Realitate virtuala in salile de curs

Slider Image
Tehnologia VR are un rol din ce in ce mai important in remodelarea unor domenii precum medicina si educatia, iar educatorii si/sau invatatorii incep sa il foloseasca in institutiile educationale

Desi initial a fost privit ca un concept sf, astazi VR-ul este mai vizibil ca niciodata, fiind folosit in numeroase domenii. Aceasta tehnologie are un rol din ce in ce mai important in remodelarea unor domenii precum medicina si real estate, iar educatorii si/sau invatatorii incep sa il foloseasca in institutiile educationale.

Conform unui studiu, ale carui rezultate au fost publicate in Journal of Medical Education, studentii petrec o cincime din timpul lor in clasa folosind dispozitivele mobile pentru activitati care nu au legatura cu activitatile scolare. Rezultatele cercetarii demonstreaza ca studentii isi verifica telefoanele in medie de 11.43 ori in timpul cursurilor. Daca aceste dispositive ar fi utilizate pentru tehnologa VR, problema ar putea fi rezolvata. Studentii nu-si vor mai irosi timpul pe telefoane, deoarece le vor folosi pentru a interactiona cu software-ul VR.

Diferentele lingvistice pot reprezenta o provocare in societatile multiculturale de astazi. Daca studentii doresc sa studieze intr-o tara straina, acestia trebuie sa dobandeasca fluenta in acea limba straina pentru a putea fi capabil de a intelege materialele, daca acestea sunt in alta limba. Cu ajutorul realitatii virtuale, traducerea poate fi incorporata in software, iar barierele lingvistice vor fi eliminate pentru a le oferi studentilor posibilitatea de a-si atinge obiectivele educationale. Vizualizarea VR poate fi experimentata in orice limba.

Simularile video VR le permit studentilor sa exploreze diferite realitati si sa aiba o experienta intr-o limba diferita, lucru imposibil de realizat in salile de curs traditionale.Folosind headset-ul VR, studentii pot experimenta vizualizari educationale de inalta calitate care au un impact pozitiv asupra intregului process de invatare. VR-ul poate ajuta studentii sa inteleaga usor concept compexe, teorii, iar acestia sunt capabili de a procesa si retine informatii complexe la o rata mai ridicata.

Un om obisnuit poate retine doar 20% din informatia pe care o aude si 30% din informatia pe care o vede, dar daca acestea sunt dobandite prin intermediul propriei experiente, informatiile sunt retinute in procent de 90. Tehnologia VR creeaza o experienta imersiva, care ii ajuta pe studenti sa invete eficient.

Studentii au rezultate mai bune intr-un mediu pozitiv de invatare, unde pot comunica cu colegii sai. VR-ul poate spori integrarea sociala a studentilor care au diferite stiluri si nevoi de invatare. Studentii care se lupta pentru a face parte dintr-un grup, au fost acceptati pentru ca au avut abilitati tehnologice dezvoltate. Acestea sunt rezultatele obtinute de dr. Connor Galvin, care a evaluat programul de invatare VR la care au participat 20 de scoli. Aceasta tehnologie poate asigura rezultate positive pentru copiii care au probleme acasa, problem de invatare sau care fac parte din minoritati etnice.

VR-ul schimba maniera in care invatam, predam si comunicam. Din ce in ce mai multe scoli din intreaga lume folosesc tehnologia VR in clase. Datorita acestei tehnologii, invatatorii pot preda diferite materii in moduri interesante, transformand invatarea intr-un proces amuzant. VR-ul este folosit si in design-ul architectural si le permite studentilor sa vizualizeze propriile design-uri in timp real. De asemenea, este un instrument de invatare pentru studentii de la medicina, care il pot folosi pentru a simula operatii in timp real. Universitatile pot utiliza tehnologia VR pentru a crea tururi virtuale pentru recrutarea studentilor.

Doresti mai multe informatii despre sistemele de realitate virtuala?

English