Noua serie Q60 de camere PTZ dome de la Axis Communications

Noua serie Q60 de camere PTZ dome de la Axis Communications

Axis Communications, lider mondial în echipamente video de rețea, a anunțat extinderea seriei AXIS Q60 PTZ Dome cu șase noi camere pentru un plus de eficacitate și performanță. Modelele nou lansate pot fi utilizate pentru supravegherea unor suprafețe extinse și oferă imagini clare, chiar și atunci când este folosită funcția zoom. În plus, acestea reprezintă o alegere adecvată pentru supravegherea aeroporturilor, stațiilor de tren, orașelor, porturilor, depozitelor și stadioanelor, dar pot fi utilizate și în locurile în care condițiile de iluminat sunt dificile.             

Funcția de focus recall asigură un focus instant pe arii predefinite și datorită acestei tehnologii nu mai este necesar sa setezi manual focusul sau să aștepți câteva secunde până când se realizează autofocusul. Utilizarea unor astfel de camere este necesară mai ales în situațiile în care  se doreşte monitorizarea zonelor în care iluminarea este realizată cu ajutorul unor echipamente ce transmit fascicule luminoase cu formă regulată, dar și atunci când, pentru supravegherea unei anumite zone, este nevoie de implicarea unui operator. Camerele de rețea PTZ dome reprezintă primele modele ale seriei AXIS Q60 ce integrează Zipstream, tehnologie ce oferă control total și permite utilizatorilor o supraveghere la un nivel ridicat de detaliu. De asemenea, aceasta are rolul de a reduce costul de instalare și mentenanță.                                            

Modelele lansate pe piață au un zoom optic 36x și oferă imagini la o rezoluţie maximă de 1080p, în funcţie de modelul ales. Acestea includ funcționalitatea de înregistrare zi/noapte, tehnologia WDR şi  un slot pentru carduri de memorie. Noile modele de camere de rețea sunt atât de interior, oferind o comunicare audio bidirecţională și dispunând de detecţie audio, porturi I/O și  alimentare 24 V AC/DC, cât și de exterior, rezistente la acțiunile de vandalism.

Modelele de interior sunt conforme cu standardul IP52, nefiind afectate de praf şi de picăturile de apă. Cele de exterior sunt conforme cu standardele IK10, IP66 şi NEMA 4X, deci nu sunt afectate de praf, ploaie sau zăpadă. În plus, modelele integrează funcţia Arctic Temperature Control, ce permite camerelor să devină operaţionale şi să nu fie afectate de temperaturile extreme, chiar şi la -40 °C/°F.