AVITECH este în finala InAVation Awards 2017

AVITECH este şi anul acesta finalistă în cadrul concursului internaţional de proiecte audio-video InAVation Awards. Proiectul înscris în acest an este Sistemul integrat de conferință, vot electronic și traducere simultană pentru Camera Deputaților – Parlamentul României. Echipamentele utilizate în cadrul proiectului au provenit de la furnizori cunoscuți pentru calitatea produselor: Shure DIS, Eyevis si Fujitsu.

Complexitatea acestui proiect este dată pe de o parte de mărimea lui, de număr foarte mare de funcţionalităţi care au necesitat o grijă specială în programare, testare, configurare şi pe de altă parte de cerinţele formulate de beneficiar pentru implementarea lui şi de locaţia în care a fost implementat.

Astfel, soluția a fost implementată în 45 de zile de la semnarea contractului în condiţiile în care spaţiul era utilizat pe timpul zilei. Așadar, echipa AVITECH a fost nevoită să lucreze preponderent noaptea. Implementarea în incinta Palatului Parlamentului, clădire monument istoric, a generat noi provocări în integrarea, amplasarea sistemelor, găsirea traseelor de cabluri existente etc. De asemenea, a fost necesar ca sistemul să ofere posibilitatea de a fi folosit în comun pentru sesiunile de plen ale Camerei Deputaților și Senatului, precum și în cadrul unor evenimente sau conferințe internaționale. Proiectul implementat de AVITECH este cel mai mare de acest tip din Europa de Est și unul din cele mai mari din întreaga Europă.

InAVation Awards 2017 are un număr de 13 categorii de proiecte. Proiectul AVITECH este înscris în categoria Government, care are un număr de opt finalişti. Ceilalţi integratori care au convins organizatorii prin proiectele înscrise în aceeași categorie sunt din Republica Cehă,  Rusia, Egipt, Olanda, Germania și Elveția.

În concurs au fost înscrise proiecte din 17 țări din regiunea EMEA. Câştigătorii concursului vor fi desemnaţi de un juriu de specialitate şi vor fi anunţaţi în data de 7 februarie 2017, în cadrul evenimentului Systems Integrated Europe (ISE) care va avea loc în Olanda, la Amsterdam.  

Concursul InAVation Awards este organizat de prestigioasa revistă InAVate, liderul publicaţiilor online de integrare şi tehnologie Pro AV din regiunea EMEA. Pentru a vedea lista proiectelor finaliste, puteţi accesa link-ul  http://bit.ly/2hPm3KX .