5 Indicii ca Sistemul de Securitate pentru Infrastructura Critica Trebuie Imbunatatit

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image

Imbunatatirea sistemului de securitate si transformarea lui intr-unul mai inteligent se poate face acum mai rapid decat ne-am imaginat. Cu accent pe cateva elemente-cheie, el devine fiabil si util pe termen lung – simplifica si eficientizeaza operatiunile, aduce la un loc toate resursele de care are nevoie si genereaza informatii solide de securitate.

Un sistem de securitate modern trebuie sa gaseasca cel mai eficient mod de a integra toata suita de solutii din componenta sa, de a analiza datele pe care le colecteaza si de a imbunatati securitatea de la la un capat la altul. Indiferent daca prioritatile de securitate s-au schimbat sau daca sistemul actual este depasit, imbunatatirea lui poate insemna garantia ca va continua sa ofere nivelul de securitate asteptat.

Sistemul dvs. de securitate actual poate raspunde nevoilor din prezent? Iata 5 indicii ca are nevoie de upgrade.

1. Alarma de monitorizare se declanseaza in momente nepotrivite

Un procent insemnat din alarmele declansate sunt false. E important sa intelegem ca sistemele de alarma au devenit foarte fiabile in detectarea prezentei umane intr-un loc protejat, insa marea majoritate a alarmelor detectate sunt cauzate de oameni care au un motiv sa se afle acolo.

Asadar, cand vorbim despre ratele de alarme false, trebuie sa facem distinctie intre alarmele care nu sunt de urgenta, cauzate de echipamente, si cele provocate de client, din cauza lipsei de pregatire a oamenilor.

Uneori, alarmele de intruziune duc la o solicitare de raspuns a firmei de securitate (sau a politiei) pentru a investiga sursa alarmei, dar chiar si atunci alarma poate fi falsa. In plus, ele pot perturba activitatea angajatilor prin apeluri telefonice inutile si consuma timp si resurse.

De asemenea, alarmele false sunt adesea cauzate de persoane care au un motiv intemeiat sa se afle in acel perimetru. Poate fi un angajat care nu are un cod de alarma curent sau nu a fost instruit in utilizarea corecta a sistemului. Sau poate fi o persoana care face o livrare si a intrat pe proprietate fara sa stie ca sistemul de securitate este armat.

Indiferent de cauza, evaluarea datelor de alarma e utila pentru identificarea modelelor asociate cu alarmele false. Cunoasterea orei din zi, a punctelor de alarma activate si a numelor persoanelor implicate va vor ajuta sa discerneti rapid daca sunt probleme de formare a angajatilor, de programare a sistemului de securitate etc.

2. Aveti nevoie de suportul unui centru de monitorizare si verificare activa

E posibil sa detineti deja tehnologie de supraveghere 24-7. Totusi, atunci cand se declanseaza o alarma, cine o va verifica si o va comunica? Sunt probleme cel mai bine rezolvate de serviciile de monitorizare cu dispecerat propriu.

Ceea ce conteaza la monitorizarea profesionala este pregatirea tactica – pentru a lua cele mai bune decizii, indiferent de circumstante, in orice moment. Adica sunt gata sa primeasca alarmele, sa le analizeze si sa actioneze rapid, 24/ 7/ 365, indiferent daca angajatii companiei sunt accesibili sau nu.

Daca sistemul de alarma detecteaza miscare sau zgomot, va genera o alarma care va pune in miscare monitorizarea profesionala, pentru a analiza informatiile si a solicita un raspuns adecvat. Un centru de monitorizare va putea face distinctia intre diferitele semnale de alarma trimise de mai multe dispozitive. Ei pot analiza rapid imaginile capturate in momentul declansarii alarmei, pentru a intelege mai bine cauza alarmei. De asemenea, centrul de monitorizare poate analiza sunetul captat de microfoanele activate la impact, pentru a intelege mai bine circumstantele alarmei si a evalua nivelul de amenintare.

Mai departe, agentii de monitorizare vor verifica in conformitate cu planul de raspuns si vor evalua nivelul de amenintare al alarmei pe baza informatiilor primite. Ei vor contacta un reprezentant al site-ului (al fabricii sau complexului industrial) sau politia si vor descrie evenimentul pe baza datelor evaluate. Daca e posibil, informatiile video ii vor permite specialistului in monitorizare sa ofere informatii de identificare precum numarul de persoane implicate, comportamentul acestora, scurte descrieri si orice alte detalii care ar fi relevante pentru politie.

