Importanta securitatii biometrice pentru sectorul educational

Importanta securitatii biometrice pentru sectorul educational

In cadrul institutiilor de invatamant circula numeroase persoane (studenti, profesori, personal) si este esential, pentru gestionarea eficienta a proceselor, sa existe o evidenta a fiecarui om care intra si iese din institutie, a orelor lucrate si a prezentei in cadrul cursurilor. Sistemele de pontaj ofera posibilitatea de a inregistra oamenii in timp si spatiu. Acestea ofera informatii corecte si asigura securitatea datelor importante. In plus, aceste sisteme asigura rapiditatea identificarii si au rata redusa de esec in identificare. In mod evident, identificarea cu ajutorul unui cititor de amprente este mai rapida decat cea utilizand, de exemplu, cardul de identitate. Intrucat identificarea se face printr-o caracteristica unica a persoanei si prin eliminarea factorului uman, identificarea este mai sigura.

 

Beneficii pentru studenti

Studentii isi pot inregistra usor prezenta in salile de curs. Prin simpla introducere a unui cititor in sala de curs, se poate realiza imediat un raport cu studentii prezenti, dar si absenti. O astfel de solutie a fost implementata in Hult Business School. Chiar daca un student se afla in alt campus, sistemul inregistreaza prezenta. In plus, si dispozitivele mobile de control acces si pontaj precum 2D PORTABLE pot fi folosite pentru a tine evidenta studentilor care participa la examene sau module obligatorii. De asemenea, dispozitivul poate fi folosit si pentru evaluarea cursurilor. Pe langa identificarea exacta a participantilor, dar si a celor care lipsesc, 2D PORTABLE ofera posibilitatea de  realiza rapoarte periodice care pot fi distribuite profesorilor, parintilor si studentilor.

Beneficii pentru profesori

Corpul profesoral al unei institutii de invatamant poate observa cu usurinta avantajele unui sistem biometric. Acesta ofera date statistice valoroase precum inregistrarea persoanelor care participa la cursuri. De asemenea, permite inregistrarea orelor de munca indiferent de locatie. Sunt inregistrate date despre orele suplimentare, profesorii care lucreaza part-time, temporar si cei care predau de la distanta sau cei invitati. Datorita unei  conexiuni cu sistemul de payroll, gestinarea devine mai eficienta prin faptul ca exista o reprezentare acurata a orelor lucrate si a nevoilor potentiale de a angaja personal.

Beneficii pentru personal

Personalul joaca un rol important in administrarea zilnica a unei institutii de invatamant, iar fiecare persoana trebuie sa aiba o reprezentare exacta a orelor lucrate, platite corect si intr-un mod transparent  de la oamenii care se ocupa de mentenanta, ingineri si agenti  pana la asistente si furnizori de servicii IT. In plus, sistemele de pontaj furnizeaza date despre nevoia de a reloca sau de a angaja oameni noi.

Propunerea AVITECH pentru securitatea biometrica

AVITECH este un integrator de sisteme pentru domeniile Securitate, Protectie la Incendiu, Automatizari, Instalatii Electrice, Audio-Video, Infrastructura IT&Comunicatii, Sisteme Inteligente de Transport. Compania are peste 18 ani de experienta. In colaborare cu partenerul TBS Biometrics, AVITECH ofera o gama variata de solutii pentru securitatea biometrica in sectorul educational: dispozitive biometrice, senzori, software.

Daca doresti mai multe informtii despre solutiile de securitate biometrica, te rugam sa ne contactezi.