DVLED-uri de Inalta Calitate: Mai Mari, Mai Luminoase, Mai Indraznete

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image

In ultimul deceniu, video wall-urile au devenit o alegere din ce in ce mai populara pentru digital signage. Acest lucru se datoreaza noii tehnologii DVLED si faptului ca sunt deosebit de eficiente in interactiunea cu oamenii si in transmiterea mesajelor cu impact. Totodata, prezinta imagini mai mari, la rezolutie inalta, comparativ cu un singur display, si pot fi construite in aproape orice configuratie, astfel incat sa se potriveasca oricarui spatiu sau scop specific.

Azi, producatorii au impins tehnologia de afisare DVLED la cote candva greu de imaginat, cu LED-uri individuale (sau pixeli) de dimensiuni submilimetrice, care permit afisarea de continut video de ultra-inalta definitie, in aproape orice dimensiune sau forma.

Calitate exceptionala a imaginii si opțiuni la scara larga

Ultimele inovatii in materie de DVLED aduc avantaje semnificative de performanta si rescriu regulile cu privire la unde si cum poate fi partajat orice tip de continut video.

In prezent, unul dintre cele mai mari avantaje ale tehnologiei DVLED este capacitatea de a personaliza designul pentru a se potrivi aproape oricarei nevoi specifice. Nu exista ceva care sa nu poata fi realizat cu tehnologia DVLED de azi, indiferent daca e nevoie la interior, in aer liber, pe tavan sau pe podea, pliat pe coloane sau montat pe pereti curbati.

Pe langa optiunile de personalizare, precum dimensiunea, forma si luminozitatea, LED-urile in sine (diode minuscule care emit lumina colorata) au avansat, astfel incat pe un singur display se pot regasi milioane. Insa, cu cat dimensiunea fizica a diodelor (LED-urilor) individuale se micsoreaza, cu atat costul display-ului creste.

Ce sunt DVLED-urile?

Display-urile DVLED inlatura panoul LCD, utilizand in schimb o matrice de LED-uri de suprafata ca pixeli efectivi de afisare. Acest lucru permite un contrast incredibil, culori vibrante si niveluri de luminozitate de cateva ori mai mari decat cele ale LCD-urilor.

Display-urile Direct View LED pot fi, de asemenea, realizate in orice dimensiune, ceea ce le face alegerea perfecta pentru spatiile exterioare si interioare deopotriva. Iar datorita designului lor fara rama, este posibila crearea de video wall-uri fara intreruperi.

In contrast cu LCD-urile, display-urile Direct View LED (DVLED) nu au nevoie de lumini de fundal, lumini de margine si de un obturator. LED-urile luminează direct afisajul fara a necesita un filtru. Panourile DVLED sunt mai usoare, dureaza mai mult si emit mai putina caldura decat un LCD.

Pixelii sunt o componenta importanta a display-urilor, iar tehnologia pixelilor a evoluat semnificativ de-a lungul anilor. Ce pixel este cel mai bun depinde de scopul display-ului, precum: unghiurile de vizualizare, durabilitatea, contrastul, usurinta intretinerii sau daca va fi instalat in interior sau in exterior.

Tipuri de LED-uri

Exista cateva tipuri principale de LED-uri utilizate in display-urile DVLED mari, avand diferente foarte specifice intre tehnologiile care definesc cat de mare sau mica poate fi dimensiunea lor fizica. Asadar:

DIP (Direct In-Line Package) – necesita doua contacte fizice (anod și catod).

SMD (Surface Mount Diode) – necesita fie 4, fie 6 contacte fizice (3 anozi si un catod comun sau 3 individuali).

COB (Chip On Board) – pot fi imprimate pe un PCB si conectate cu un cablu panglica sau un conector integrat care include sute de conexiuni.

DVLED, tehnologia din spatele uimitoarelor suprafete digitale de azi

Solutiile LG Direct View LED Signage sunt concepute pentru a crea experiente de vizionare captivante atat in spatiile interioare, cat si in exterior. Avand culori vii, imagini clare si o mare varietate de functii, DVLED-urile LG se potrivesc perfect in aeroporturi, centre comerciale, pe stadioane, ca panouri publicitare outdoors etc. Calitatea superioara a imaginii LG, luminozitatea uimitoare si culorile incredibile permit crearea unor interactiuni captivante cu clientii. Iar optiunile fara rama, fine-pitch si curbate pun mesajul in evidenta intr-un mod cu adevarat dinamic.

Display mai mare, rama mai ingusta

Un avantaj evident al DVLED-ului fata de LCD-uri este obtinerea unei suprafete netedete, neintrerupte, fara contururile cauzate de rame. Video wall-urile LCD cu rama ultraingusta de azi formeaza intreruperi greu perceptibile de sub 1 mm, insa la tehnologia mai veche, care e acum spre sfarsitul ciclului de viata, rama era evidenta.

Luminozitate si contrast

Display-urile DVLED folosesc tehnologia emisiva (in care lumina este generata de elemente individuale care se combina pentru a crea o imagine). Acest lucru ofera imagini mai luminoase si cu un contrast mai mare decat tehnologia transmisiva a display-urilor LCD traditionale. Acest lucru permite, de asemenea, un unghi larg de vizualizare si ajuta la depasirea aproape oricarei obstacol de iluminare ambientala.

Proiectare si aliniere precise

Alinierea precisa a modulelor si uniformitatea imaginii pe intreaga suprafata. Insa un rezultat de calitate tine de mai multi factori, precum procesul de planificare, proiectare, implementare si intretinere ulterioara.

Design curbat

DVLED-urile au capacitatea de a avea un design curbat, iar datorita modularitatii, permite configuratii aproape nelimitate.

