AVITECHAVITECHAVITECH
info@avitech.ro
service@avitech.ro
Bd. Pipera 1B, Voluntari
AVITECHAVITECHAVITECH

5 Indicii că Securitatea trebuie Îmbunătățită

Îmbunătățirea sistemului tău de securitate și transformarea lui într-unul mai inteligent se poate face mult mai rapid și mai ușor decât ți-ai imaginat. Cu accent pe câteva elemente-cheie, el devine fiabil și util pe termen lung, simplificând și eficientizând operațiunile, astfel rămânând protejat în fața posibililor amenințări din ce în ce mai multe.

Un sistem de securitate modern trebuie să găsească cel mai eficient mod de a integra toată suita de soluții din componenta sa, de a analiza datele pe care le colectează și de a îmbunătăți securitatea de la un capăt la altul. Indiferent dacă prioritățile de securitate s-au schimbat sau dacă sistemul actual este depășit, îmbunătățirea lui poate însemna garanția că va continua să ofere nivelul de securitate așteptat.

Sistemul tău de securitate actual răspunde eficient nevoilor din prezent? Iată 5 indicii că are nevoie de un upgrade:

1. Alarme false

Un procent însemnat din alarmele declanșate în sistemele de securitate vechi sau slab configurate sunt false. Ele se manifestă prin declanșarea alertelor de securitate în absența unei amenințări reale, de cele mai multe ori acestea sunt declanșate de oameni care au motiv să se afle acolo. Acest lucru nu numai că perturba activitățile zilnice, dar poate duce și la pierderea încrederii în fiabilitatea sistemului de securitate.

Așadar, când vorbim despre ratele de alarme false, trebuie să facem o distincție între alarmele care nu sunt urgență dacă pot fi cauzate de echipamente necalibrate sau pot fi provocate de client, din cauza lipsei de pregătire a oamenilor.

Fiecare alarmă falsă consumă timp și resurse, de la timpul personalului care răspunde (firmă de securitate), până la posibilele costuri în cazul intervenției poliției. În plus, ele pot perturba activitatea angajaților prin apeluri telefonice inutile sau prin alarmele repetate se pot atrage sancțiuni contractuale din partea furnizorilor de servicii de monitorizare, crescând costurile operaționale.

De asemenea, alarmele false sunt adesea cauzate de persoane care au un motiv întemeiat să se afle în acel perimetru, fie că este un angajat care nu are încă codul de alarmă curent sau nu a fost instruit în utilizarea corectă a sistemului. În plus, alarmele false pot să se declanșeze chiar și de o persoană care face o livrare și a intrat pe proprietate fără să știe că sistemul de securitate este armat.

De aceea, este foarte importantă modernizarea senzorilor și a software-ului de analiză a datelor care poate reduce semnificativ numărul alarmelor false. Senzori mai avansați, de exemplu cei folosiți în recunoașterea facială, pot distinge mai eficient amenințările reale și mișcările obișnuite ale personalului autorizat. Actualizările de software ajută algoritmii de decizie pentru a evalua mai corect semnalele primite de la senzori.

2. Aveți nevoie de un dispecerat propriu

Există posibilitatea să dețineți deja tehnologie de supraveghere 24/7. Totuși, în momentul când se declanșează o alarmă, cine ți-o va verifica și o va comunica? Un dispecerat propriu asigură supravegherea continuă și răspunsul rapid, de asemenea este capabil să analizeze și să verifice fiecare alarmă în parte, asigurând astfel că răspunsurile la incidente sunt prompte și adecvate, 24/7/365, indiferent dacă angajații companiei sunt accesibili sau nu.

Dacă sistemul de alarmă detectează mișcare sau zgomot, va genera o alarmă care va pune în mișcare monitorizarea profesională, pentru a analiza informațiile și a solicita un răspuns adecvat. Un centru de monitorizare va putea face distincția între diferitele semnale de alarmă trimise de mai multe dispozitive. Ei pot analiza rapid imaginile capturate în momentul declanșării alarmei, pentru a înțelege mai bine cauza alarmei. De asemenea, centrul de monitorizare poate analiza sunetul captat de microfoanele activate la impact, pentru a înțelege mai bine circumstanțele alarmei și a evalua nivelul de amenințare.

Mai departe, agenții de monitorizare vor verifica în conformitate cu planul de răspuns și vor evalua nivelul de amenințare al alarmei pe baza informațiilor primite. Ei vor contacta un reprezentant al site-ului (al fabricii sau complexului industrial) sau poliția și vor descrie evenimentul pe baza datelor evaluate.

Deci, o să ai control complet asupra proceselor de securitate și poți adapta rapid procedurile în funcție de schimbările din mediul operațional. Dispeceratul transformă modul în care sunt gestionate alertele, permițând un răspuns mult mai coordonat și informat.

3. Sistemul de monitorizare este vechi și nesigur

Echipamentele actuale sunt smart și conectate la internet, oferind informații care acum 10-15 ani nu erau disponibile. Trecerea de la un sistem de securitate video tradițional la unul smart echivalează cu transformarea monitorizării passive într-o securitate activă.

Actualizarea la un sistem de securitate inteligent permite implementarea de soluții care utilizează, de exemplu, inteligența artificială pentru a anticipa și neutraliza potențialele amenințări înainte de a se manifesta. Astfel de sisteme pot oferi o analiză predictivă, îmbunătățind semnificativ gestionarea riscurilor de securitate.

