Soluţii videowall captivante pentru noul studio al Ştirilor PRO TV

Noul studio al Ştirilor PRO TV a fost dotat de AVITECH cu tehnologie de ultimă generaţie, pentru a oferi telespectatorilor cele mai intense şi realiste experienţe vizuale pentru ştirile prezentate. Soluţia oferită de AVITECH include 3 videowall-uri, alcătuite din cuburi MicroTiles, care pot fi grupate şi aranjate în orice formă. Aflându-ne în era înaltei definiţii, întregul proiect a fost gândit pentru a oferi o pânză virtuală totală de peste 20 de MegaPixeli. Detaliile sunt reproduse cu un pixel pitch de numai 1.27 mm şi redate cu ajutorul LED-urilor discrete RGB.

Videowall-ul principal, poziţionat în spatele pupitrului prezentatorului, este alcătuit din 128 de cuburi (16x8) instalate pe o structură din aluminiu curbată.

Cel de-al doilea videowall, utilizat preponderent pentru rubricile Meteo şi Sport, este alcătuit din 60 de cuburi şi beneficiază si de o ramă interactivă, cu tehnologie multitouch. De asemenea, reportajele speciale din cadrul Ştirilor PRO TV capată o cu totul altă perspectivă atunci când sunt prezentate pe acest videowall.  Această tehnologie se bazează pe detecţia optică a umbrelor generate pe o suprafaţă de obiectele care o ating, proces care garantează perfomanţă şi un grad de acurateţe maxime.

Cel mai mic dintre videowall-urile noului studio, compus din 8 cuburi, este încorporat în desk-ul prezentatorului.

Având dimensiuni de doar 408 x 306 mm, o adâncime de 260 mm şi un spaţiu necesar de doar 50 mm pentru ventilaţie, displayurile MicroTiles de la Christie Digital pot fi grupate şi aranjate în orice formă sau dimensiune. Mai mult, cuburile se remarcă prin niveluri uimitoare de luminozitate, contrast şi reproducere a culorilor, ceea ce le recomandă pentru o multitudine de aplicaţii.

Deşi au o structură complexă, necesită pentru control o singură unitate de procesare a semnalului provenit de la cele mai răspandite playere multimedia. Sistemele sunt foarte avantajoase şi din punct de vedere al costurilor de întreţinere, al fiabilităţii, duratei de viaţă  componentelor.

“PRO TV a fost încă de la lansare un pionier al dezvoltării tehnologiei televiziunii în România. La fel ca şi în alte proiecte tehnice realizate de-a lungul timpului, PRO TV a reuşit şi de această dată să împingă tehnologia la limitele ei superioare şi să lanseze în acest an un studio de ştiri modern, unic în România. A fost un proiect care ne-a pus la încercare abilităţile tehnice şi flexibilitatea de a identifica cele mai potrivite soluţii, proiect  pe care am reuşit să îl punem în practică cu succes împreună cu furnizorii noştri. Rezoluţia 4k pe care o folosim pentru cele două videowall-uri mari creează, într-adevăr, o imagine de o mare acurateţe, care oferă telespectatorilor un adevărat spectacol al ştirilor. “ a declarat Bogdan Andreescu, Director Tehnic PRO TV.

 

Doresc să primesc mai multe detalii despre soluțiile videowall oferite de AVITECH