AVITECH a Organizat cu Succes Conferinta SMART DIGITAL BUILDINGS

Avand ca punct de pornire solutiile inovatoare in transformarea digitala a cladirilor comerciale, AVITECH Group, impreuna cu partenerii sai de tehnologie PADS4, Tridium, Helvar, BCR si ELTEK, a organizat pe data de 9 iunie, in Bucuresti, un eveniment de referinta pentru piata din Romania, sub denumirea „SMART DIGITAL BUILDINGS”.

Slider Image

Tehnologiile inteligente si impactul digitalizarii creeaza premisele cautarii, dezvoltarii si obtinerii de noi solutii concrete pentru monitorizarea si controlul sistemelor din cladirile comerciale actuale, astfel incat ocupantii sa experimenteze un nivel superior de confort, performanta, sustenabilitate si siguranta.

Evenimentul s-a adresat arhitectilor si designerilor, contractorilor generali, dezvoltatorilor imobiliari si consultantilor, managerilor de proiect si altor specialisti din domeniu, fiind prezentate solutii de proiectare, finantare si studii de caz al caror subiect au fost cladirile digitale inteligente.

Printre specialistii care au luat cuvantul s-au aflat speakeri romani si internationali, atat din cadrul Grupului AVITECH, cat si al companiilor tehnologice partenere, cu o experienta solida in domeniu.

Teme de discutie

Intr-un cadru interactiv, discutiile si prezentarile s-au axat pe rolul central pe care il au sistemele BMS in noile proiecte de cladiri comerciale de la noi din tara si din strainatate. Au fost expuse si argumentate solutii practice de implementare si finantare ce vizeaza eficientizarea cladirilor prin sisteme BMS.

Desfasurat pe trei paneluri, evenimentul a debutat cu prezentarea invitatilor si a cadrului general de discutie, in care Gabriela Bondrea, Commercial Sales Manager, AVITECH Group, a subliniat importanta sistemelor BMS si a gestionarii eficiente si sustenabile a resurselor intr-o cladire comerciala.

Panelul 1 a continuat cu o scurta istorie a companiei AVITECH si a numeroaselor premiere pe care le-a bifat pe piata locala. Au fost punctate bornele ce au marcat dezvoltarea AVITECH de-a lungul celor doua decenii de existenta, incepand cu implementarea primei automatizari si mergand pana la cele mai recente si, totodata, reprezentative proiecte BMS realizate de AVITECH in Romania.

Din partea PADS4, Emmanuel Bonnargent, Head of Global Sales, a adus in discutie importanta sistemelor software dezvoltate de compania olandeza ca platforma pentru o experienta inteligenta a utilizatorului intr-o cladire digitala.

In prezent, o cladire inteligenta nu cauta o singura tehnologie, cauta o solutie globala” – Emmanuel Bonnargent

In continuarea expunerii sale, Irek Pacula, Channel Sales Manager, Tridium, a prezentat in detaliu modul in care implementarea platformei Niagara Framework poate contribui semnificativ la minimizarea consumului de energie intr-o cladire sau intr-un ansamblu de cladiri de birouri.

Factorul economic reprezinta un motivator foarte puternic pentru minimizarea consumului de energie. Cu totii vedem cat de mult au crescut costurile energetice; si cu totii ne asteptam sa continue sa creasca in viitor. Clientul va dori sa schimbe mediul unei cladiri si sistemele din aceasta, pentru a economisi maximum posibil si pentru a avea cel mai bun randament al investitiei in cel mai scurt timp. Iar aceasta se poate, folosind sisteme BMS mai bune” – a declarat Irek Pacula.

Panelul 1 a fost incheiat de Przemystaw Skorupa, Regional Director, Helvar, care a expus unele dintre solutiile inteligente de control al iluminatului intr-o cladire digitala.

Cel de-al doilea panel al conferintei a fost alocat solutiilor de finantare pentru eficientizarea energetica a unei cladiri comerciale, prilej cu care, din partea BCR, au luat cuvantul Cristina Daina, Corporate Lending Product Manager, si Sebastian Mihai Staicu, Project and Leveraged Finance Manager.

Studii de caz

In ultima parte a sa (probabil si cea mai captivanta), evenimentul a fost dedicat studiilor de caz, unde au fost detaliate exemple concrete de sisteme BMS implementate in diverse cladiri comerciale de la noi din tara si din strainatate.

Unul dintre reperele acestui panel de prezentari a fost studiul de caz al proiectului J8 Office Park, Bucuresti, unde AVITECH a realizat proiectarea, furnizarea, instalarea si punerea in functiune a sistemelor BMS (HVAC, instalatii electrice, instalatii sanitare, instalatii critice, contorizare), pe langa cele de detectie incendiu, supraveghere video si videointerfonie.

De asemenea, proiectul se remarca prin certificarea BREEAM Outstanding – prima de acest nivel de la noi din tara. Din partea companiei dezvoltatoare, Portland Trust, studiul de caz a fost sustinut de catre Corneliu Barsan, Senior Project Manager, iar detaliile despre sistemul BMS implementat de AVITECH au fost in sarcina inginerilor nostri BMS, Adrian Dumitru si Mihai Baigus.

La nivel international, studiile de caz expuse de principalii invitati au fost un argument in favoarea solutiilor propuse de partenerii nostri de tehnologie, PADS4, Tridium si Helvar, cu un spectru larg de aplicabilitate, de la cladiri de birouri si centre comerciale pana la spitale si aeroporturi.

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image

In spatele fatadelor high-tech, sistemele si tehnologiile ce echipeaza o cladire digitala se pliaza pe ocupantii ei, precum si pe activitatile desfasurate aici. O astfel de cladire Smart Digital invata, stimuleaza și colecteaza date pentru a optimiza procesele, a reduce erorile si a imbunatati experiența utilizatorilor.

Doresti mai multe informatii despre solutiile BMS?

English