AVITECH: venituri cu 34% mai mari in 2008

AVITECH: venituri cu 34% mai mari in 2008

AVITECH a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 18,6 milioane euro, in crestere cu 34% fata de rezultatul obtinut in anul precedent. Cresterea inregistrata a fost sub nivelul prognozat de 45%, datorita nivelului scazut al vanzarilor din noiembrie si decembrie, cand s-au resimtit pe piata romaneasca efectele crizei economice mondiale.

Compania se mentine numarul 1 in Romania pe trei segmente de piata: sisteme integrate audio-video, videoconferinte si sisteme high-end pentru "case inteligente".

Pe segmentul sistemelor profesionale de securitate, unde AVITECH a intrat in 2006, compania a inregistrat o crestere de 127% fata de anul 2007.

Printre proiectele majore implementate in 2008 se numara: Ministerul Internelor si Reformei Administrative - echipare si amenajare centru de comanda si control; Ministerul Justitiei, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - sisteme de videoconferinta la nivel national; Rompetrol, Ericsson Romania, Transgaz - echipare si amenajare dispecerate; Alpha Bank - retea digital signage; Danone Romania, Renault Romania - sisteme integrate de securitate; Unirea Shopping Center Brasov, Galeria Mall Buzau, Reteaua de magazine Spar - sisteme integrate de securitate, instalatii electrice, BMS.
Tot in 2008, AVITECH a lansat cu succes www.AVmag.ro - primul magazin online din Romania care ofera echipamente profesionale din domeniile audio-video si lumini.

Pentru anul 2009, compania estimeaza o cifra de afaceri comparabila cu cea obtinuta in 2008.