Sistem interactiv de prezentare pentru copiii cu nevoi speciale

AVITECH a oferit copiilor cu nevoi speciale din cadrul asociaţiei Împreună Pas cu Pas un sistem interactiv de prezentare, alcătuit din tablă interactivă şi videoproiector. Sistemul este ideal pentru o mai bună aplicare a metodelor de lucru adaptate recuperării acestor copii şi pentru dezvoltarea abilităţilor acestora.

Cadoul a fost oferit chiar de Moş Crăciun, în cadrul serbării de final de an, organizată pe 17 decembrie. Copiii s-au bucurat foarte mult să descopere surpriza din cutia imensă şi sunt nerăbdători să folosească tabla interactivă în cadrul programului psihoeducaţional “Împreună la şcoală”, care le oferă sprijin specializat pentru a se integra în şcolile de masă şi în societate.

“Compania noastră s-a implicat de-a lungul timpului în educaţie, fiind unul dintre cei mai importanţi furnizori de sisteme educaţionale de pe piaţa locala şi un promotor al mijloacelor moderne de predare-învăţare. Cunoaştem dificultăţile financiare pe care le întâmpină sistemul educaţional românesc, de aceea am dat cu plăcere curs invitaţiei doamnei Nicoleta Burlacu, Preşedinta asociaţiei Împreună Pas cu Pas, de a veni în sprijinul copiilor cu nevoi speciale şi am donat acest sistem interactiv de predare-învăţare. Tabla interactivă îi va ajuta pe copiii cu autism şi alte probleme de dezvoltare să se implice mai mult în procesul de învăţare. Ei au acum la îndemână o serie întreagă de instrumente grafice, audio şi vizuale care să-i captiveze şi să-i ajute să socializeze unii cu ceilalţi”, a menţionat Camelia Achelăriţei, Product Manager AVITECH.

Doamna Nicoleta Burlacu, Preşedinte asociatia Împreună Pas cu Pas, ne-a declarat: ”Suntem foarte încântaţi că de acum înainte orele psihoeducaţionale pentru copiii cu nevoi speciale din cadrul asociaţiei noastre se vor desfăşura mult mai bine, datorită sistemului interactiv de prezentare. Sprijinul oferit înseamnă foarte mult pentru calitatea interacţiunii cu aceşti copii, deoarece ei vor fi mult mai atenţi şi vor recepţiona şi înţelege mai uşor informaţiile. Mulţumim din suflet pentru implicarea în viaţa copiilor din asociaţia Împreună Pas cu Pas şi suntem încrezători că numai împreună le putem îmbunătăţi cursul vietii.”

Asociaţia Împreună Pas cu Pas este o organizaţie nonguvernamentală, cu statut de utilitate publică, apolitică şi non-profit, fără caracter religios, înregistrată în mai 2010. Scopul Asociaţiei îl constituie promovarea intereselor şi sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi, tulburări şi nevoi de sprijin psihologic, precum şi promovarea metodelor şi terapiilor psiho-comportamentale de recuperare şi menţinere a sanătăţii mentale şi a echilibrului psihologic.