatiu de publicitate catre diverse companii, spitalul contribuie la cresterea vanzarilor si produselor.

Siguranta si directionare

Un rol important pe care il au sistemele de digital signage in sectorul sanatatii este alarmarea. Prin intermediul unui sistem controlat central, mesajele critice pot fi afisate pe toate ecranele.  In plus, acestea cresc nivelul de awareness prin transmiterea unor mesaje de sanatate si siguranta. De asemenea, personalul poate fi informat cu privire la procedurile de siguranta si evenimentele care pot limita accesibilitatea diverselor zone prin afisarea unor programe de siguranta.

Comunicare interna eficienta

Ecranele digitale pot fi amplasate in salile de recreere pentru a informa angajatii cu privire la noile politici de munca, schimbari ale procedurilor, tratamente noi, alerte de siguranta, oportunitati de training prin intermediul sistemului de management al continutului ce are la baza tehnologia cloud. Aceasta solutie flexibila si eficienta din punct de vedere al costului poate fi implementata in mai multe locatii, oferind posibilitatea de a comunica cu orice numar de angajati rapid si eficient.

Capacitatea de a actualiza in mod centralizat continutul asigura transmiterea in timp real a informatiilor critice, permitand oricarei institutii de asistenta medicala sa ofere personalului, pacientilor si vizitatorilor informatii actuale si exacte in orice moment. 

Afla mai multe despre sistemele de digital signage oferite de AVITECH