Prima implementare cu succes din Programul “Clasa viitorului”

Prima implementare cu succes din Programul “Clasa viitorului”

AVITECH, cu sprijinul furnizorului canadian SMART Technologies şi al Primăriei Municipiului Slatina, a finalizat cu succes implementarea proiectului pilot al programului “Clasa viitorului” pentru Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina. Evenimentul de lansare al primei săli de clasă din program a avut loc vineri, 9 decembrie 2011, în prezenţa reprezentanţilor presei şi ai administraţiei locale. Profesori şi elevi ai colegiului au demonstrat utilitatea şi beneficiile aduse de noile echipamente şi tehnologii în procesul de predare-învăţare.

Programul “Clasa viitorului”, conceput de AVITECH şi de producătorul canadian SMART Technologies, se adresează unităţilor de învătământ din mediul preuniversitar (grădiniţe, şcoli, licee) şi are ca obiectiv introducerea în cât mai multe săli de clasă a celor mai noi tehnologii pentru educaţie. Acest lucru va genera dinamică, interacţiune şi implicare maximă din partea elevilor şi a personalului didactic în procesul de predare-învăţare.

Programul presupune:

  • realizarea unei configuraţii de bază, personalizată pentru fiecare sală de clasă, cu echipamente şi software SMART Technologies. Fiecare configuraţie ţine cont de numărul elevilor din clasă, de dimensiunile sălii, ciclul de învăţământ căruia se adresează, dar şi de bugetul instituţiei
  • realizarea de traininguri, susţinute de specialiştii AVITECH pentru personalul didactic, în vederea utilizării optime a noilor sisteme
  • pachete financiare speciale pentru accesul la cele mai performante sisteme interactive.

Mai mult, soluţia poate include aplicaţii software tip catalog electronic, echipamente şi aplicaţii software pentru laboratoare IT.

Implementarea proiectului pilot la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina a constat în dotarea unei săli de clasă cu soluţiile SMART Technologies pentru educaţie (tabla interactivă multi-touch cu proiector încorporat SMART Board SBX880i5, sistemul de răspuns interactiv SMART SRP-PE-32, camera de documente SMART SDC-330, tableta wireless SMART WS-200), precum şi în instruirea profesorilor colegiului, de către specialiştii AVITECH, în vederea fructificării la maxim a posibilităţilor conferite de noile tehnologii.

“Dotarea liceului nostru cu astfel de echipamente, extrem de performante pentru activitatea didactică, ne dă siguranţa calităţii în procesul de învăţare şi posibilitatea de a folosi complex capacitatea profesorilor şi elevilor de transmitere şi respectiv de asimilare a informaţiei. De asemenea, ne garantează un învăţământ modern, pe care elevii noştri, participanţi la diverse proiecte europene, l-au identificat deja la multe şcoli din Europa.”, a declarat doamna Aurelia Cotoşman, Director General al Colegiului Naţional “Ion Minulescu” din Slatina.

„Tabla interactivă multi-touch îi permite profesorului să crească și mai mult calitatea demersului didactic. Elevii sunt fascinați de varietatea activității didactice pe care o permite această tablă: de la posibilitatea de a lucra pe baza materialelor audio și video până la folosirea  internetului,  de la  vizualizarea spectaculoasă a diferitelor cunoștințe predate până la creșterea gradului de interactivitate și de motivare a învățării.  Procesul de predare-învățare devine mai performant, stimulând atât creativitatea elevului, cât şi pe cea a profesorului”, a afirmat doamna Mariana Ceauş, profesor limba germană în cadrul Colegiului.

Soluţiile SMART Technologies sunt cele mai recomandate pentru instruirea diferenţiată, adresându-se în egală măsură tuturor elevilor. “Niciun elev nu seamănă cu celălalt şi niciunul nu învaţă în acelaşi fel. Cu ajutorul produselor SMART incluse în acest program dorim să ne asigurăm că profesorii au la îndemână o serie de instrumente utile, asftel încât elevi cu abilităţi, interese sau niveluri de pregătire diferite să experimenteze cele mai adecvate căi de însuşire a noţiunilor predate”, declară Camelia Achelariţei, Product Manager AVITECH.

În România sunt puţine instituţii de învăţământ dotate cu astfel de echipamente tehnologice. Dacă în multe ţări din Europa gradul de dotare a sălilor de clasă cu tehnologie modernă este destul de ridicat, ajungând până la peste 70% în Marea Britanie şi ţările nordice, la noi în ţară procesul se află la început de drum. Prin programul “Clasa viitorului” AVITECH îşi propune să ajute la modernizarea procesului educaţional românesc şi alinierea lui la standardele internaţionale.

Click aici pentru imagini video de la evenimentul de lansare al proiectului de la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina.

Pentru detalii despre program sau pentru solicitarea unei oferte personalizate, vă rugam să ne contactaţi pe adresa de e-mail info@avitech.ro sau la numărul de telefon 021.200.64.64