Solutii Eficiente de Detectie Timpurie la Incendiu

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image

Incendiile reprezinta o amenintare majora pentru cladiri, mediu si viata oamenilor. De la detectie punctuala sau cu senzori IR si UV pana la detectie timpurie prin aspiratie sau cu camere video, AVITECH ofera o gama extinsa de solutii de detectie si stingere a incendiilor care sa indeplineasca cerintele multor aplicatii. Solutiile noastre poarta marca unor producatori consacrati in domeniu, fiind concepute pentru a fi usor de instalat, operat si intretinut, precum si pentru a sprijini luarea unor decizii rapide si informate in cazul unei urgente.

De peste 20 de ani, competenta, profesionalismul si orientarea catre client definesc dezvoltarea cu succes a companiei noastre. In domeniul sistemelor de detectie timpurie prin aspiratie, suntem reprezentanti oficiali ai unor marci de renume international – precum Xtralis, Esser (membre Honeywell), Wagner, Schrack Seconet sau Polon-Alfa –, recunoscute pentru calitatea inalta si eficienta produselor dedicate protectiei la incendiu.

Protectie la cele mai inalte standarde

Oferim solutii de varf care indeplinesc cele mai ridicate standarde in domeniul protectiei impotriva incendiilor. Capabile sa indeplineasca cerintele de protectie ale unor cladiri si sisteme, solutiile de detectie prin aspiratie reprezinta alegerea optima in cazul unor instalari cu nivel tehnologic si calitativ ridicat.

Prin capacitatea lor de a monitoriza in mod activ aerul din zonele protejate, sistemele moderne de detectie timpurie prin aspiratie pot detecta prezenta fumului chiar inainte ca acesta sa fie vizibil pentru ochiul uman. Iar capacitatea lor de a diferentia fumul de potentialii contaminanti din aer le face printre cele mai fiabile tipuri de solutii de detectare disponibile pe piata.

Componenta-cheie intr-un sistem de protectie la incendiu

Noile tehnologii de detectie timpurie reflecta evolutia continua a materialelor si metodelor de constructie. Avantajele detectarii timpurii a incendiilor sunt evidente in aproape toate mediile. Totusi, alarmele false cauzate de conditiile ambientale sau de mediile de operare in schimbare reprezinta provocari pentru asigurarea unei detectii timpurii si fiabile a fumului.

In mediile provocatoare in care detectia timpurie si fiabila a fumului nu este posibila cu detectoare conventionale de fum punctiforme, cum ar fi zone cu temperaturi extrem de ridicate sau scazute, spatii cu flux de aer ambiental ridicat, spatii cu deschidere mare, zone cu praf sau corozive, detectia timpurie prin aspiratie devine o alegere preferata.

Mai mult, in zonele unde sistemele de detectie timpurie inlocuiesc detectoarele de fum punctiforme, costurile totale de proprietate pot fi reduse si datorita accesului neintruziv pentru intretinere, service-ului centralizat la locatia sistemului si abilitatii generale de a se conecta cu aproape orice sistem de alarma pentru incendiu.

Equipments

Pentru detectia timpurie prin aspiratie, AVITECH ofera solutii profesionale bazate pe echipamente ale unor producatori de top in domeniu, precum: Xtralis, Wagner, Schrack Seconet, Esser, Polon-Alfa.

Xtralis VESDA-E VEP

Seria de detectoare de fum VESDA-E VEP aduce cea mai recenta si mai avansata tehnologie de detectie pentru a oferi avertizare foarte timpurie pentru o gama extinsa de aplicatii. Construite pe tehnologia de detectare Flair si pe ani de experienta in aplicatii, detectoarele VEP obtin performante consistente pe toata durata de viata prin calibrare absoluta.

Xtralis VESDA-E VEA

Gestionarea mai multor detectoare de fum in cladiri mari si aglomerate, precum spitale, inchisori sau hoteluri, poate fi o provocare. Testarea si intretinerea detectoarelor de fum in astfel de setari, în special cele cu zone restrictionate, poate consuma mult timp si poate perturba operatiunile critice. Xtralis VESDA-E VEA combina detectarea asigurata cu valoarea unica a testarii si intretinerii centralizate, reducand timpul, costul si impactul mentenantei continue.

Xtralis VESDA-E VES

VESDA-E VES poate identifica si monitoriza densitatea fumului prin conducta de esantionare individuala (sector), ceea ce permite ca o singura zona sa fie impartita in patru sectoare separate (de exemplu, diferentierea intre coridoare separate dintr-o camera de date). VESDA-E VES are patru praguri de alarma programabile (Alerta, Actiune, Incendiu 1 si Incendiu 2) per conducta. Odata ce detectorul identifica primul sector care a atins pragul de alerta, acesta continua sa esantioneze din toate sectoarele pentru a raporta starea in timp real pe sector prin intermediul ecranului tactil intuitiv.

Xtralis VESDA-E VEU

Seria VEU este detectorul premium al gamei VESDA-E. Are o sensibilitate ultra-larga, de 15 ori mai mare decat VESDA VLP. Cu mai multe orificii de prelevare, ofera o acoperire sporita in aplicatiile cu debit de aer ridicat. Tevile liniare considerabil mai lungi si configuratiile extinse ale retelei de conducte ramificate se potrivesc perfect aplicatiilor cu tavane mai inalte, oferind o acoperire crescuta cu pana la 80% si permitand montarea convenabila a detectorului. Caracteristicile revolutionare ii ofera performante de detectare de neegalat, flexibilitate, programabilitate in teren, conectivitate si CTO reduse.

Wagner TITANUS FUSION

Cel mai nou detector de fum cu aspiratie de la WAGNER, TITANUS FUSION este un echipamnet de ultima generatie, accesibil, care combina zeci de ani de experienta in detectia timpurie a incendiilor cu o tehnologie inovatoare. Sistemul de detectie a fumului ofera o mare flexibilitate de planificare: poate monitoriza in mod fiabil o gama larga de suprafete de pana la 3.200 m² si poate detecta chiar si cele mai mici cantitati de particule de fum, inca din stadiu initial.

Wagner TITANUS PRO·SENS

Este cel mai bine vandut detector de fum aspirat de la WAGNER. In funcție de situatie, unul sau doua module detectoare pot fi setate la niveluri de sensibilitate de pana la 0,015 % obs./m pe alarmele lor primare. Extrem de modular, ofera solutii atat pentru domeniile de aplicare simple, cat si inalt specializate. Este proiectat pentru a monitoriza suprafete mari de pana la 5.760 m². Imbinand tehnologiile High Power Light Source (HPLS) si LOGIC∙SENS (recunoasterea modelului de incendiu), PRO∙SENS ofera sensibilitate si securitate maxima impotriva alarmelor false chiar si in medii dificile.

Wagner TITANUS TOP·SENS

Are toate caracteristicile PRO·SENS, plus un slot pentru card de retea, pentru a permite capacitatea de retea prin conexiune Ethernet / SNMP. Acest produs premium include un grafic cu bare pentru afisarea nivelurilor de densitate a fumului in caz de incendiu. Prin combinarea tehnologiilor HPLS si LOGIC.SENS, TOP∙SENS ofera sensibilitate si securitatea maxime împotriva alarmelor false in incăperi de pana la 5.760 m². Un al doilea modul detector poate fi utilizat pentru a crea un setup dublu de detectare sau pentru a monitoriza independent o a doua zona. Fiecare modul detector poate fi configurat cu pana la trei niveluri de alarma. O priza suplimentara de conectare face posibila afisarea paralela.

Wagner TITANUS MICRO·SENS

Cel mai mic detector de fum cu aspiratie de la WAGNER, TITANUS MICRO·SENS este proiectat pentru suprafete mici si medii de pana la 400 m². Este ideal pentru utilizarea in camere de hotel, birouri si celule de inchisoare. Functia optionala ROOM·IDENT poate localiza incendiile in pana la cinci incaperi. Poate fi configurat sa utilizeze o singura alarmă primara sau un sistem in doua trepte (pre-alarma si alarma principala). Optiunile includ un grafic cu bare care afiseaza nivelurile de densitate a fumului si o conexiune de afisare paralela. Datorita PIPE·GUARD, tehnologiei HPLS si LOGIC·SENS, acest sistem este extrem de sensibil si sigur impotriva alarmelor false.

Wagner TITANUS SUPER·SENS

Este cel mai sensibil dintre toate modelele TITANUS. Este proiectat pentru situații de detectare deosebit de dificile, cum ar fi zone cu clima extrem de controlata sau camere curate. In funcție de versiunea selectata, poate fi setat sa afiseze niveluri de sensibilitate de pana la 0,0025 % obs./m – facandu-l de pana la 2.000 de ori mai sensibil decat detectoarele optice de fum conventionale. Are 24 de puncte de aspirare. Nu necesită tehnologie de recunoaștere a modelului de incendiu, deoarece alarmele false nu pot aparea. Sensibilitatea sa exceptionala se datoreaza tehnologiei HPLS dovedite. E disponibil in versiuni pentru camere curate (sensibilitate 2x) si camere curate de inalta calitate (sensibilitate 4x).

Wagner TITANUS RACK∙SENS

Este detectorul de fum cu aspiratie WAGNER pentru monitorizarea echipamentelor de 19 inchi, cum ar fi serverele și dulapurile de control. Unitatea de detectare a incendiilor poate fi, de asemenea, extinsa pentru a include stingerea incendiului folosind butelii de gaz de stingere, fie integrate, fie atasate extern. Cele zece puncte de aspiratie asigura o monitorizare eficienta din punctul de vedere al costurilor, fara alarme false, pentru pana la cinci dulapuri de server. Acest detector special de incendiu este disponibil in doua inaltimi diferite de instalare (1 sau 2 U) si utilizand ca gaz de stingere fie Novec, fie azot.

Schrack Seconet ASD 535

Produsele din gama ASD de la Schrack Seconet sunt printre cele mai precise si fiabile sisteme de avertizare timpurie in domeniul detectarii modere la incendiu. Detectorul de fum cu aspiratie ASD 535 impresioneaza prin performanta, robustete si precizia detectarii, avand un nivel foarte ridicat de sensibilitate la incendii. Se preteaza pentru centre de date si camere sterile, zone cu temperatura scazuta, cladiri istorice, incaperi inalte.

Esser (by Honeywell) FAAST LT-200 EB

Detectorul FAAST LT-200 EB este un sistem de detectie activa timpurie a fumului. Este echipat cu o noua camera de detectare IR-LED si cu supraveghere cu ultrasunete a fluxului de aer. Aceasta versiune este un sistem monocanal care are posibilitatea de conectare a pana la doua tubulaturi. FAAST LT-200 EB dispune de un transponder preconfigurat care permite conectarea directa pe bucla esserbus.

Polon-Alfa CDG 6000-16

Panoul de detectare a gazelor adresabile CDG 6000 este conceput pentru a detecta si semnaliza scurgerea de gaze inflamabile si concentratiile periculoase de monoxid de carbon, dupa ce a primit informatii de la detectoarele de gaz care au cooperat cu acesta. Panoul de control poate functiona cu pana la 16 de detectoare de gaz adresabile de tipul PSG-6000. Panoul de control are iesiri de releu pentru controlul dispozitivelor externe, o iesire speciala de comanda a valvei de inchidere a gazului ai intrari de control.

Polon-Alfa CDG 6000-99

Panoul de detectare a gazelor adresabile CDG 6000 este conceput pentru a detecta si semnaliza scurgerea de gaze inflamabile si concentratiile periculoase de monoxid de carbon, dupa ce a primit informatii de la detectoarele de gaz care au cooperat cu acesta. Panoul de control poate functiona cu pana la 99 de detectoare de gaz adresabile de tipul PSG-6000. Panoul de control are iesiri de releu pentru controlul dispozitivelor externe, o iesire speciala de comanda a valvei de inchidere a gazului ai intrari de control.

Arii de aplicabilitate
 • Hotels
 • Muzee, biblioteci, arhive
 • Transformatoare, centrale electrice
 • Spitale, centre de sanatate
 • Cladiri de birouri
 • Gari, aeroporturi, noduri modale
 • Depozite uscate si frigorifice
 • Laboratoare si camere sterile
 • Centre de date
 • Fabrici si unitati de productie
 • Lifturi
 • Statii de reciclare
 • Centre de corectie, inchisori
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Full services. Turnkey projects

For Fire Detection, AVITECH offers a full range of services: Consulting, Design, IGSU Authorization, Equipment Purchase, Installation, Programming, Maintenance and Technical Support.

AVITECH poate proiecta si instala sisteme de detectie incendiu care sa corespunda diferitelor standarde: IGSU, VdS, FM.

We give a special role to the process of integrating fire detection systems with other systems and installations of buildings: Video Surveillance, Access Control, Integrated Security Systems (PSIM), Voice Alarm, Fire Extinguish, BMS.

Reference works

De-a lungul timpului, compania noastra a implementat numeroase proiecte de Detectie Incendiu in diverse domenii de activitate, dintre care putem enumera: [Universities, Schools] Universitatea Politehnică București – Campus; Universitatea Politehnică București – Precis; Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti; [Shopping Centers , Retail] Aurora Shopping Mall; Galeria Mall Buzau; Galeria Mall Suceava; Mega Image; ParkLake Shopping Center Bucuresti (peste 11.000 de elemente); [Office buildings] Expo Business Park Bucuresti; Floreasca Business Park Bucuresti; Hermes Business Campus; Multigalaxy; Nusco Tower; Iulius Town Timisoara; Unirii View; [Industry] Liberty Galati; Odu Sibiu; Sofidel  Calarasi; Wenglor Sibiu; [Transport] C.F. Falciu; C.F. Vicsani.

On the same topic

Doriti informatii despre sistemele de detectie timpurie la incendiu?

Specialistii AVITECH in sisteme de detectie a incendiului va stau la dispozitie

  English