Soluţii audio-video şi de comunicaţii în domeniul medical

Soluţii audio-video şi de comunicaţii în domeniul medical

AVITECH a implementat un performant sistem de infrastructură audio-video şi comunicaţii pentru blocul operator din cadrul Delta Hospital din Bucureşti.

Soluţia implementată de AVITECH permite preluarea de semnale de la aparatura medicală din blocul operator şi distribuirea acestora către alte zone de interes.

Astfel, este posibilă comunicarea audio-video bidirecţională între sălile de operaşii şi sala de conferinţă a Delta Hospital sau sălile de conferinţă ale altor instituţii din ţară şi străinătate. Preluarea şi direcţionarea tuturor semnalelor video (laparoscop din blocul operator, imagini din sălile de operaţie, alte semnale video medicale) se face la rezoluţie Ful HD în format digital, asigurând astfel o vizualizare de calitate maximă, necesară diagnosticării şi prezentărilor didactice.

Soluţia a inclus şi punerea la dispoziţia clientului a unor sisteme şi servicii de videoconferinţă HD. Acestea au fost utilizate pentru transmiterea în direct, în cadrul celui de-al 22-lea Congres International de Chirurgie Digestivă, a mai multor operaţii pentru obezitate, efectuate pe cale laparoscopică  de directorul Centrului de Excelenţă în Chirurgie Bariatrică (BariXL), medicul Cătălin Copăescu.

Congresul, organizat în perioada 5-6 mai la Roma, a reunit peste 800 de chirurgi, care au putut asista, prin intermediul videoconferinţei, la prima transmisiune live din România a unor astfel de proceduri medicale. 

Evenimentul se constituie într-o premieră naţională, fiind prima intervenţie chirurgicală laparoscopică de chirurgia obezităţii realizată într-un spital din România şi transmisă în direct la un eveniment internaţional de o asemenea anvergură.

Delta Hospital este o clinică ultramodernă, finalizată în 2011, care oferă pacientilor, într-un spaţiu foarte generos (10.000 mp), servicii medicale la cele mai înalte standarde: de la consultaţii, analize, investigaţii şi diagnostic imagistic de ultimă oră, până la tratamente medicale şi chirurgicale de top, din toate domeniile patologiei medicale, similar cu orice spital european.

Doresc să primesc mai multe detalii despre soluţiile audio-video şi de videoconferinţă oferite de AVITECH