Sisteme videoconferinţă pentru 75 de sedii ale Poliţiei de Frontieră

AVITECH a implementat cu succes un complex sistem de videoconferinţă ce asigură comunicarea între 75 de sedii ale Poliţiei de Frontieră Române (P.F.R.). Reţeaua realizată este una dintre cele mai mari de acest gen din ţara noastră şi integrează tehnologii de ultimă generaţie. De asemenea, reţeaua a fost integrată în sistemul naţional de videoconferinţă al M.A.I..

În sediul central s-a amenajat o sală specială de videoconferinţă dedicată realizării de training-uri, şedinţe, grupuri de lucru ad-hoc etc. Imaginile sunt preluate cu ajutorul unui sistem video automatizat care oferă posibilitatea de a urmări prezentatorul în timpul expunerii. De asemenea, sala a fost dotată cu un sistem de lumini speciale pentru videoconferinţă.

Prezentările se realizează cu ajutorul unui sistem interactiv. Prezentatorii dispun şi de o cameră de documente cu ajutorul căreia pot prelua imaginile diverselor obiecte sau documente pentrua fi afişate şi explorate direct pe tabla interactivă.

Toate sistemele pot fi controlate centralizat prin intermediul unui panel cu display de tip touch screen.

În fiecare dintre locaţiile din teritoriu AVITECH a instalat: terminal de videoconferinţă HD, cameră HD, display LCD şi sistem de prezentare interactivă. Atât displayul cât şi tabla interactivă sunt  conectate la sistemul de videoconferinţă.

Sistemul este configurat astfel încât sa permită accesul în sesiunile de videoconferinţă şi de la terminale mobile de tip smartphone, tablete sau laptopuri.

Cu aproximativ 3.150 kilometri de graniţă aflată în responsabilitate, Poliţia de Frontieră Română depune eforturi susţinute pentru prevenirea şi combaterea fenomenelor infracţionale transfrontaliere şi pentru aplicarea şi respectarea legislaţiei, astfel încât, la frontierele României, activitatea să se alinieze standardelor internaţionale.

Doresc să aflu mai multe detalii despre soluțiile de videoconferință oferite de AVITECH