Sistem naţional de telemedicină de urgenţă extins la nivel național

Faza a treia a procesului de implementare a sistemului naţional de telemedicină de urgenţă a fost încheiată cu succes. Obiectivele principale din această etapă au fost extinderea sistemului în mai multe judeţe, majoritatea din estul Românie, realizarea de upgrade-uri într-o serie de locaţii şi relocarea mai multor sisteme în alte spitale. Complexitatea proiectului a fost optim gestionata prin implicarea mai multor companii, care au oferit solutii dedicate.

AVITECH a oferit sisteme de videoconferinţă, însoţite de servicii complete: design, instalare, punere în funcţiune, training, service.

La Iaşi a fost creat un nou centru regional pentru zona de est a ţării, iar centrul de la Târgu Mureş, amenajat tot de AVITECH în prima fază a proiectului, a fost reconfigurat şi mutat într-o locaţie nouă, modernă. Au fost creeate 38 de noi locaţii, dintre care 26 conectate la Centrul Regional Iaşi, 10 la Bucureşti şi 2 la Târgu Mureş. De asemenea, sistemele din 8 spitale conectate la Târgu Mureş au fost relocate în alte oraşe.

Centrele Regionale au fost dotate cu câte două sisteme de videoconferinţă FullHD, două display-uri LCD, înregistrator video digital, staţii de lucru performante, sistem de control cu touch screen, lumini speciale de pentru videoconferinţă, sistem audio, infrastructură audio-video şi de comunicaţii, mobilier profesional, ergonomic tip dispecerat.

Toate celelalte locaţiile beneficiază de sistem de videoconferinţă FullHD, display LCD, cameră suplimentară pentru observare de tip PTZ, staţii de lucru PC, infrastructură de comunicaţii. Sistemul de videoconferinţă este integrat cu aparatură medicală dedicată.

Raed Arafat, Ministrul Sănătăţii, a declarat: "Telemedicina ajută, în primul rând, la degrevarea sistemului de urgenţă. Vom gestiona mai bine cazurile grave, vom şti ce pacienţi au nevoie de transport către un centru din ţară şi vom reduce, astfel, erorile medicale. România deţine, la momentul actual, cel mai complex sistem de telemedicină din Europa".

Doresc să aflu mai multe informaţii despre soluţiile AVITECH pentru domeniul medical