Comunicare şi interactivitate pentru domeniul militar

Comunicare şi interactivitate pentru domeniul militar

În perioada 10-11 iulie 2010 Muzeul Militar Naţional ”Regele Ferdinand I” din capitală a găzduit evenimentul “Zilele Muzeului Comunicaţiilor şi Informaticii”. AVITECH, în calitate de partener al evenimentului, a expus în standul propriu, amenajat în spaţiul expoziţional din curtea muzeului, cele mai noi soluţii Tandberg pentru videoconferinţă, sisteme ideale pentru comunicare şi interactivitate.

Vedeta standului a fost EX90 - noul sistem individual de teleprezenţă de la Tandberg, pentru prima dată prezentat publicului român într-un spaţiu expoziţional.

Vizitatorii s-au declarat încântaţi de echipament, apreciind calitatea deosebită a imaginii oferită de display-ul HD de 24”, acurateţea camerei PrecisionHD cu unghi de rotaţie de 90 de grade, cât şi uşurinţa utilizării interfaţei touch-screen de 8”. Cadrele militare participante la eveniment au declarat că sistemul este ideal pentru o comunicare eficientă în situaţii de criză.

Deoseobit de utilă în realizarea unor prezentări productive, tabla interactivă a fost şi ea prezentată în cadrul evenimentului, datorită utilităţii pentru discutarea unor strategii militare, fie că este vorba despre o dezbatere între interlocutori aflaţi în aceeaşi încăpere sau realizată prin videoconferinţă.

Evenimentul, aflat la cea de-a treia ediţie, s-a bucurat de participarea unui număr mare de persoane, atât cadre militare, cât şi iubitori ai manifestaţiilor de acest gen.

Muzeul Comunicaţiilor şi Informaticii a fost realizat în perioada 1999-2000 şi inaugurat la data de 14 iulie 2000. Din 2005 funcţionează ca filială a Muzeului Militar Naţional. Instituţia este realizată pe baza unui plan tematic amplu, ce cuprinde istoria de 135 de ani a armei şi este organizată pe următoarele secţiuni tematice: expoziţia principală, expoziţia de tehnică, galeria comandanţilor, galeria colecţiilor şi donaţiilor, biblioteca, fondul documentar şi depozitul muzeului.

Doresc să primesc mai multe detalii despre soluţiile oferite de AVITECH pentru domeniul militar