Soluții de detecţie şi stingere incendiu pentru Sofidel România

Soluții de detecţie şi stingere incendiu pentru Sofidel România

AVITECH a încheiat proiectul de implementare a unor soluții profesionale de securitate la incendiu pentru producătorul de produse din hârtie Sofidel România (fost Comceh). Sistemele integrate de AVITECH fac parte din proiectul de consolidare al halei de depozitare a produselor finite, din Călăraşi, care are o suprafaţă de 12.250 metri pătraţi.

Soluţia oferită de AVITECH a inclus sistemele de detecţie şi stingere incendiu şi un sistem de iluminat de siguranţă. Componenta de detecţie incendiu a inclus instalarea unui sistem nou pentru hala de depozitare a produselor de hârtie, precum şi integrarea acestuia cu sistemul de detecţie incendiu existent în cadrul platformei industriale.

Soluţia de stingere incendiu a inclus un sistem de stingere cu apă prin instalaţii cu sprinklere de tip apă-aer şi un grup de pompare personalizat. Sistemul cuprinde două instalaţii cu circa 1500 sprinklere, iar grupul de pompare este compus din o pompă electrică, o pompă diesel în funcţiune, o pompă diesel de rezervă şi o pompă pilot, echipamente oferite de Grundfos. 

Avantajul unui astfel de sistem de stingere este dat de faptul că sprinklerele se acţionează numai asupra ariei incendiate, evitându-se astfel udarea inutilă a zonelor necuprinse de incendiu. De asemenea, AVITECH a instalat un sistem de iluminat de siguranță alcătuit din corpuri de iluminat cu grad ridicat de protecţie, corpuri de iluminat tip LED pentru iluminatul de siguranţă la evacuare.

Sofidel România  este o importantă companie producătoare de hârtie din România şi face parte din grupul Sofidel - al doilea cel mai mare producător de hârtie de uz casnic și de igienă în Europa și al șaselea ca mărime din lume. Sofidel România are două capacități de producție, una pentru hârtie tissue (servețele, batiste, hârtie igienică, prosoape de bucătărie), iar cealaltă pentru hârtie de scris.