AVITECH, premiat de AXIS pentru “Inovaţii în domeniul industrial”

AXIS Communications, lider mondial în dezvoltarea de camere video de supraveghere, a organizat, săptămâna trecută, AXIS România Open Day 2015. Evenimentul a avut loc în Bucureşti şi este primul eveniment de această anvergură organizat de către AXIS în România, prilej de a prezenta cele mai noi tehnologii şi produse IP dedicate supravegherii video de reţea.

În cadrul evenimentului AVITECH  a primit premiul “Pentru inovaţii în sectorul industrial în anul 2014”.

”Pentru AXIS Communications este o onoare să colaboreze cu unul dintre cei mai mari integratori de sisteme din România. Credem că avem aceeaşi orientare spre clienţi, iar prioritatea noastră este oferirea de inovaţie la cele mai înalte standarde. Colaborarea noastră cu AVITECH durează de mai mulţi ani şi este în creştere. În cadrul AXIS România Open Day am acordat companiei AVITECH premiul “Pentru inovaţii în sectorul industrial în anul 2014”. Acest lucru subliniază angajamentul şi încrederea noastră într-o colaborare fructuoasă pe termen lung”, a declarat Marketa Bauerova, Sales Manager Central Europe, AXIS Communications.

Camerele AXIS acoperă o gamă largă de necesităţi, în portofoliul companiei aflându-se atât modele dedicate supravegherii de exterior, în condiţii climatice severe, cât şi modele ce permit o supraveghere discretă. Camerele oferă un număr ridicat de capabilităţi, precum HDTV, wide dynamic range, sensor infraroşu, şi integrează tehnologii precum Lightfinder, care permite utilizatorilor să monitorizeze chiar şi în cele mai dificile condiţii de iluminare.

“Cererea pentru soluţii de supraveghere video performante a crescut semnificativ în România pentru toate verticalele de business pentru care AXIS dezvoltă soluţii: retail, transport, bănci, supraveghere stradală, industrie, educaţie, infrastructură şi sector public. Scopul AXIS România Open Day este acela de a găsi împreună cu partenerii locali metode de a capitaliza aceste oportunităţi şi de a facilita companiilor din România acces la cele mai noi şi performante tehnologii”, a declarat Bogdan Gavril, reprezentant AXIS România.

În cadrul evenimentului, Bogdan Gavril a demonstrat atât capabilităţile camerelor AXIS, cât şi funcţionalităţile celor mai noi şi performante soluţii tehnologice, precum AXIS Zipstream.

“Beneficiul major al noii tehnologii AXIS Zipstream este că reduce capacitatea de stocare şi lăţimea de bandă necesare aplicațiilor de supraveghere video cu peste 50%. Tehnologia este perfect compatibilă cu standardele de compresie H.264 și poate fi folosită cu cele mai noi camere AXIS și cu aplicații software de video management fără investiții suplimentare”, a completat Bogdan Gavril.

Tehnologia AXIS Zipstream analizează și optimizează transmisia de la camerele de rețea în timp real. Scenele care conțin detalii interesante sunt înregistrate la o calitate și rezoluție maxime, iar alte imagini sunt optimizate pentru a face posibilă reducerea necesarului de lățime de bandă şi stocare. Spre exemplu, detalii importante precum fața, tatuajele sau numerele de înmatriculare sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii constante precum pereți sau vegetație sunt compresate.

AXIS este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise. AXIS are peste 1.900 de angajați în peste 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 75.000 de parteneri din 179 de țări.