BMS și instalații curenți slabi pentru Floreasca Park

AVITECH a proiectat și integrat soluțiile Building Management System și instalațiile de curenți slabi în complexul de clădiri de birouri Floreasca Park, devenit un etalon al clădirilor „verzi” pe piața imobiliară din România.

Floreasca Park este compus din două clădiri construite pe o suprafață de aproximativ două hectare și totalizează 38.000 mp de birouri. Utilizând concepte focalizate pe creșterea eficienței energetice și protejarea mediului înconjurător, Floreasca Park este realizat pentru a atinge standardele BREEAM pentru calificativul "Excelent".

Soluțiile BMS implementate de AVITECH contribuie în mod decisiv la eficiența energetică a celor două clădiri. BMS-ul realizează comanda și achiziția de date de la sistemele HVAC care acționează atât în spațiile comune, cât și în spațiile destinate chiriașilor. Aceste sisteme sunt complet automatizate, integrate în sistemul de BMS. Dintre ele putem enumera: sistemul de pompe de căldură,  sistemele de încălzire (boilere de apă caldă), sistemele de răcire (turnuri de răcire și chillere), centralele de tratare a aerului, sistemul de ventilație naturală cu ajutorul ferestrelor mobile, ventiloconvectoarele, contorizarea energetică (energie termică și electrică, consum apă potabilă) etc.

De asemenea, BMS-ul ajută la economia energetică a clădirii prin gestionarea eficientă a sistemului de iluminat interior și exterior. Sistemul BMS asigură și un grad sporit de eficiență al clădirii prin monitorizarea altor sisteme și instalații importante, cum ar fi: sistemul de incendiu, sistemul de control acces, sistemul de detecție inundații în spațiile tehnice lifturile, grupurile electrogene, rezervoarele de combustibil, echipamentele UPS,.

Instalațiile de curenți slabi proiectate și implementate de AVITECH au inclus: sistemul de detecție și alarmare în caz de incendiu, sistemul de control acces, sistemul de supraveghere video, sistemul de detecție efracție, sistemul de comunicații de urgență pentru persoanele cu dizabilități, sistemul de interfonie și sistemul de detecție a noxelor. Soluția implementată a presupus și interconectarea tuturor acestor sisteme

Sistemul de detecție și alarmare în caz de incendiu oferit este unul desebit de complex. Acesta integrează mai multe centrale de management de înaltă performanță și peste 5000 de elemente de detecție și acționare. Sistemul este programat să ruleze scenarii multiple, în funcție de alarmele declanșate acționând diverse clapete, voleti ventilatoare de presurizare/desfumare, sistemul de control acces, ferestrele de desfumare etc. Sistemul este monitorizat în dispecerat, orice alarmă determinând o avertizare vizuală si sonoră care indică exact locul declanșării.

Sistemul de control acces gestionează peste 70 de uși din interiorul clădirii, precum și cele patru bariere de acces în parcarea subterană.

Sistemul de supraveghere video integrează peste 100 de camere poziționate atât la interior, cât și la exterior. Sistemul este monitorizat și gestionat dintr-un dispecerat amenajat, de asemenea de către AVITECH.

Sistemul de detecție efracție integrat deservește spațiile comune ale clădirii, inclusiv ușile de urgență.

Special pentru persoanele cu dizabilități a fost integrat un sistem de comunicații de urgență în toalete și pe scările de evacuare ale ambelor clădiri, acesta raportând la recepția fiecărei clădiri.

Sistemul de detecție a noxelor a fost instalat în parcarea subterană și este integrat cu sistemul de detecție incendiu.

Floreasca Park este un proiect dezvoltat de Portland Trust, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de pe piața din București. Compania înființată în 1997 de Robert Neale și Mark Vydra în Cehia a mai construit în capitală clădirile de birouri Opera Center I și II, Bucharest Business Park și Floreasca 169A. În luna aprilie 2014, Portland Trust a câștigat două premii extrem de importante pentru Floreasca Park: „Best Office Building of The Year” în cadrul galei Central and Eastern European Quality Awards (CEEQA), care s-a desfășurat în Varșovia și premiul „Office Development of the Year” în cadrul evenimentului Europaproperty SEE Real Estate Awards Gala & Forum România, desfășurat în București.

Doresc să aflu mai multe informaţii despre soluţiile AVITECH pentru real estate