AVITECH a finalizat Complexul Cultural Eugen Ionescu din Slatina

AVITECH a finalizat în calitate de antreprenor general, un proiect complex care a inclus reabilitarea, amenajarea şi dotarea cu echipamente audio-video, IT&C, de siguranţă a Complexului Cultural “Eugen Ionescu” din Slatina.

Primăria Municipiului Slatina a demarat ambiţiosul proiect de realizarea a unui centru cultural complex în spaţiul care a adăpostit cinematograful “Alutus”, după preluarea acestuia, în 2007. Investiţia pentru realizarea modernizării şi începutul propriu-zis al lucrărilor au avut loc în anul 2009. Noul centru poartă numele ilustrului scriitor şi dramaturg Eugen Ionescu, care s-a născut la Slatina pe 26 noiembrie 1909. Municipalitatea a ales lansarea Complexului Cultural în cadrul celei de-a XX-a ediţii a “Zilelor Eugen Ionescu”, chiar în ziua care marchează 101 ani de la naşterea dramaturgului.

Modernul complex nou lansat aduce iubitorilor de cultură, precum şi cinefililor din Slatina, o sală de teatru multifuncţională cu dotări pentru conferinţe, cu o capacitate de 148 locuri, două săli de cinematograf cu tehnologie 3D de ultima generatie, fiecare cu o capacitate de 48 locuri, o cafenea literară, foaier, camere pentru repetiţii şi relaxare, cabine pentru actori, depozit decoruri şi costume. Toate spaţiile sunt amenajate conform celor mai noi tendinţe in domeniu.

În calitate de antreprenor general, AVITECH a gestionat şi realizat lucrări de proiectare şi design, amenajări exterioare şi interioare, instalaţii, dotări profesionale audio-video, IT&C şi de siguranţă şi mobilier specializat pentru toate sălile.

Între echipamentele şi sistemele oferite de AVITECH, dedicate teatrelor şi cinematografelor, se numără: scenotehnică (scenă, stâlpi susţinere lumini, cortina), sisteme cinema digitale 3D, proiectoare digitale, servere digitale, procesoare audio digitale, ecrane de proiecţie, sonorizare surround, lumini profesionale, tratamente acustice, mobilier de cinema şi teatru.

Soluţia oferită a inclus şi numeroase echipamente şi sisteme complementare: reţele voce date şi telefonie, sisteme IT&C, de conferinţă pentru săli multifuncţionale (integrate în sala de teatru), de automatizare si control, de securitate, sisteme detecţie incendiu, sisteme de adresare publică, reţele digital signage pentru interior şi exterior etc.

În opinia domnului primar Darius Vâlcov, proiectul este „o lucrare executată într-un stil profesionist, într-un ritm rapid, care va dăinui în timp la standardul înalt la care a fost supusă”.

Aşteptat cu nerăbdare de slătineni, complexul şi-a deschis porţile în prezenţa unor nume mari ale teatrului şi cinematografiei româneşti şi a numeroase oficialităţi: actorii Marcel Iureş, George Mihăiţă, primarul Darius Vâlcov şi mulţi alţii. Proiectul creării unui spaţiu de cultură şi relaxare pentru locuitorii oraşului a readus Slatina pe harta centrelor regionale culturale din România.

Urmariti mai jos o scurtă prezentare video a proiectului.

Studiu de caz

Doresc să primesc mai multe detalii despre soluţiile AVITECH