Iluminat Inteligent

Iluminat Inteligent

Iluminat Inteligent

Confort si Eficienta Energetica, in acelasi timp

Pentru ca stabileste ritmul zilnic, lumina joaca un rol foarte important in viata noastra, fie ca ne aflam la munca intr-o cladire de birouri sau o hala industriala, fie ca suntem la cursuri la universitate sau la cumparaturi intr-un centru comercial. In lumina naturala oamenii se simt cel mai bine.

Iata de ce sistemele moderne de iluminat includ o componenta deosebit de importanta – automatizarea si controlul, dand nastere la ceea ce numim iluminatul inteligent. Iluminatul inteligent asigura un echilibru intre confort si energia electrica consumata pentru a sustine aceasta stare de bine.

Sistemele de control iluminat sunt astazi prezente intr-o multitudine de spatii, incaperi sau cladiri inteligente din diverse domenii de activitate: cladiri de birouri, hale industriale sau de depozitare, centre comerciale, muzee, parcuri de distractii, arene sportive, sali de spectacol, sali de conferinta, restaurante, hoteluri, spitale, universitati, aeroporturi, gari.

AVITECH furnizeaza in Romania solutii de iluminat inteligent din anul 2004.

Echipamente si tehnologii avansate

In prezent, solutiile AVITECH pentru controlul iluminatului sunt dezvoltate avand la baza sisteme, echipamente si software produse de compania finlandeza Helvar, unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de pe piata de profil.

Helvar concepe sisteme DALI scalabile si deschise pentru integrarea in intalatiile electrice ale cladirii, in sistemele BMS.

Aceste sisteme inteligente ajuta la reducerea costurilor cu energia pana la 75%, avand capabilitati de a identifica spatiile neutilizate efectiv, de a raporta gradul de ocupare al incaperilor, de a se adapta automat la modul in care sunt utilizate precum si la conditiile meteo din exterior, prin intermediul senzorilor.

Ele beneficiaza de un serviciu digital de monitorizare si mentenanta 24/7 care furnizeaza alerte si notificari in cazul unor deficiente de functionare, precum si pozitionarea acestora in sistem, pentru o identificare si rezolvare rapida.

Sistemele de control lumini Helvar sunt reprezentate de gamele de echipamente:

Imagine – sistem DALI eficient si scalabil destinat unei largi game de aplicatii

ActivAhead – sistem DALI wireless, scalabil si cu capacitati de auto-invatare (AI), pretabil pentru a fi instalat in spatii de birouri, scari interioare, spatii de depozitare, parcari, zone unde se urmareste atent reducerea consumului de energie.

RoomSet – sistem DALI pentru controlul iluminatului in camere, spatii repetitive precum sali de clasa, sali de intalniri, saloane de spital.

Servicii complete, Proiecte la cheie

Pentru solutiile de automatizari control iluminat, AVITECH ofera o gama completa de servicii: Design de lumini, Proiectare instalatii electrice, Procurare echipamente, Instalare, Programare, Mentenanta si Suport tehnic.

In vederea cresterii eficientei energetice, AVITECH integreaza sistemele inteligente de iluminat cu sistemul BMS, dar si cu alte instalatii si sisteme dintr-o cladire.

Lucrari de referinta

Sistemele de iluminat inteligent Helvar se regasesc integrate in proiecte importante la nivel international precum University of Bath, New Children’s HospitalDubai Frame, Muzeul Olimpic. Hotelul Marina Bay Sands din Singapore. Dubai Mall, Aeroportul din Istanbul,

Pe aceeasi tema

Doriti mai multe informatii despre sistemele de iluminat inteligent?

Specialistii nostri in sisteme de iluminat inteligent va stau la dispozitie.

    Română