3. Sistemul de monitorizare este vechi si nesigur

In mod ideal, un sistem de securitate va oferi valoare companiei, insa nu poate face asta daca este invechit. Daca incepe sa manifeste un tipar de erori, procese de rebooting sau trimite mesaje ce indica anumite disfunctionalitati, este timpul sa luati in considerare achizitia unui sistem nou, mai modern si mai fiabil.

Tehnologia de azi evolueaza cu un ritm incredibil, iar multe sisteme aflate in operare pot avea la activ peste 10-20 de ani, astfel ca sunt depasite de protocoalele de securitate existente. Noile sisteme de alarmare, mult mai sofisticate, dispun de dispozitive de detectie si cai de comunicare cu centrul de monitorizare. E suficient sa ne uitam la evolutia tehnologiei celulare, unde tranzitia la 5G duce la viteze de transfer de date si capabilitati neimaginate in urma cu 10 ani.

Echipamentele actuale sunt smart si sunt conectate la internet, oferind informatii care acum 10 ani nu erau disponibile. Iar colectarea si analizarea datelor schimba felul in care se comporta sistemele de securitate. De pilda, trecerea de la un sistem de secutitate video traditional la unul smart echivaleaza cu transformarea monitorizarii pasive intr-o securitate activa.

Colectarea datelor si aplicarea unei analize sofisticate schimba modul in care serviciile de securitate sunt furnizate clientilor – serviciile nu se mai limiteaza doar la raspunsul cauzal si la efectul in urma caruia intervine politia, atunci cand este primita o alarma. Trecerea s-a facut deja la analize predictive.

Mai mult, aceasta perioada, cunoscuta sub numele de „Era Convergentei”, vede o trecere de la managementul informatiilor de securitate fizica (physical security information management) la securitate convergenta si managementul informatiilor (converged security and information management). Acest lucru extinde capacitățile software-ului PSIM dincolo de securitatea fizica la captarea si corelarea datelor din mai multe sisteme IT si de management al informatiilor de securitate.

4. Trebuie sporite operatiunile de securitate

Restrangerea operatiunilor si trecerea la sisteme inteligente inseamna ca datele de securitate devin piatra de temelie intr-un sistem care sa functioneze fara probleme. Mai mult ca oricand, companiile doresc acces la date in timp real, care permit o privire mai detaliata asupra operatiunilor, nivelului de amenintare etc.

Un alt mod in care sistemul poate ajuta operatiunile este prin analiza avansata, prin care se decide ce date sunt cele mai valoroase si de ce. Sistemele moderne pe baza de tehnologii ce includ Artificial Intelligence ofera imagini la rezolutie mai mare, ce identifica, urmaresc si analizeaza comportamentul unei persoane care se deplaseaza sau se afla in perimetrul asignat.

Digitalizarea sistemelor poate parea complexa si costisitoare, insa sistemele de azi va pot reduce cheltuielile. Veti putea configura sistemul de securitate pentru a adopta diferite capacitati de verificare, cum ar fi video si audio.

5. Echipamentele nu sunt suficient de eficiente pentru industria dvs.

Pentru platformele industriale, suportul pe care il ofera supravegherea video este foarte important, in functie de zone si de activitatile din acestea. Analizele avansate video si monitorizarea de la distanta pot face diferenta. Insa un criteriu de baza este folosirea echipamentelor potrivite mediului industrial.

Dispunand de analize de alerta de fum, camera AXIS XPQ1785 serveste ca strat suplimentar de siguranta, monitorizare pentru semne de fum sau incendiu. Operatorii sunt alertați astfel incat sa poata evalua situatia pentru a determina raspunsurile adecvate. XPQ1785 este o camera PTZ din otel inoxidabil (316L) certificata la nivel global Clasa I/II/III Divizia 1 si Zona 1,21 pentru utilizare in zone periculoase (conform NEC, CEC, IECEx, ATEX si altele). Poate rezista la temperaturi de la -60°C la 60°C si are protectie IP66, IP67, IP68 impotriva patrunderii apei si prafului.

