Soluţii profesionale audio-video şi IT&C pentru noul sediu IGPF

Soluţii profesionale audio-video şi IT&C pentru noul sediu IGPF

Noul sediu din Bucureşti al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră beneficiază de soluţii profesionale audio-video şi IT&C integrate de AVITECH.

În cadrul acestui proiect au fost dotate cu sisteme şi echipamente specifice dispeceratul de comanda şi control, sala de şedinţe pentru situaţii de criză şi sala pentru conferinţe de presă.

Dispeceratul de comandă şi control este un spaţiu modern, ergonomic, în care AVITECH a integrat următoarele sisteme: videowall compus din 10 cuburi cu retroproiecţie cu diagonala de 67”, sistem de sonorizare ambientală, staţii de lucru pentru dispeceri, mobilier dedicat, scaune ergonomice pentru utilizare 24/7. Unităţile de procesare sunt situate într-o cameră tehnică special amenajată, iar dispecerii folosesc numai tastatura, mouse-ul şi monitoarele. Toate sistemele din încăpere pot fi controlate centralizat cu ajutorul unui display cu touchscreen.

Sala de şedinţe pentru situaţii de criză este desparţită de centrul de comandă şi control printr-un perete de sticlă. Aici s-a instalat un sistem de videoconferinţă, un sistem de sonorizare, microfoane wireless pentru videoconferinţă, două display-uri LCD pe care poate fi replicat conţinutul de pe videowall.

Sala pentru conferinţe de presă a fost echipată cu sistem de discuţii, sistem de traducere simultană, sistem de afişare pe display-uri LCD.

Noul sediu IGPF va asigura activităţile de coordonare a acţiunilor Poliţiei de Frontieră Romane, centralizarea datelor cu impact în managementul frontierei de stat, precum şi coordonarea acţiunilor FRONTEX prin intermediul Centrului Operaţional de Comandă. Clădirea a fost inaugurată pe 24 iulie 2012, iar tăierea panglicii s-a desfăşurat  în prezenţa premierului Victor Ponta, a ministrului Ioan Rus şi a ministrului delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre. La eveniment au mai participat secretari de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor, precum şi reprezentanţi ai conducerii structurilor subordonate ale M.A.I..

Doresc să aflu mai multe detalii despre soluţiile AVITECH pentru centre de monitorizare, comandă şi control