Cum iti alegi integratorul audio-video potrivit?

Cum iti alegi integratorul audio-video potrivit?

Avand atatea optiuni, gasirea unui integrator care sa raspunda nevoilor afacerii tale reprezinta cheia succesului. De mult apuse sunt zilele in care av-ul consta doar intr-un proiector sau un TV. Astazi sistemele audio-video integrate sunt la fel de importante ca telefonul, deoarece contribuie la eficientizarea proceselor organizationale. Prin urmare, alegerea unui integrator audio-video potrivit este la fel de importanta ca tehnologia utilizata pentru echiparea salilor de conferinta. Mai jos sunt cateva aspecte cheie de care trebuie sa tii cont in alegerea unui integrator audio-video.

Ai o afacere locala, una de dimensiuni medii sau o companie globala? Marimea afacerii tale nu trebuie neaparat sa se reflecte in marimea integratorului AV ales, ci doar atunci cand ai multe centre in diverse zone ale tarii sau in afara acesteia. Exista o multime de integratori locali in fiecare oras care pot raspunde cu usurinta nevoilor intreprinderilor mai mici, care au birouri infiintate intr-o proximitate locala. 

Indiferent daca este vorba despre un TV montat pe perete sau un sistem complex tactil cu functionalitati de videoconferinta, sau poate nu sti ce sistem ti s-ar potrivi si ai nevoie de sfatul unui specialist, trebuie sa te asiguri ca alegi integratorul cu cel mai ridicat nivel de expertiza. 

De asemenea, asigura-te ca discuti despre calificarile lor: ani in slujba, poze ale proiectelor anterioare, portofoliul clientilor, testimoniale si cursuri / certificari. Standardul industrial pentru AV-ul comercial este certificarea CTS (Certified Technology Specialist), care este oferita de AVIXA - The Audiovisual and Integrated Experience Association (fosta Infocomm). Ea stabileste un nivel inalt pentru abilitatile tehnice, cunostintele si manopera pentru oricine lucreaza in acest domeniu. Daca potentialul dvs. integrator este un mare sustinator al acestei certificari (si avand personalul calificat), atunci ai alaturi un partener de incredere. 

Dupa instalarea si punerea in functiune a sistemelor este necesar sa incheiati si un contract de suport si mentenanta, deoarece, in functie de complexitatea solutiei, pot aparea defectiuni. Avantajele unui astfel de contract presupun revizii periodice conform recomandarilor producatorilor si/sau normelor legale, interventii in cel mai scurt timp pentru remedierea defectiunilor ce pot aparea la unele echipamente si repunerea imediata in functiune a sistemelorserviciu de permanenta prin care inginerii si tehnicienii sunt disponibili si pot oferi suport tehnic in regim 24/7. 

Prin urmare, in alegerea unui integrator audio-video potrivit este necesar sa tii cont de experienta, expertiza integratorului, dar si de nevoile si dimensiunile afacerii tale. 

Afla care sunt solutiile audio-video oferite de AVITECH