Amenajare data center pentru noul sediu Generali România

Amenajare data center  pentru noul sediu Generali România

Compania de asigurări Generali, un jucător de top 10 pe piaţa locală de profil, a ales AVITECH pentru amenajarea data center-ului și implementarea sistemului de securitate pe cele trei etaje ale noului său sediu din clădirea Charles de Gaulle Plaza.

Data center-ul a fost amenajat la cheie, AVITECH integrând toate sistemele necesare pentru a garanta funcționarea sigură, eficientă și neîntreruptă a comunicațiilor de voce și date ale beneficiarului.

Pentru rack-urile ce găzduiesc echipamentele IT s-a ales o arhitectură performantă de tip Hot Aisle Containment System (HACS). Aceasta permite eficientizarea consumului de energie și un control mai bun al temperaturii ambientale în mediul de operare. Răcirea este asigurată de mai multe unități de climatizare. Un sistem dedicat de umidificare menține un nivel prestabilit de umiditate a aerului din încăpere. Instalația electrică a fost proiectată pe principiul redundanței astfel încât să fie posibilă alimentarea constantă a data centerului, indiferent de situație.

De asemenea s-a instalat un sistem de stingere incendiu cu gaz ecologic, care a fost integrat cu cel de detecție prin aspirație și cu senzorii optici de fum. Sistemele de detectie, stingere, control acces si monitorizare video sunt integrate.

Generali Romania este membră a Generali Group, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de asigurare la nivel mondial şi lider pe segmentul de asigurări de viaţă în Europa, cu venituri din prime de 70 de mld. Euro, în 2012. Cu 80.000 de angajaţi în întreaga lume, 65 de milioane de clienţi, în 60 de ţări, Grupul ocupă poziţii de lider pe pieţele din Europa de Vest şi poziţii cheie în Europa de Centrală şi de Est şi în Asia. În România, Generali ocupă locul 8 în topul asigurătorilor non-viaţă şi locul 6 în cel al asigurătorilor de viaţă, după primele subscrise în anul 2012.

Doresc să aflu mai multe informații despre soluțiile de securitate și IT&C oferite de AVITECH