Sistem de stingere incendiu cu spuma

Sistem de stingere incendiu cu spuma

Sistemul de stingere cu spuma este folosit pentru protejarea zonelor in care sunt depozitate sau utilizate substante lichide inflamabile, produse din plastic sau din cauciuc. Spuma de stingere reprezinta un agent de stingere eficient, alcatuit din apa, spuma si aer.

Rolul spumei este de a opri incendiul prin inundarea sursei alimentarii focului. Spuma formeaza un strat solid ce acopera materialele inflamabile, iar acest lucru genereaza un efect de racire, separare si suprimare in functie de tipul de spuma. Aceasta izoleaza flacarile de oxigen, reduce extinderea gazelor toxice de ardere si capacitatea de combustie. Astfel, reactia chimica este oprita, iar focul este stins.

Principiul de functionare al sistemului de stingere cu spuma este unul facil. Spumantul din recipientul de stocare se amesteca cu apa provenita de la grupul de pompe, iar apoi este distribuita prin intermediul unui sistem de conducte catre generatoarele de spuma, tunurile de spum sau sprinklere. Astfel, spuma va stinge incendiul si va impiedica reaprinderea acestuia. 

Domenii de utilizare

  • Depozite substante chimice
  • Depozite lichide inflamabile
  • Hangare
  • Baze militare

Resurse suplimentare

Cere o cotatie de pret pentru sistemul de stingere incendiu cu spuma