Camera bispectrala de pozitionare PTZ in aer liber de inalta precizie bazata pe platforma AXIS ARTPEC7. Senzorul termic are o rezolutie de 640×480, 30 fps si obiectiv cu zoom termic de 35-105 mm. Senzorul vizual are rezolutie video HDTV 1080p, zoom optic de 32x, retragere a focalizarii si este extrem de sensibil la lumina. EIS (Electronic Image Stabilization) pe ambele canale asigura video concentrat si stabil. Stergatorul integrat din silicon de lunga durata asigura intretinere la distanta. Camera bispectrala accepta Zipstream, ONVIF, H.265 si stocare locala. Include detectarea miscarii video si suport pentru AXIS Camera Application Platform, permitand instalarea AXIS Perimeter Defender si a aplicatiilor terte.

Pentru descurajarea activitatilor nedorite, pentru avertizari sau instructiuni vocale, goarna AXIS C1310-E este perfecta pentru mediile exterioare in majoritatea climatelor. Este un sistem audio complet intr-o singura unitate. Se conecteaza la rețeaua standard existenta, astfel incat nu este nevoie de o retea audio separată. În plus, este usor de instalat cu PoE atat pentru alimentare, cat și pentru conectivitate.

Goarna AXIS C1310-E le permite utilizatorilor sa avertizeze de la distanta intrusii inainte de a comite o infractiune, sa livreze instructiuni in timpul unei urgente sau sa emita mesaje vocale generale. Memoria incorporata accepta mesaje preinregistrate. De asemenea, personalul de securitate poate raspunde la notificari cu vorbire live. Procesarea digitala a semnalului (DSP) asigura un sunet clar. Standardele deschise acceptă integrarea usoara cu reteaua video, cea de control acces sau de analiza.

Radarul de securitate AXIS D2110-VE este un dispozitiv inteligent, bazat pe retea, care utilizeaza tehnologia radar avansata pentru a oferi protectie extinsa la 180°, 24/7 si o rata scazuta de alarme false. Dispunand de analiza incorporata, este ideal intr-o varietate de instalatii exterioare, cum ar fi zonele industriale sau monitorizarea dupa orele de program a parcarilor și a docurilor de incarcare.

Acest dispozitiv inteligent dispune de iesire PoE pentru alimentarea unui alt dispozitiv, cum ar fi o camera pentru verificare vizuala sau o goarna de retea pentru descurajare, reducand costurile de cablare. Este usor de integrat cu diverse sisteme software terte de management video.

Are un camp orizontal de detectie de 180 de grade, cu analize incorporate, inclusiv clasificarea oamenilor si a vehiculelor. Complementarea supravegherii video permite filtrarea pe distanta, zone de detectare personalizate si urmarirea automata pentru camerele PTZ. Declanseaza evenimente pentru a activa inregistrarea camerei, notificarea audio sau sursa de lumina pentru descurajare.

Ideala pentru supravegherea perimetrului, camera bispectrala AXIS Q8752-E ofera detectie termica fiabila si identificare vizuala cu zoom optic x32 integrat. Cu zoom termic de 3x, permite detectarea unui om pana la 3 km. Dispune de stabilizare electronica a imaginii (EIS) pe ambele canale si functionare lina PTZ.

Aceasta camera de top contine toate functionalitatile de care aveti nevoie pentru a urmari si identifica orice tip de comportament. Include tehnologii AXIS Motion Guard, AXIS Fence Guard si AXIS Loitering Guard pentru supraveghere proactiva. Camera poate avertiza automat despre incidente potentiale si reale pe masura ce apar, permitand raspunsuri rapide si relevante.

Supraveghere video mediu industrial

AXIS ofera camere de retea robuste, de inalta rezolutie, concepute pentru a satisface cerintele tot mai mari de supraveghere profesionala, zi si noapte. Incluzand modele cu rezolutie de pana la 4K, aceste camere ofera o calitate remarcabila a imaginii. Cu tehnologii Forensic WDR si Lightfinder 2.0, vor garanta imagini in culori saturate si detalii clare ale obiectelor in miscare, chiar si în conditii de lumina dificila.

Camera de retea AXIS Q1615 Mk III combina performanta exceptionala a imaginilor si videourilor cu un hardware si capabilitati de procesare remarcabile pentru a oferi platforma perfecta pentru analiza bazata pe AI.

