Amenajarea la cheie a primului cinematograf 3D din Călăraşi

Amenajarea la cheie a primului cinematograf 3D din Călăraşi

În calitate de antreprenor general, AVITECH, a finalizat amenenajarea primului cinematograf 3D din Călăraşi - "Aurel Elefterescu". Proiectul a fost susţinut de Consiliul Judetean Călăraşi şi a fost finalizat în luna aprilie 2012.  În opinia Domnului Raducu Filipescu, Preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi,  prin realizarea acestei lucrari s-a respectat o promisiune mai veche: “Am convingerea că am realizat un lucru bun. Ne-am ţinut de cuvant şi acum călărăşenii vor avea posibilitatea să vizioneze filme 3D şi la Călăraşi fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze în Capitală”.

Prin amenajarea şi dotarea cu echipamente audio-video s-a dorit crearea unei săli culturale multifuncţionale şi a unui spaţiu destinat activităţilor artistice. În urma analizei cerinţelor, AVITECH a proiectat și implementat proiectul de modernizare a salii  care are o vechime de peste 60 de ani. Echipamentele dedicate instalate cunt compatibile cu cele mai noi standarde de cinematografie (DCI) şi pot fi folosite şi pentru spectacolele de teatru și conferinţe.

Deoarece beneficiarul acestei lucrări a dorit să păstreze şi destinaţia iniţială a încăperii, cea de sala de spectacole şi conferinţe, s-a optat pentru montarea unui ecran de proiecţie electric, retractabil. Ecranul are dimeniunea de 9,5m x 5,5m şi se poate ridica în timpul spectacolelor de teatru, eliberând scena.

Cele mai importante sisteme integrate de AVITECH în această locaţie au fost: sistem videoproiecţie 2D/3D, sistem audio surround, sistem detecţie incendiu, sistem de adresare publică şi alarmare vocală, sistem climatizare pentru camera de proiecţie, sistem de iluminat. Noua cameră tehnică, cu o suprafaţă de 14 mp, găzduieşte videoproiectorul şi rack-urile cu echipamente dedicate.

AVITECH a contribuit la renovarea acestei locaţii folosind echipamente de la furnizori de renume mondial: Biamp, Dolby Digital, KCS, Kramer, NEC, Projecta,  Sanyo, Toa, Yamaha.

Lucrările de modernizare au inclus: placarea pereţilor cu materiale speciale pentru tratamentul acustic, realizarea de gradene şi mărirea distanţei dintre rândurile de scaune de la parterul sălii, conform standardelor actuale din sălile de cinematograf, instalarea de scaune speciale pentru cinema şi alte îmbunătăţiri. AVITECH a reamenajat şi recondiţionat foaierul teatrului unde a fost instalat şi un sistem de displayuri LCD pentru Digital Signage.

Doresc să primesc mai multe detalii despre soluţiile oferite de AVITECH pentru cinema