De asemenea, un sistem modernizat poate fi integrat și cu alte sisteme de management al unei clădiri sau al unei industrii, cum ar fi controlul accesului, monitorizarea video și sistemele de prevenire a incendiilor, care ajută din punct de vedere economic și al eficienței energetice.

Mai mult, această perioadă, cunoscută și sub numele de „Era Convergenței”, vede o trecere de la managementul informațiilor de securitate fizică (physical security information management) la securitate convergentă și managementul informațiilor (converged security and information management). Acest lucru extinde capacitățile software-ului PSIM dincolo de securitatea fizică, la captarea și corelarea datelor din mai multe sisteme IT și de management al informațiilor de securitate.

4. Trebuie sporite operațiunile de securitate

Pe măsură ce amenințările evoluează, sistemele de securitate trebuie să țină pasul. Restrângerea operațiunilor și trecerea la sisteme inteligente înseamnă că datele de securitate devin piatra de temelie într-un sistem care funcționează fără probleme.

Mai mult ca oricând, companiile doresc acces la date în timp real, care permit o privire mai detaliată asupra operațiunilor, nivelului de amenințare etc. Acest lucru este posibil cu sistemele inteligente actuale, oferind o imagine completă a securității la orice moment.

Un alt mod în care sistemul poate ajuta operațiunile este prin analiza avansată, folosind tehnologiile bazate pe AI și învățare automată, ducând la o mai bună înțelegere a modului în care securitatea poate fi îmbunătățită și adaptată pentru a face față amenințărilor dinamice și în continuă schimbare.

Digitalizarea sistemelor poate părea complexă și costisitoare, însă sistemele de azi îți pot reduce cheltuielile. Îți vei putea configura sistemul de securitate pentru a adopta diferite capacități de verificare, cum ar fi video și audio.

5. Echipamentele nepotrivite industriei

Pentru platformele industriale, suportul pe care îl oferă supravegherea video este foarte important, în funcție de zone și de activitățile din acestea. Analizele avansate video și monitorizarea de la distanță pot face diferența. Însă un criteriu de bază este folosirea echipamentelor potrivite mediului industrial.

Dispunând de analize de alertă de fum, camera AXIS XPQ1785 servește ca strat suplimentar de siguranță și monitorizare pentru semne de fum sau incendiu. Operatorii sunt alertați astfel încât să poată evalua situația pentru a determina răspunsurile adecvate. XPQ1785 este o cameră PTZ din oțel inoxidabil (316L) certificată la nivel global Clasa I/II/III Divizia 1 și Zona 1,21 pentru utilizare în zone periculoase (conform NEC, CEC, IECEx, ATEX și altele). Poate rezista la temperaturi de la -60°C la 60°C și are protecție IP66, IP67, IP68 împotriva pătrunderii apei și prafului.

Camera bispectrală de poziționare PTZ în aer liber de înaltă precizie este bazată pe platforma AXIS ARTPEC7. Senzorul termic are o rezoluție de 640×480, 30 fps și obiectiv cu zoom termic de 35-105 mm. Senzorul vizual are rezoluție video HDTV 1080p, zoom optic de 32x, retragere a focalizării și este extrem de sensibil la lumină. EIS (Electronic Image Stabilization) pe ambele canale asigură video concentrat și stabil. Ștergătorul integrat din silicon de lungă durată asigură întreținere la distanță. Camera bispectrală acceptă Zipstream, ONVIF, H.265 și stocare locală. Include detectarea mișcării video și suport pentru AXIS Camera Application Platform, permițând instalarea AXIS Perimeter Defender și a aplicațiilor terțe.

Servicii complete. Proiecte la cheie

În domeniul sistemelor de securitate pentru infrastructura critică, AVITECH oferă o gamă completă de servicii: Consultanță și Proiectare, Procurare echipamente, Execuție Lucrări Instalații, Programare, Mentenanță și Suport Tehnic.

Un rol aparte îl acordăm procesului de integrare a sistemelor de securitate cu alte sisteme existente: Supraveghere VideoDetecție EfracțieProtecție Perimetrală, Sisteme Informatice, Detecție IncendiuIluminat inteligent.

Întrebări frecvente

Alarmele false sunt frecvent cauzate de senzori necalibrați sau neadecvati. Pentru a le reduce, este esențial să se actualizeze senzorii cu modele mai avansate care includ recunoaștere facială sau analize mai precise ale datelor. În plus, software-ul de analiză trebuie să fie actualizat pentru a îmbunătăți algoritmii de detectare a amenințărilor reale versus false.

Da, un dispecerat propriu asigură monitorizarea continuă a sistemului de securitate și un răspuns rapid în caz de alarme. Acesta poate analiza și verifica fiecare alertă, reducând riscurile de erori și asigurând un răspuns adecvat 24/7, ceea ce este crucial pentru protecția eficientă a proprietății.

Integrarea sistemului de securitate cu alte sisteme, cum ar fi controlul accesului, monitorizarea video și detectarea incendiilor, permite o gestionare centralizată și eficientă a securității. Aceasta îmbunătățește coordonarea răspunsurilor, optimizarea operațiunilor și oferă o imagine de ansamblu completă a stării de securitate, reducând riscurile și costurile de operare.

Cauți un furnizor de Soluții Tehnice cu experiență dovedită?

Suntem bucuroși să te putem ajuta!

Înregistrare Service

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp (pentru clienții cu contracte active de Service)