Laborator 3D şi realitate virtuală pentru U.N.A.T.C. “I.L.Caragiale”

AVITECH a furnizat soluţia pentru dotarea Laboratorului 3D şi de realitate virtuală realizat în cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (U.N.A.T.C.) “I.L.Caragiale”, soluţie ce conţine atât componente hardware, cât şi software.Compania continuă astfel seria proiectelor de succes ce integrează soluţii de realitate virtuală, U.N.A.T.C. fiind al treilea beneficiar al celor mai noi descoperiri tehnologice pentru procesul educaţional şi formativ, după Universitatea Transilvania din Braşov şi Universitatea A.I. Cuza din Iaşi.

Laboratorul 3D este o componentă a proiectului “Competenţe în comunicare. Performanţă în educaţie”, derulat în Bucureşti (U.N.A.T.C.), Cluj-Napoca şi Iaşi şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Elementul central al soluţiei oferite de AVITECH îl constituie un sistem performant de realitate virtuală 3D, alcătuit din componente hardware şi software de ultimă generaţie. Aplicaţia include o componentă de afişare 3D şi una de creare aplicaţii interactive 3D. Interacţiunea utilizatorului cu spaţiul virtual este posibilă datorită software-ului de urmărire, înregistrare şi redare în format 3D a mişcării, ce se integrează cu componenta hardware. Laboratorul 3D permite imersia utilizatorului în spaţiul virtual şi interacţiunea acestuia cu conţinutul 3D. Astfel, se pot crea scenarii realistice ce reproduc spaţiile de lucru în mediul virtual, cu scopul dezvoltării competenţelor şi abilităţilor de comunicare ale persoanelor care doresc să-şi învingă emoţiile inerente unui discurs public.

Prin intermediul proiectului “Competenţe în comunicare. Performanţa în educaţie” vor beneficia de formare profesională gratuită cadre didactice din mediul preuniversitar. Obiectivele urmărite au în vedere utilizarea metodelor interactive în procesul educativ şi deprinderea tehnicilor de gestionare a situaţiilor cheie folosind aplicaţii specifice de simulare a unor situaţii reale.

U.N.A.T.C. "I.L. Caragiale" este unica instituţie de stat pentru cele două specializări - teatru şi film, cu personalitate juridică, care îşi desfăşoară activitatea în baza Legii Învăţământului din România. O primă facultate de teatru îşi începea activitatea în Bucureşti, în anul 1834. Între anii 1990 şi 1998, şcoala dedicată domeniilor teatru şi film din România, cu rang universitar şi recunoscută pe plan internaţional, a fost Academia de Teatru şi Film. Din anul 1998 aceasta devine Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, iar din 2001, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”.

Doresc să aflu mai multe detalii despre soluţiile de realitate virtuală oferite de AVITECH