Sisteme de Detectie Timpurie prin Aspiratie de la Xtralis

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image

Detectia timpurie prin aspiratie este, in prezent, unul dintre cele mai rapide si mai fiabile tipuri de detectie de pe piata, progresele tehnologice permitandu-i sa evolueze de la o solutie de nisa, specializata, la statutul de componenta de baza in industria alarmelor pentru incendiu.

Prevenirea incendiilor este intotdeauna un obiectiv principal, iar un sistem de detectie a incendiilor este esential pentru a emite alerte in timp real si a proteja oamenii, proprietatile si procesele de productie, atat in medii interioare, cat si in exterior.

In linii mari, un sistem de detectie timpurie  prin aspiratie (ASD) este construit in jurul unei unitati centrale, ce foloseste ventilatoare puternice care extrag mostre de aer din zona protejata si le trimit intr-o camera de detectie, prin intermediul unei retele de conducte de prelevare.

Aerul este de obicei filtrat de o serie de filtre pentru a elimina orice contaminant inainte de a intra in camera de detectie si de a fi procesat. Odata ce fumul ajunge in camera de detectie, elementele de detectie extrem de sensibile si precise, impreuna cu un sir de algoritmi complecsi, analizeaza aerul prelevat pentru a depista particulele de fum.

Datorita capacitatii sale de a monitoriza in mod activ mostrele de aer, sistemul poate detecta prezenta fumului chiar inainte ca acesta sa fie vizibil pentru ochiul uman. In plus, capacitatea sa de a face diferenta intre fum si potentialii contaminanti il face unul dintre cele mai fiabile tipuri de detectare disponibile.

Very Early Smoke Detection Apparatus

Sistemul VESDA de la xtralis (companie membra a Honeywell) – a carui denumire este un acronim pentru Very Early Smoke Detection Apparatus – vine in ajutor in situatiile de urgenta de incendiu prin detectarea celor mai timpurii semne de fum, pentru a tine departe de foc oamenii si bunurile materiale.

Sistemele de detectie timpurie a fumului prin aspiratie VESDA ofera cea mai rapida avertizare posibila a unui incendiu iminent. Detectoarele VESDA ii asigura utilizatorului timpul critic de care are nevoie pentru a investiga o alarma si a initia un raspuns adecvat, astfel incat sa fie prevenite ranirea, daunele materiale sau intreruperea activitatilor.

Applications

Detectia prin aspiratie este potrivita pentru o mare varietate de aplicatii, putand furniza o avertizare foarte timpurie de incendiu in cele mai multe medii, de la constructii, industrie, agricultura sau medii periculoase pana la comert, educatie, sanatate, depozite, industria ospitaliera, tehnologia informatiei (data centers), terminale de transport sau cladiri de birouri.

Protectia oamenilor este prioritatea numarul unu. Detectoarele de fum sensibile cu prelevare de probe de aer ofera un avans crucial in detectia timpurie a incendiilor, astfel incat cladirile/incintele sa poata fi evacuate in timp util, iar incendiul sa fie stins rapid.

Equipments

VESDA Laser Industrial (VLI)

VESDA VLI este primul sistem de avertizare timpurie din industrie de detectare a fumului prin aspirare (ASD) conceput pentru a proteja aplicatiile industriale si mediile dure de până la 2000 m2. Detectorul VLI combina un filtru inteligent de siguranta (in curs de brevetare) cu o bariera avansata de aer curat pentru protectie optica, permitand o detectie absoluta și o durata lunga de viata a camerei de detectie, fara a necesita recalibrare.

Applications: Instalatii de productie si procesare, instalatii petrochimice, mine/tuneluri, silozuri, centrale electrice, depozite, statii de tratare a apelor, abatoare, spalatorii, depozite frigorifice, fabrici de textile, de echipamente si utilaje etc.

Certifications: Ul, ULC, FM, ActiveFire, CE, LPCB, NF, SIL 2, VdS, EN 54-20

VESDA LaserFocus (VLF)

VESDA VLF de la Xtralis este un detector de fum cu aspiratie ideal pentru spatii mici, critice pentru afaceri. Este disponibil in doua modele: VLF-250 acopera pana la 250 m2, iar VLF-500 acopera suprafete de pana la 500 m2.

Applications: Centrale locale de telecomunicatii, unitati de tratare a aerului, camere (mici) de servere, camere de control, centre de control al utilitatilor, centre de semnalizare feroviara, depozite mici, zone periculoase (Clasa 1 Div 2).

