Supravegherea perimetrală cu informaţii audio

Supravegherea perimetrală cu informaţii audio

În accepţiunea globală, supravegherea perimetrală presupune doar folosirea şi analizea unui flux video generat de camerele de supraveghere. Însă, un rol semnificativ în detectarea unui pericol îl poate avea şi sunetul. Multe incidente sunt precedate sau iniţiate de generarea a diferite sunete. Prin integrarea unei funcţionalităţi de detectare, analiză şi interpretare a sunetelor în sistemele de securitate se obţine o mai bună conştientizare a situaţiilor. Multe dintre camerele Axis integrează sau suportă ataşarea unui microfon extern sensibil ce permite înregistrarea de sunete ce pot fi analizate în mod automat de către software-urile de analiză.

Comunicare audio bidirecţională 

Una dintre camerele Axis cu microfon ce permite o monitorizare audio-video optimă este AXIS Q1615-E Mk II. Disponibilă deja pe piaţa locală, camera permite realizarea unei comunicării bidirecţionale, oferind posibilitatea integratorilor de a o folosi chiar şi în aplicaţii de control acces. Atunci când un astfel de model este instalat de exemplu la intrarea într-o incintă, utilizatorii pot a comunica direct cu agenţii de securitate responsabili cu controlul accesului.

La nivel tehnologic, modelul AXIS Q1615-E Mk II  a reprezentat o premieră mondială în momentul lansării, fiind prima cameră de supraveghere ce integra lentile tip i-CS. Noua tehnologie optică i-CS se bazează pe un protocol deschis ce permite lentilelor să transmită informaţiile optice direct către camerele Axis. Mai mult, persoana ce instalează un astfel de echipament poate să ajusteze de la distanţă lungimea focală şi focusul camerei.

Despre Axis Communications

Axis este lider mondial în echipamente video de rețea, oferind soluţii inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale AXIS sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Despre AVITECH

AVITECH este un integrator de sisteme în domeniile instalaţiilor, automatizărilor, sistemelor de securitate, protecție la incendiu, audio-video, IT&C, transportation systems și parking, cu peste 18 ani experiență.