Soluţie de virtualizare pentru U.A.I.C. Iaşi

Soluţie de virtualizare pentru U.A.I.C. Iaşi

AVITECH a implementat o soluţie de virtualizare pentru Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.  Proiectul deserveşte două săli de cursuri şi ajută la eficientizarea atât a activităţii didactice, cât şi a celei de administrare a reţelei din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Virtualizarea este un concept de arhitectură IT care permite partajarea şi alocarea resurselor hardware ale unui server în mai multe maşini virtuale  (VM = virtual machine). Se creează astfel posibilitatea rulării simultane a mai multor sisteme de operare pe o singură platformă hardware

Printre avantajele oferite de virtualizare faţă de soluţiile clasice de reţele de pc-uri se pot enumera: o administrare mai uşoară a resurselor hardware, un control mai riguros al software-ului utilizat şi al licenţelor, stocarea centralizată a datelor într-o locaţie comună pe un server la care se face facil back-up, evitându-se astfel pierdere de informaţii sau documente.

Soluţia implementata la UAIC Iaşi este bazată pe două servere la care specialiştii AVITECH au realizat o serie de upgrade-uri. La cele două servere sunt conectate 100 de terminale Thin Client HP printr-o reţea de cablare structurată. Serverele sunt asigurate cu surse de alimentare de siguranţă.

Echipamentele utilizate provin de la companii de renume din domeniu: Hewlett-Packard - partener AVITECH în cadrul acestui proiect, Cisco, Eaton.

Înfiinţată în 1860, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România. Universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu numeroase universităţi din străinătate.

Doresc sa aflu mai multe informaţii despre soluţiile IT&C oferite de AVITECH