Tehnologie durabila si fiabila: pilonul sustenabilitatii

In ultimul secol, societatea a manifestat o atitudine inclinata spre risipa, cu o crestere a productiei de bunuri nesustenabile sau de unica folosinta. Acum, acest consumerism este criticat la scara larga, deoarece devenim tot mai constienti de impactul lui asupra planetei.

De aceea, alegerea calitatii este un criteriu de luat in seama pentru sustenabilitate; cu cat produsul are un ciclu de viata mai lung, cu atat consumam mai putin, reducand exploatarea resurselor naturale si limitand deseurile.

Green signage – miza pe reducerea consumului de energie

Capacitatea de reciclare a unui produs are implicatii nu numai asupra mediului, ci si asupra reputatiei marcii. Astfel, companiile cauta sa aiba un comportament responsabil fata de mediu, pentru a raspunde asteptarilor clientilor si societatii in general.

Insa green signage nu se refera doar la cum este fabricat un produs, ci si la modul si durata lui de utilizare. Peste 80% din amprenta de CO2 a unui display este creata in timpul utilizarii, astfel incat imbunatatirea eficientei energetice este cea mai mare parghie pentru reducerea impactului asupra mediului.

De asemenea, functiile Eco incorporate contribuie la economia consumului de energie. De exemplu, display-urile NEC dispun de un senzor de lumina ambientala ce ajuta la setarea nivelului adecvat de luminozitate, in timp ce un senzor de detectie umana indica prezenta utilizatorului si porneste/inchide display-ul, pentru a optimiza utilizarea energiei.

Sharp/NEC a declarat ca foloseste materiale reciclate in fabricarea produselor sale si evita substantele periculoase. 97,4% din ecranele de format mare sunt aproape in intregime reciclabile, ceea ce este remarcabil in aceasta industrie.

Applications

Digital signage (indoors & outdoors)

Tot mai raspandita in spatiile publice si in zonele comune ale companiilor, semnalizarea digitala e un mijloc prin care se poate comunica cu publicul, adesea, aflat in miscare. Continutul afisat atrage atentia trecatorilor prin mesaje care se disting de alte „interferente” media. Semnalizarea digitala ofera continut tintit, relevant, conceput pentru a informa, a distra sau a influenta publicul. Aproape intregul portofoliu Sharp/NEC de DVLED-uri se potriveste nevoilor aplicatiilor de semnalizare digitala; acestea sunt tot mai populare datorita naturii lor modulare scalabile ce permite crearea de pereti media uriasi, de culoare intensa. Se preteaza pentru: postere digitale de diverse dimensiuni, videowall-uri de interior/exterior, afisare interactiva in terminale (gari, aeroporturi) si infotainment, branding pentru exterior si fatade.

Spatii deschise

In spatiile ample, mediul vizual trebuie sa livreze continut pentru a entuziasma si captiva publicul. Pentru conferinte si lansari de produse, prelegeri si divertisment, in sali de spectacole/concerte si spatii de expozitii, atingerea emotiilor publicului este adesea un obiectiv-cheie, asa ca este esențiala vizualizarea clara asupra continutului evenimentului. Este un domeniu in care companiile de inchiriere si staging sunt mari utilizatoare de echipamente AV, cerand produse foarte robuste, usor de setat si demontat. DVLED-urile se preteaza pentru: congrese si intalniri, expoztii si targuri, evenimente, concerte si prezentari de produse.

Centre de comanda si control

Luarea rapida a deciziilor necesita acces instantaneu la informatii cu surse de date in timp real. Astfel, reprezentarea vizuala si gestionarea informatiilor sunt vitale pentru prevenirea potentialelor probleme si reactia rapida la incidente. Accesul vizual imediat, precis si clar la orice informatie este esential in serviciile de urgenta si supraveghere, utilitati, aviatie, cai ferate, trafic auto si pietonal, logistica si productie. DVLED-urile se preteaza pentru: vizualizarea informatiilor, content management si distributie.

Meeting room / sali de conferinte

De la spatii mici pana la sali mari, companiile cauta modalitati de a imbunatati eficienta prin schimbul de abilitati si cunostinte, incercand totodata sa reduca costurile operationale. Usurinta in utilizare, conectivitatea „open” avansata, performanta de lunga durata și adaptabilitatea modulara aduc un cost total scazut de proprietate si securitate. DVLED-urile se preteaza pentru: huddle room, meeting room, board room, training room, amfiteatre sau reuniuni de tipul think tank.

Uz personal

Display-ul de birou este interfata vizuala dintre utilizator si calculator. In prezent, companiile cauta sa ofere angajatilor un mediu de lucru optim, care sa favorizeze rezultatele productive. Mai mult, promoveaza politici prin care sa asigure bunastarea utilizatorilor si reducerea emisiilor de carbon. Ca instrument de productivitate, display-ul trebuie sa ofere un continut clar si sa consume putine resurse. In domeniile in care se cere creativitate, se cer acuratete, culori vii si capacitati de calibrare, iar acolo unde se analizeaza cantitati mari de date, dimensiunile mai mare ale display-ului si configuratiile multiple pot creste productivitatea. DVLED-urile se preteaza pentru: activitati front & back office, activitati specializate.

Servicii complete. Proiecte la cheie

Pentru sisteme de afisare tip videowall, AVITECH ofera o full range of services for Video surveillance:Consultancy, Design, Equipment Supply, Installation, Programming Maintenance and Technical Support. Un rol aparte il acordam procesului de integrare a sistemelor nou instalate cu cele deja existente.

On the same topic

Doriti informatii despre tehnologia de afisare DVLED?

Specialistii AVITECH in solutii de afisare DVLED va stau la dispozitie

    English