Rezolutie HDTV 1080p, zi/noapte, camera fixa cu Forensic WDR si Lightfinder 2.0. Include un obiectiv varifocal 2,8-8,5 mm F1.2 i-CS corectat IR cu zoom și focalizare la distanta. Fluxuri multiple H.264, H.265 și Motion JPEG configurabile individual; Full HDTV 1080p/2MP rezolutie de până la 60 fps cu Forensic WDR si pana la 120 fps fără.

Unitate de procesare de invatare profunda, detectie a socurilor, corectare a distorsiunii in baril, dezaburire și stabilizare electronica a imaginii. Audio bidirecțional, detecție audio cu microfon incorporat sau microfon analogic sau digital optional.

Camera de retea AXIS Q1798-LE combina rezolutia superioara 4K cu sensibilitatea ultra-inalta la lumina pentru supraveghere la scara larga. Lightfinder 2.0 capteaza imagini remarcabile in conditii cu lumina scazuta.

Camera robusta pentru exterior, NEMA 4X, IP66/67 si IK10, de 10 MP/ 4K, zi/noapte, fixa, oferind tehnologie Forensic WDR si Lightfinder 2.0. Senzor de imagine de tip 4/3 inchi, varifocal incorporat de 12–48 mm, lentila cu zoom optic Canon 4x, HFOV 90°-21°, F1.7 cu zoom la distanta si focalizare automata.

Include analize AXIS Guard Suite, detectarea miscarii video, detectarea socurilor si alarma de manipulare activa. Format coridor, corectare a distorsiunii in baril, dezaburire si stabilizare electronica a imaginii. OptimizedIR, o tehnologie LED IR eficienta din punct de vedere energetic. Functionare intre -40°C si +60°C.

Folosind imagini termice de inalta rezolutie, camera AXIS Q1952-E ofera o detectare si o verificare fiabile. Compacta, robusta, fara halogeni, camera e construita pe o platforma de analiza puternica. Cu AXIS Perimeter Defender cu functionalitate bazată pe AI, pentru clasificarea obiectelor, permite detectarea și clasificarea oamenilor si a vehiculelor.

Camera termica de retea de exterior pentru montare pe perete si tavan, rezolutie 640×480, 8,3 fps si obiectiv de 19 mm cu unghi de vedere de 31°. Accepta stabilizarea electronica a imaginii, Zipstream, ONVIF, H.264, H.265, intrare audio, doua porturi I/O supravegheate si stocare locala.

Include detectarea miscarii video, detectare audio, detectarea socurilor si suport pentru AXIS Camera Application Platform, permitand instalarea AXIS Perimeter Defender cu functionalitate bazata pe AI si alte aplicatii terte.

AXIS P1455-LE este o camera bullet fixa pregatita pentru exterior, cu rezoluție HDTV 1080p de până la 60 fps. Ideala pentru o gama larga de scenarii de supraveghere, ofera performanțe imbunatatite si capacitate extinsa pentru analiza.

Camera fixa, cu rating NEMA 4X, IP66/67 si IK10, cu greutate redusă, cu Forensic WDR si Lightfinder 2.0. Obiectiv varifocal 3-9 mm F1.6 cu telecomanda, zoom optic 3x si focalizare cu filtru automat IR. Fluxuri multiple H.264, H.265 și Motion JPEG configurabile individual.

Tehnologie Axis Zipstream pentru latime de banda redusa si nevoi de stocare. Detectarea mișcării video, detectarea socurilor si alarma de manipulare activa, dezaburire si format de coridor. OptimizedIR, o tehnologie LED eficienta din punct de vedere energetic, cu unghi adaptabil de iluminare IR de pana la 40 m. Condiții de functionare -40°C pana la +60°C.

Servicii complete. Proiecte la cheie

In domeniul sistemelor de securitate pentru infrastructura critica, AVITECH ofera o full range of services for Video surveillance:: Consultanta, Proiectare, Procurare echipamente, Instalare, Programare, , Maintenance and Technical Support..

We pay special attention to integrare a sistemelor de securitate cu alte sisteme existente: Video Surveillance, Intrusion Detection, Perimeter protection, Sisteme Informatice, Fire Detection, Smart lighting.

On the same topic

Doriti mai multe informatii despre sistemele de securitate pentru infrastructura critica?

Specialistii AVITECH in sisteme de securitate va stau la dispozitie.

    English