Demonstraţii cu echipamente pentru educaţie în showroom-ul AVITECH

Demonstraţii cu echipamente pentru educaţie în showroom-ul AVITECH

Vineri, 19 martie 2010, showroom-ul AVITECH a găzduit un grup de 26 profesori din judeţul Teleorman, care au participat la demonstraţii cu echipamentele şi aplicaţiile ce fac parte din oferta AVITECH pentru mediul educaţional.

Cadrele didactice au putut testa sistemele interactive, care reprezintă viitorul în materie de prezentare a unei lecţii, convingându-se de avantajele acestora pentru sistemul de predare-învăţare-evaluare.

Dintre multiplele beneficii evidenţiate în cadrul demonstraţiilor, cei prezenţi au fost impresionaţi de uşurinţa în transmiterea şi asimilarea informaţiilor în procesul de predare-învăţare, de interactivitatea sporită dintre profesor şi elevi şi de captarea atenţiei tuturor elevilor.

Demonstraţiile au fost realizate cu următoarele echipamente si aplicaţii: tabla interactivă SMART Board SB680 cu sistem audio integrat, tabla interactivă SMART Board SB685i3 cu sistem audio integrat, tableta interactivă wireless SMART Airliner, camera de documente SMART Document Camera SDC280, consola interactivă SMART Podium, sistemul interactiv de răspuns SMART Response, software-urile SMART Notebook, SMART Notebook Math şi SMART Bridgit.

De asemenea, profesorii au participat la o sesiune de videoconferinta cu terminale Tandberg, putând astfel observa beneficiile acesteia pentru sistemul de învăţământ (schimb de experienţă, învăţământ la distanţă etc).

AVITECH este distribuitorul autorizat al produselor SMART pe piaţa românească. AVITECH sprijină sistemul educaţional românesc cu numeroase programe speciale, fiind unul dintre pionierii promovării unor soluţii eficiente de îmbunătăţire a procesului educaţional.

SMART Technologies este lider mondial în domeniul sistemelor interactive pentru săli de clasă şi săli de întâlniri. Potrivit estimărilor companiei Futuresource Consulting, până în anul 2013 una din cinci săli de clasă vor avea în dotare un astfel de echipament pentru un proces de predare-învăţare-evaluare interactiv.

Doresc să primesc mai multe informaţii despre soluţiile educaţionale oferite de AVITECH