Integrator de soluţii audio-video şi multimedia pentru U.P.B.

AVITECH a finalizat cu succes integrarea de soluţii audio-video în cadrul Centrului de Conferinţe al Bibliotecii Centrale a Universităţii Politehnica Bucureşti.

Biblioteca Centrală este situată într-o clădire nouă de circa 17.600 metri pătraţi, construită in campusul Universităţii. Instituţia este structurată pe trei zone, dispuse pe cele 4 etaje ale clădirii: biblioteca propriu-zisă, centrul de conferinţe, tipografia.  AVITECH a integrat sisteme audio-video în peste 20 de săli, de diferite dimensiuni, din cadrul Centrului de Conferinţe al Bibliotecii: săli multifuncţionale, săli de conferinţă, săli de întâlniri, săli de training, „spatii deschise” multimedia.

Între sistemele integrate în cadrul sălilor Centrului de Conferinţe se numără: sisteme de videoconferinţă, sisteme de discuţii, sisteme de comandă şi control, sisteme de traducere simultană, sisteme de sonorizare, sisteme de afişare, sisteme interactive de prezentare, sisteme de management al rezervării sălilor

Una dintre cele mai complexe săli din punct de vedere al sistemelor audio-video integrate este Sala de Consiliu. Aceasta beneficiază de un sistem de videoconferinţă full HD, care redă imaginile pe patru displayuri. În această sală au fost integrate şi un sistem de discuţii wireless de ultimă generaţie, un sistem de sonorizare performant. Toate sistemele sunt controlate dintr-un touch panel cu o interfaţă uşor de utilizat.

Centrul beneficiază de trei săli de conferinţă cu o capacitate de peste 100 participanţi. Cea mai complexă dintre ele este dotată cu sistem de videoconferinţă Full HD, sisteme de afişare cu displayuri tip LED, sistem de sonorizare, precum şi un sistem de traducere simultană.

Cele şaptesprezece săli de seminar şi training dispun fie de sisteme de prezentare interactivă cu sistem audio integrat, fie de sisteme de videoproiecţie.

Rezervările pentru sălile de conferinţă se realizează utilizând displayurile LCD cu touch încorporate în perete, la intrarea în săli, centralizate pe fiecare etaj. Soluţia oferită de AVITECH a inclus şi configurarea unei reţele de internet wireless la nivelul celor patru etaje ale clădirii.

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) este cea mai veche si prestigioasă şcoală de ingineri din România. Tradiţiile ei sunt legate de înfiinţarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Şcoli tehnice superioare cu predare în limba română. UPB asigură realizarea unui învăţământ de performanţă, dezvoltat şi perfecţionat printr-o complexă activitate de cercetare. În prezent, Universitatea are 15 facultăţi. UPB este preocupată de întărirea participării la schimbul internaţional de valori, iar ca urmare a prestigiului de care se bucură, actualmente există programe de colaborare cu peste 150 de universităţi din 27 de ţări din Europa, America, Asia şi Africa.

Doresc să primesc mai multe detalii despre soluţiile educaţionale oferite de AVITECH