Certifications: UL, ULC, FM, CFE, LPCB, VdS, VNIIPO, AFNOR, ActivFire, CE – EMC și CPD, CSFM, locații periculoase FM (potrivite pentru Clasa 1, Divizia 2, grupurile A, B, C și D), EN 54-20

De zeci de ani, gama VESDA de detectoare de fum prin aspiratie (ASD) de la xtralis (membra Honeywell) e recunoscuta la nivel mondial. Noua gama VESDA-E depaseste detectoarele VESDA anterioare cu multe caracteristici imbunatatite, inclusiv sensibilitate crescuta (de pana la 15 ori mai mare decat modelele anterioare); flexibilitate pentru implementare intr-o mare varietate de aplicatii; adresabilitate multi-port; optiuni de conectivitate si extindere de neegalat; actualizare. Toate aceste caracteristici se combina pentru a face din VESDA-E cea mai buna alegere pentru avertizarea timpurie a amenintarilor de fum si incendiu. Sensibilitatea, flexibilitatea, fiabilitatea, programabilitatea si extinderea VESDA-E ofera clientilor performante si protectie superioare, reducand totodata costul total de proprietate (TCO).

VESDA-E VEP (Mainstream ASD)

Seria de detectoare de fum VESDA-E VEP aduce cea mai recenta si mai avansata tehnologie de detectie pentru a oferi avertizare foarte timpurie pentru o gama extinsa de aplicatii. Construite pe tehnologia de detectare Flair si pe ani de experienta in aplicatii, detectoarele VEP obtin performante consistente pe toata durata de viata prin calibrare absoluta.

Applications: Hoteluri, magazine și birouri, camere sterile, depozite frigorifice, muzee, telecolumicatii, educatie, spitale, asigurari, industria maritima, centrale nucleare, industria de petrol si gaze, centrale electrice, camere de comutare portabile, energie eoliana

Certifications: UL, ULC, FDA, VdS (EN54-20), CE, CSFM, FM, AFNOR, VNIIPO, ActivFire (ISO 7240-20), BOMBA, RCM CCCF

VESDA-E VES (Sector Addressable ASD)

VESDA-E VES poate identifica si monitoriza densitatea fumului prin conducta de esantionare individuala (sector), ceea ce permite ca o singura zona sa fie impartita in patru sectoare separate (de exemplu, diferentierea intre coridoare separate dintr-o camera de date). Adresabilitatea sectorului permite utilizatorului sa raspunda rapid la un posibil incendiu prin reducerea zonei de cautare. VESDA-E VES are patru praguri de alarma programabile (Alerta, Actiune, Incendiu 1 si Incendiu 2) per conducta. Odata ce detectorul identifica primul sector care a atins pragul de alerta, acesta continua sa esantioneze din toate sectoarele pentru a raporta starea in timp real pe sector prin intermediul ecranului tactil intuitiv.

Applications: Centre de date, depozite, aeroporturi, camere sterile, atriumuri

Certifications: UL, ULC, FDA, VdS (EN54-20), AFNOR, CE, CSFM, ActivFire (ISO 7240-20), BOMBA, RCM

VESDA-E VEA

Gestionarea mai multor detectoare de fum in cladiri mari si aglomerate, precum spitale, inchisori sau hoteluri, poate fi o provocare. Testarea si intretinerea detectoarelor de fum in astfel de setari, în special cele cu zone restrictionate, poate consuma mult timp si poate perturba operatiunile critice. Xtralis VESDA-E VEA combina detectarea asigurata cu valoarea unica a testarii si intretinerii centralizate, reducand timpul, costul si impactul mentenantei continue.

Applications: Birouri, spitale, scoli, centre corectionale, ansambluri de locuinte cu mai multe etaje, centre de date, depozite

Certifications: UL, ULC, FDA, VdS (EN54-20), CE, CSFM, FM, ActivFire (ISO 7240-20), BOMBA, RCM, CCCF

VESDA-E VEU

VEU este seria premium a gamei VESDA-E. O gama de sensibilitate ultra-larga; de 15 ori mai mare decat VESDA VLP si prevederea pentru mai multe orificii de prelevare ofera o acoperire sporita in aplicatiile cu flux de aer ridicat cu cel puțin 40%. Noile caracteristici revolutionare ofera performante de detectare de neegalat, flexibilitate, programabilitate in teren, conectivitate si costuri totale reduse de proprietate.

Applications: Hoteluri, magazine și birouri, camere sterile, depozite frigorifice, muzee, centre de date si telecomunicatii, educatie, spitale si asistenta medicala, asigurari, industria maritima, centrale nucleare, birouri, industria de petrol si gaze, camere de comutare portabile, centrale electrice, transport, energie eoliana etc.

Certifications: UL, ULC, FDA, VdS (EN54-20), CE, CSFM, FM, AFNOR, VNIIPO, ActivFire (ISO 7240-20), BOMBA, RCM, CCCF

Servicii complete. Proiecte la cheie

Pentru sisteme de protectie la incendiu, AVITECH ofera o full range of services for Video surveillance:: Consulting, Design, Equipment procurement, Instalare, Programming , Maintenance and Technical Support..

We pay special attention to integrating the access systems with other systems and installations of the buildings:: Video Surveillance, Intrusion Detection, Perimeter protection, , Integrated security systems (PSIM), Sisteme Informatice, Fire Detection, BMS, Intelligent Lighting.

On the same topic

Doriti mai multe informatii despre sistemele de detectie prin aspiratie?

Specialistii AVITECH in sisteme de protectie la incendiu va stau la dispozitie.

    English