Blog

Instalatii Curenti Slabi pentru Noul Stadion Rapid

Instalatii Curenti Slabi pentru Noul Stadion Rapid
About the project

AVITECH a incheiat cu succes lucrarile instalatiilor de curenti slabi din cadrul proiectului noului Stadion Rapid – punctul de referinta al clubului giulestean de fotbal.

Pentru miile de suporteri visinii, ca de altfel pentru intregul sport romanesc, 26 martie 2022 echivaleaza cu intrarea Rapidului intr-o noua era, odata cu inaugurarea Stadionului Giulesti “Valentin Stanescu”. De acum inainte, echipa de fotbal are o “noua casa”, pregatita sa gazduiasca atat competitii sportive, cat si evenimente artistice la standarde internationale.

Dupa mai bine de doi ani de la demararea primelor lucrari de constructie, pasionatii fotbalului – cu precadere suporterii echipei Rapid Bucuresti – vor beneficia de acum inainte de facilitatile unui stadion cu adevarat european.

Cu o capacitate totala de 14.050 de locuri, noua arena giulesteana isi va obisnui spectatorii cu standarde de sonorizare, supraveghere, afisare, acces si siguranta de nivel european.

Pentru a se incadra in nivelul 4 de clasificare UEFA – care ii va permite sa gazduiasca meciuri din cadrul rundei play-off a Ligii Campionilor sau din fazele superioare ale ei, meciuri din turneul de bază al Ligii Europa și al Campionatului European de Fotbal –, constructorul a colaborat cu AVITECH – unul dintre cei mai importanti contractori de curenti slabi si integratori de sisteme din Romania si din regiunea balcanica.

 • Contractor Constructii ERBASU
 • Objective Stadion "Valentin Stanescu" Rapid - Giulesti
 • Completed Martie 2022
 • Systems Supraveghere video; Control Acces; Sisteme de siguranta PA/VA; Sisteme de Sonorizare; