Solutii Videowall Flexibile pentru Camere de Control

Avand un rol critic in societate, asa-zisele „control rooms” – centre de management al traficului, centre de comanda si control, centre de operatiuni de urgenta – sunt provocate sa fie operationale in orice eveniment. Atunci cand vietile oamenilor sunt în joc, timpii de nefunctionare pur si simplu nu sunt o optiune. Indiferent de incidentul gestionat, de scenariul de criza care se desfasoara, tehnologia camerei de control trebuie sa fie fiabila si sa depaseasca orice incercare.

De-a lungul timpului, camerele de control au avut o evolutie ascendenta, iar azi le vedem in diverse domenii, de la industrie sau operatiuni de supraveghere a traficului pana la centre operationale de urgenta. Astfel, fiecare camera de control este personalizata in functie de nevoile si cerintele utilizatorului. Iar pentru aceasta nu necesita doar de echipamente puternice si stabile, ci si de un partener care are experienta de a proiecta si implementa infrastructura lor complexa.

Camerele de control au de-a face cu o retea de informatii din ce in ce mai complexa ce trebuie monitorizata. Operatorii trebuie sa controleze o cantitate uluitoare de surse de continut si sisteme de management. In plus, sistemele camerelor de control trebuie sa faca fata unui numar tot mai mare de atacuri de securitate cibernetica. Iar aceasta provocare a devenit si mai presanta odata cu cererea crescuta de a accesa orice sistem informational de la distanta, din orice locatie.

Flexibilitate, scalabilitate, fiabilitate

In realitate, fiabilitatea tehnologiei unei camere de control este pusa la incercare continuu. Pentru a face fata complexitatii lumii de azi, sistemele camerelor de control trebuie sa isi mareasca performanta, devenind si mai complexe. Iar pe masura ce complexitatea creste, este posibil ca metodele standard de a face un sistem fiabil sa nu mai fie suficiente.

Solutiile versatile videowall, de rezolutie ultra-inalta si cu afisaje de format mare sunt componenta-cheie a unei platforme tehnologice pentru centrele de monitorizare si informare (control), oferind o vizibilitate clara a datelor si flexibilitatea de a le afisa in cel mai eficient mod.

Pentru echiparea centrelor de comanda si control, AVITECH ofera solutii de tip videowall de la partenerii sai de tehnologie Sharp / NEC, Leyard (Planar)  sau VuWall.

Fiabilitate maxima
In operatiuni critice in care siguranta este in joc, timpii de nefunctionare sunt de neconceput. De aceea, inginerii din control room au nevoie de tehnologie si sisteme dovedite pe care stiu ca se pot baza. Display-urile de inalta performanta concepute pentru operare 24×7 si echipate cu surse de alimentare redundante incorporate asigura o functionare continua si sigura.

Claritate optima
Pentru a maximiza constientizarea situatiei, personalul din camera de control are nevoie de tehnologii de vizualizare ultra clare, care permit interpretarea cat mai precisa si eficienta a datelor vizuale, in special in momentele critice. Solutiile videowall de inalta rezolutie si afisajele de format mare cu unghiuri largi de vizualizare se asigura ca datele, hartile si sursele detaliate sunt clare si vizibile de oriunde in camera.

Durata de exploatare extinsa
Ciclul de viata si costul total de proprietate sunt consideratii economice importante in alegerea unui sistem de afisare pentru control room. Astfel, pentru a valorifica pe deplin investitia, unele sisteme folosesc tehnologii incorporate si designuri pentru o exploatare de durata.

Service si suport
Mentinerea timpilor de operare si a celui mai functional mediu este o prioritate de top pentru centrele de monitorizare si informare. Pentru a va asigura ca tehnologiile de afisare sunt integrate corespunzator intr-un sistem si continua sa functioneze optim in viitor, este important sa lucrati cu un furnizor cu experienta, care ofera mentenanta si suport ori de cate ori este nevoie.

Aplicatii variate in centrele operationale de control

Centrele de comanda si control servesc ca puncte-cheie in luarea deciziilor pentru misiuni cu prioritate inalta — de la operatiuni militare pana la controlul zborurilor sau traficului. Pentru a oferi suport tactic si logistic de varf, personalul de comanda si control are nevoie de acces la analize vizuale in timp real. Sistemele videowall de inalta rezolutie creeaza continut clar, extins pe intregul display, imbunatatind constientizarea situatiei si imputernicind luarea deciziilor.

Operatiuni de urgenta

Centrele de operatiuni de urgenta sunt responsabile pentru gestionarea si raspunsul in situatii de urgenta si dezastre. Personalul lor trebuie sa analizeze rapid informatiile in timp real pentru a lua decizii operationale si pentru a oferi resurse ca raspuns. Sistemele videowall sunt fundamentale in aceste camere de control, marind vizibilitatea datelor critice si imbunatatind interpretarea si viteza de actiune.

Operatiuni de retea

Centrele de operatiuni de retea (network) asigura managementul si controlul permanent (24/7) al infrastructurii unei retele. Tehnicienii monitorizeaza continuu performanta sistemului de retea si lucreaza la identificarea si rezolvarea problemelor, pentru a asigura un serviciu optim si neintrerupt. Solutiile videowall sunt o resursa importanta pentru obtinerea unei imagini cuprinzatoare a ecosistemului unei retele. Se pot conecta la diferite tehnologii si permit configuratii multiple de afisare.

Operatiuni de utilitati si energie

Camerele de control pentru utilitati si centrale energetice includ controlul proceselor in timp real, pentru generarea si distributia energiei, pentru sisteme de apa si apa uzata sau pentru productia si distributia de petrol si gaze. In aceste medii, tehnologiile de afisare fiabile asigura o functionare lina si continua. Sistemele videowall sunt configurate pentru a optimiza monitorizarea si managementul.

Operatiuni de supraveghere trafic

Camerele de control ale centrelor de management al traficului indeplinesc sarcina importanta de a controla fluxul de trafic, de a reduce aglomeratia, de a creste siguranta și de a imbunatati eficienta generala a sistemelor de transport. Solutiile de afisare pentru controlul traficului necesita fiabilitate non-stop si o calitate ridicata a imaginii, care suporta vizualizarea clara a datelor, hartilor si supravegherea video.

Securitate si supraveghere

Camerele de control de securitate si supraveghere sunt responsabile pentru supravegherea video si protectia 24/7 pentru o varietate de institutii publice sau proprietati private. Ecranele video de inalta rezolutie concepute pentru cicluri de lucru lungi ofera performante fiabile non-stop. Solutiile flexibile de afisare pot fi compatibile cu mai multe surse.

Sali de informare rapida si sedinte

Salile de sedinte de informare si situatie – de obicei, in stransa conexiune cu institutiile militare si guvernamentale – sunt folosite pentru a sustine intalniri la nivel inalt sau pentru a gestiona situatiile de criza. Sistemele videowall de ultima generatie, capabile sa suporte conferinte video, actioneaza ca un punct focal in aceste sali pentru a afisa informatii importante si a sprijini deciziile top-priority.

Servicii complete. Proiecte la cheie

Pentru sisteme videowall destinate centrelor ce comanda si control, AVITECH ofera o gama completa de servicii: Consultanta, Proiectare, Procurare echipamente, Instalare, Programare, Mentenanta si Suport tehnic. Un rol aparte il acordam procesului de integrare a sistemelor nou instalate cu cele deja existente.

Pe aceeasi tema

Doriti informatii despre sisteme videowall pentru centre de comanda si control?

Specialistii AVITECH in solutii videowall va stau la dispozitie

    Română