Întâlnirile faţă în faţă, atât de necesare pentru o organizaţie, pot fi astăzi înlocuite cu succes de sistemele de videoconferinţă, care permit organizaţiei să facă economie de resurse, să aibă o productivitate crescută şi multiple avantaje competitive.

Reţineţi cei 3 "E":

       Economie

       Eficienţă

       Ecologie

Împreună îmbunătăţesc productivitatea şi vă conferă un avantaj competitiv în mediul dumneavoastră de afaceri, fiind o soluţie de management inteligent.

Economie
Videoconferinţa este răspunsul la întrebarea « Cum optimizez costurile ? ».

Gândiţi-vă cât timp solicită o întâlnire peste hotare sau chiar într-un oraş din ţară. Mai mult, evaluaţi costurile aferente acestora şi înmulţiţi-le cu numărul de întâlniri. E simplu. Foarte mult timp şi foarte mulţi bani.

În contrast, folosirea tehnologiei video înseamnă costuri mai mici prin reducerea cheltuielilor legate de transport, cazare, diurnă. Economisiţi şi timp şi energie pentru organizaţia dumneavoastră.

Puteţi uita de zborurile obositoare, de timpul pierdut prin aeroport, de bagajele rătăcite, precum şi de nervii aferenţi acestui proces. Acum puteţi organiza întâlnirile de afaceri în biroul dumneavoastră, cu partenerii de peste hotare sau din alte colţuri ale ţării. Sunteţi la un monitor distanţă de întreaga lume!

Eficienţa

Videoconferinţa poate eficientiza relaţiile interpersonale şi interdepartamentale din interiorul unei organizaţii, asigurând un flux continuu şi rapid al informaţiei de la emiţător la receptor, indiferent de distanţa dintre aceştia.

Mai mult, valorificăm timpul în avantajul dumneavoastră. Prin videoconferinţă, procesul decizional se accelerează, iar timpul câştigat poate fi investit în alte tipuri de activităţi favorabile organizaţiei.

Ecologie

EcologieŞtiaţi că oprirea pentru o zi a zborurilor comerciale din întrega lume ar scuti atmosfera de aproximativ 41.000 metri cubi de emisii de dioxid de carbon? Gândiţi-vă cât de mult s-ar reduce emisiile de carbon dacă s-ar renunţa şi la călătoriile cu autovehicule.

Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejam mediul înconjurător, să uzităm resursele naturale strict cât avem nevoie şi să venim cu soluţii proactive pentru reducerea gradului alarmant de poluare.

Combinarea celor 3 "E" (Economie, Eficienţă, Ecologie) oferă multiple avantaje competitive organizaţiei dumneavoastră:

Accelerarea procesului decizional

Pierdem foarte mult timp stând prin aeroporturi, aşteptând materiale, informaţii, încercând să rezolvam probleme complexe prin e-mail.

Mesajele scrise în astfel de situaţii sunt percepute adesea greşit şi pot genera noi probleme de comunicare. Gândiţi-vă că tot acest timp salvat prin videoconferinţă îl puteţi folosi tot în avantajul dumneavoastră, pentru a gestiona relaţiile cu clienţii, pentru a lansa un produs nou, etc. Timpul economisit devine astfel timp investit în alte activităţi.

Acces rapid la sfatul experţilor

Acum experţii sunt la un monitor distanţă, pentru că ştim foarte bine cât de importantă este expertiza specialiştilor din domeniu. Training-urile, consultanţa şi detectarea defecţiunilor se pot realiza în timp real. Mai mult, cu ajutorul soluţiilor video de arhivare şi transmitere, cunoştinţele experţilor pot fi salvate şi accesate de oricine, oricând.

Unificarea organizaţiei

Expansiunea globală a companiilor, prin fuziune sau externalizare, a avut drept efect colateral izolarea unor departamente de sediile centrale ale acestora, derulându-şi activitatea în parametri diferiţi.

Coeziunea tuturor departamentelor este esenţială pentru coerenţa şi fluxul informaţiilor, dar aceasta înregistrează adesea fisuri tocmai din cauza distanţei şi a timpului. Pentru soluţionarea acestei probleme, videoconferinţa creează o cameră virtuală pentru întâlnirea membrilor organizaţiei, în care aceştia îşi pot împărtăşi viziunea sau soluţiona prompt problemele.

Echilibrarea raportului muncă/viaţă personală

Adesea călătoriţi mai mult de jumătate de zi pentru două ore de întâlnire cu partenerii sau clienţii dumneavoastră. Prin folosirea videoconferinţei puteţi petrece timpul alocat călătoriei cu familia sau cu prietenii dumeavoastră.