Soluții edutainment pentru expoziția ZooMonetar

AVITECH este partenerul expoziției temporare “ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede”, organizată de Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Banca Naţională a României. Expoziția a fost inaugurată pe 12 iunie în Sala Multimedia a Muzeului „Grigore Antipa” și va fi deschisă publicului în perioada 13 iunie – 31 octombrie 2014. La evenimentul inaugural au participat Guvernatorul Bancii Naționale a României - domnul Mugur Isărescu, Ministrul Educației Naționale – domnul Remus Pricopie, Directorul General al Muzeului „Grigore Antipa” - domnul Dumitru Murariu.

“Îmbinând caracterul educaţional cu divertismentul cultural, expoziția constituie o invitaţie la o „călătorie” în jurul lumii, prin intermediul faunei reprezentată pe bancnotele şi monedele mai multor țări. Peste 100 de specii şi subspecii din fauna lumii pot fi admirate pe cele 300 de însemne monetare expuse – de la monede din Antichitate, Evul Mediu și Epoca Modernă, emise în 18 state, până la bancnote moderne din 59 de țări și teritorii de pe 6 continente”, se consemnează în comunicatul de presă al BNR.

Expoziția permite vizitatorilor o experiență inedită, atât din punct de vedere al exponatelor prezentate, cât și al posibilității de interacțiune pe care o oferă conținutul multimedia, creat cu ajutorul AVITECH.

Compania noastră a sprijinit expoziția cu soluții interactive moderne: o tablă interactivă SMART Board și o masă multitouch SMART Table, pe care rulează conținut multimedia, turul virtual al expoziției in format 3D și aplicații software special create pentru acest eveniment. Se permite astfel înțelegerea și aprofundarea noțiunilor într-o manieră facilă, folosind tehnologii noi, captivante mai ales pentru publicul tânăr, dar nu numai.

Expoziția face parte dintr-un proiect amplu, care vizează și organizarea de prezentări, spectacole cu păpuși, spectacole de teatru, atelier de heraldică și numismatică practică pentru elevi.


Doresc să primesc mai multe detalii despre soluțiile edutainment oferite de AVITECH