Tablele interactive SMART Board - vedetele Smart Kids 2009

Tablele interactive SMART Board - vedetele  Smart Kids 2009

Cea de-a treia ediţie a Simpozionului internaţional Smart Kids s-a desfăşurat în perioada 11-13 decembrie 2009, la Timişoara, în incinta Colegiului Naţional ''C.D. Loga''. Simpozionul a avut tema ''eVerde'' şi a fost organizat de Inspectoratul Judeţean Timiş şi de Colegiul Naţional ''C.D. Loga''. AVITECH a fost şi în acest an unul dintre susţinătorii fervenţi ai acestui eveniment.

În data de 11 decembrie a avut loc sesiunea de comunicări ştiinţifice ''Educaţia şi noile tehnologii IT în euroregiune'', iar ziua următoare s-a desfăşurat concursul de aplicaţii pe table interactive pentru clasele I-XII, destinat atât elevilor cât şi profesorilor. Ultima zi a fost destinată decernării premiilor din cadrul concursului.

Ediţia din acest an a avut ca obiectiv creşterea rolului şi răspunderii cadrelor didactice în realizarea unui proces de predare în care metodele tradiţionale se împletesc cu tehnologiile moderne. Între aceste metode moderne se remarcă sistemele interactive de prezentare de la Smart Technologies, distribuite în România de AVITECH. Implicarea participanţilor în cunoaşterea posibilităţilor de îmbunătăţire a procesului educaţional garantează succesul implementării lor în anii următori.

SMART Board, produsul vedetă al simpozionului, este tabla interactivă numărul 1 în lume şi în România. Prin intermediul suprafeţei senzitive de pe tablă, orice aplicaţie de pe calculatorul la care este conectată poate fi activată şi controlată în totalitate prin simpla atingere a tablei. Imaginea de pe tablă este redată cu ajutorul unui videoproiector. De asemenea, se poate scrie sau desena pe suprafaţa senzitivă, utilizând setul de creioane speciale. Rezultatul poate fi salvat, tipărit sau trimis pe e-mail. Software-ul din spatele tablei interactive se remarcă prin simplitatea în utilizare şi multitudinea de opţiuni de exploatare a tablei pe care le oferă.

Doresc să primesc mai multe informaţii despre produsele oferite de AVITECH pentru mediul educaţional