Solutii de protectie la incendiu pentru trenuri

Solutii de protectie la incendiu pentru trenuri

Trenurile reprezinta cel mai important mijloc de transport, iar cererea de echipamente moderne de siguranta pentru trenuri este in crestere.  Protejarea pasagerilor si a personalului reprezinta o prioritate in cazul izbucnirii unui incendiu, insa acestea sunt folosite si pentru a proteja trenul si infrastructura (statii, tuneluri). 

Solutiile de protectie la incendiu se adreseaza:

 • Trenurilor de mare viteza
 • Trenurilor regionale
 • Locomotivelor
 • Metrourilor
 • Vagoanelor de dormit

Beneficii:

 • Prioritatea este protectia pasagerilor si a personalului
 • Functionarea normala si prevenirea intarzierilor sau inreruperilor generate de alarme false
 • Mentenanta facila si disponibilitate ridicata a trenului
 • Respecta TSI ( Tecnical Specifications for Interoperability in EU Rail Transport)
 • Produse testate pentru protectia la incendiu
 • Solutii ce pot fi integrate flexibil
 • Solutii ce au costuri reduse de operare

Supraincalzirea si scurtcircuitarea in zonele tehnice pot declansa incendii. Vandalismul si incalcarea restrictiilor referitoare la fumat reprezinta riscuri in zona de trecere a pasagerilor.  Acest lucru impune un concept de protectie la incendiu care include detectarea rapida a alarmelor false si stingerea automata a incendiului. Detectarea timpurie a fumului este cruciala pentru transportul feroviar. Pe de-o parte, protejarea calatorilor, evacuarea rapida si luarea unor masuri eficiente reprezinta prioritati. Pe de cealalta parte, daunele care vizeaza trenul si infrastructura  trebuie reduse cat mai mult. Un sistem de detectie timpurie detecteaza cele mai mici particule de fum din etapa cunoscuta ca piroliza, inainte ca fumul sa devina vizibil. Pentru a realiza acest lucru, detectorii preiau in mod constant mostre de aer pentru a detecta din vreme orice sursa de incendiu. Alaturi de cei punctuali, detectorii de caldura sau de flacara previn aparitia alarmelor false.

Utilizarea unui sistem automat de stingere in combinatie cu un sistem de detectie timpurie reprezinta un factor decisiv in cazul unei situatii de urgenta pentru a limita focul cat mai repede si pentru a restrange daunele. In momentul alegerii unui sistem automat de stingere, trebuie luat in considerare locul care trebuie protejat. De exemplu, in zonele in care trec pasagerii trebuie folosita tehnologia de stingere cu ceata de apa. Aceste sisteme de stingere folosesc apa pulverizata de duze in picaturi fine ca agent de stingere.

 Sistemele de stingere cu gaz si aerosoli sunt folosite in zonele tehnice si in orice loc in care nu au acces pasagerii sau personalul. Acestea folosesc gaze naturale pentru stingere precum nitrogenul, deoarece acesta nu reprezinta o amenintare pentru sistemele electrice. Sistemele de stingere cu gaze sunt configurate ca sisteme modulare, tinand cont de dimensiunea zonelor protejate.

In calitate de expert in protectia la incendiu pentru transportul feroviar, Wagner Rail ofera solutii inteligente de protectie la incendiu care sunt constant imbunatatite. Standardele de protectie la incendiu oferite sunt de neegalat pe plan international. In calitate de producator si instalator autorizat de solutii de protectie la incendiu pentru trenuri, Wagner este capabil sa furnizeze orice echipament de la o singura sursa, de la sisteme de detectie incendiu pana la sisteme de stingere incendiu.

AVITECH este partenerul Wagner in Romania si ofera solutii si servicii complete de protectie la incendiu pentru diverse domenii: transport, industrie, arta&cultura, educatie, bancar, hotelier.

Solicita cotatie de pret pentru sistemele de protectie la incendiu pentru trenuri