Sisteme de securitate pentru stadioane

Sisteme de securitate pentru stadioane

De cand au avut loc atacurile teroriste in Paris (2015) si Istanbul (2016), cerintele de securitate ale stadioanelor s-au schimbat dramatic. In timp ce inainte accentul era pus pe supravegherea taberelor adverse de fani, astazi protejarea impotriva unui atentat este cea mai importanta, insa controalele stricte si prezenta unui numar mare de politisti pot strica experienta fanilor. Stadionul smart este raspunsul la aceasta provocare, deoarece in acesta tehnologia de securitate este discret instalata si contribuie la imbunatatirea experientei datorita integrarii cu tehnologiile interactive.

Camerele de inalta calitate pentru supraveghere video, de exemplu, pot furniza simultan imagini din orice punct de observatie pe ecranele din stadion, pe telefoanele mobile ale fanilor si chiar pe locurile interactive. Acestea pot fi instalate pe acoperisul stadionului si pot oferi o imagine de ansamblu de calitate si inregistrari detaliate. Ca operator, ai avantajul ca beneficiezi de tehnologia video fara a-i face pe fani sa se simta monitorizati permanent. Intr-un stadion smart, sistemul de adresare publica, care este folosit si din considerente de securitate, foloseste analiza video inteligenta inainte de inceperea meciului, pe parcursul pauzelor si dupa incheierea acestuia pentru a furniza informatii usor de inteles despre intrarile mai putin aglomerate, sau despre cele mai scurte cozi si poate reda muzica de o calitate asemenatoare cu cea dintr-un concert.

Un concept pentru a realiza un stadion smart, de exemplu, este integrarea tehnologiei de securitate intr-un sistem de management central precum BIS (Building Integration System) de la Bosch. Intr-o etapa viitoare, un astfel de sistem poate fi integrat in sistemul de management al intregii cladiri. Stadioanele moderne reprezinta structuri complexe, care devin aree multifunctionale in care au loc diverse evenimente, cu diferite cerinte de securitate.

Prin integrarea tehnologiilor smart, este posibil sa localizezi cel mai apropiat birou de securitate in cazul unui incident si sa transmiti imagini live si locatia exacta a incidentului catre telefoanele mobile ale echipei din biroul de securitate. Acest lucru este valabil pentru intregul perimetru cu drumurile publice, locurile de parcare, restaurantele si alte cladiri. Aceasta fiindca riscul izbucnirii unui incident nu incepe si nici nu se termina la intrarea in stadion.

Masurile stricte de securitate din stadion pot declansa cu siguranta un atac asupra unei tinte mai putin protejate, in imediata vecinatate, asa cum s-a intamplat la Paris. Faptul ca este necesar ca intreaga periferie sa fie integrata inseamna ca stadioanele inteligente din zilele noastre sunt similare cu orasele inteligente, care sunt in curs de dezvoltare si ale caror concepte pot fi adesea aplicate si in acest domeniu.

Solicita cotatie de pret pentru sistemele de securitate