Soluții audio-video și 3D - Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Redeschisă pe data de 20 februarie 2014 în urma unui amplu proces de modernizare, Secția de Arheologie și Tezaur a Muzeului Dunării de Jos din Călărași a fost dotată de către AVITECH cu sisteme audio-video și 3D.

La intrare vizitatorii sunt întâmpinați de un sistem interactiv care permite efectuarea unui tur virtual al muzeului. Întreg spațiul și majoritatea exponatelor au fost recreate în 3D de echipa AVITECH. Utilizatorii au posibilitatea să interacționeze cu obiectele și să le vizualizeze din unghiuri multiple. Mai jos puteti vizualiza o scurta ilustrare video demonstrativă a turului virtual.

În centrul spațiului expozițional a fost instalat un sistem de videoproiecție cu un ecran de mari dimensiuni. În punctele cheie au fost plasate displayuri LED cu diagonala de 47” care rulează informații despre obiectele expuse.

AVITECH a furnizat, de asemenea sistemul de ghid audio pentru vizitatori și a asigurat înregistrarea conținutului în mai multe limbi.

Muzeul Dunării de Jos a fost înfiinţat în anul 1951 şi se mândreşte cu preţioasele colecţii, deţinând unul dintre cele mai valoaroase obiecte istorice din ţară: o cupă rituală datând din mileniul al V-lea i. Ch., atribuită comunităţilor Boian-Giuleşti. Susţinută de Consiliul Judeţean Călăraşi, modernizarea Muzeului Dunării de Jos şi dotarea acestuia cu echipamente multimedia a dus la crearea unui spaţiu modern şi multifuncţional, care pune în valoare colecţiile muzeului, propice desfăşurări activităţilor educaţionale şi muzeale.

Studiu de caz

Doresc să primesc mai multe detalii despre soluţiile AVITECH pentru muzee