Microcentre de Date de la Vertiv

Slider Image

Companiile de toate tipurile au nevoie sa ruleze aplicatii la nivel local pentru a reduce latenta si a sprijini calculul instantaneu. Pentru aceasta, conceptul de micro data center de la Vertiv ofera o solutie IT fiabila, ce presupune spatiu limitat, ideala oriunde sunt necesare resurse de calcul critice, de dimensiuni reduse.

Care sunt componentele unui micro data center?

Microcentrele de date sunt solutii ce incorporeaza toate componentele esentiale regasite intr-un centru de date obisnuit, dar intr-o arhitectura redusa. Toate componentele sunt incluse intr-un singur rack IT standard, cu spatiu suficient astfel incat sa gazduiasca echipamentele IT sensibile, serverele si accesoriile pentru rack. De obicei, microcentrele de date suporta sarcini critice de cel mult 100-150 kW.

Componentele dintr-un rack includ, de regula:

 • Un UPS (Uninterruptible Power Supply)
 • Un rPDU (Rack Power Distribution Unit)
 • O unitate de racire a rack-ului si comenzi climatice cu eliminarea caldurii
 • Senzori si software de monitorizare de la distanta

Unele microcentre de date includ, de asemenea, sisteme de ventilatoare de rezerva, securitate fizica, sisteme de stingere a incendiilor, absorbtie a socurilor si control al energiei. Accesoriile optionale pot fi adesea adaugate pentru a adapta solutia la nevoile dumneavoastra unice. De exemplu, se pot include instrumente de gestionare a cablurilor, panouri de racire sau solutii de gestionare a fluxului de aer.

Toate echipamentele sunt pre-integrate din fabrica si testate pentru a functiona perfect impreuna, oferind confortul unei solutii plug-and-play care poate fi implementata rapid la fata locului, uneori in cateva ore. In acest sens, AVITECH asigura integrarea tuturor sistemelor necesare, pentru a garanta functionare sigura, eficienta si neintrerupta.

Microcentrele de date Vertiv sunt o categorie din familia mai mare a sistemelor de centre de date pre-construite. Aceste sisteme devin din ce in ce mai populare, deoarece managerii IT au nevoie de modalitati de a implementa capacitati suplimentare rapid si mai aproape de utilizatorii finali. Alte tipuri populare de centre de date prefabricate includ: minicentre de date, centre micro-modulare de date, centre prefabricate modulare de date.

Avantajele unui micro data center Vertiv

Exista mai multe motive pentru care microcentrele de date prefabricate castiga rapid popularitate:

 • Viteza si comoditate. Microcentrele de date elimina munca pe care o implica specificarea diferitelor componente ale unei solutii IT, care poate suporta sarcini critice mai mici, local sau la periferie. Solutia pre-construita permite o implementare rapida, de obicei in cateva zile.
 • Integrare perfecta. Microcentrele de date sunt pre-integrate din fabrica si testate pentru a se asigura ca toate componentele functioneaza impreuna intr-o solutie cuprinzatoare, fiabila si eficienta. In multe cazuri, microcentrele de date ofera un adevarat sistem plug-and-play care simplifica semnificativ instalarea si incepe sa lucreze imediat.
 • Monitorizare incorporata. Multe microcentre de date vin cu senzori preintegrati si software inclus care accepta monitorizarea si controlul centralizat. Obtineti vizibilitate la nivelul mediului individual al rack-ului si puteti controla de la distanta toate componentele sistemului, de la o singura adresa IP.
 • Optiuni de personalizare. In timp ce componentele sunt deja asamblate pentru dvs., veti avea cateva optiuni de personalizare a unei solutii. De exemplu, puteti alege intre mai multe dimensiuni standard si optiuni de tensiune; sau puteți adauga accesorii pentru a adapta in continuare solutia in functie de nevoile dvs.
 • Standardizare. Microcentrele de date accepta standardizarea in mai multe implementari in care aveti sarcini critice mai mici. Standardizarea pe un singur stil de rack simplifica munca echipei IT si mentine infrastructura mai eficienta.
 • Zero batai de cap. Adesea, microcentrele de date vin cu garantii complete care acopera intregul sistem. Daca ceva nu merge bine cu orice componenta, garantia acopera inlocuirea, repararea si reintegrarea componentei, astfel incat sistemul sa fie complet restaurat.
Unde sunt cel mai bine implementate?

Microcentrele de date Vertiv sunt ideale pentru aplicatii „edge”, in special in locatii repartizate, la distanta sau neconditionate. Deoarece intregul sistem este incorporat intr-un rack IT de dimensiune standard, microcentrele de date pot fi utilizate in dulapuri de retea existente sau in camere mici de servere, precum si in spatii deschise de birouri, magazine retail si clinici.

Sistemul etans si protejat este avantajos in aplicatii industriale usoare in care echipamentele IT sensibile pot fi afectate de praf si de alte particule intalnite in aceste medii.

Diferite sectoare precum cel medical, comert, transport, productie, logistica si distributie, telecomunicatii, media sau servicii financiare pot dispune de puterea de calcul si de capacitatea IT suplimentara a unui micro data center.

Vertiv VRC-S este un sistem de micro data center gata de utilizare, care ofera o solutie de rack autonoma cu rPDU integrat, unitate de racire rack autonoma cu o capacitate de racire de pana la 3,5 kW si software de monitorizare. Vertiv VRC-S vine in opt dimensiuni standard prefabricate, cu doua optiuni de tensiune si poate gazdui UPS-ul la alegere. Mai multe despre Vertiv VRC-S puteti citi aici.

Full services. Turnkey projects

AVITECH ofera o full range of services for Video surveillance:: Consulting, Design, Equipment procurement, Installation, Programming, Maintenance and Technical Support.

We pay special attention to integrare a sistemelor de securitate, IT&Comunicatii, a instalatiilor cladirilor, precum: Video SurveillanceIntrusion DetectionPerimeter protection,  Access ControlFire DetectionAlarm and Evacuation, Building Management SystemSmart lighting, Comunicatii, Sisteme informatice, Digital Signage.

Reference works

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat sisteme de data center pentru diverse companii si institutii: Generali Romania, WNS Global Service Romania.

On the same topic

Security integrated
systems

Doriti mai multe informatii despre microcentrele de date Vertiv?

Specialistii AVITECH in sisteme IT & Comunicatii va stau la dispozitie

  English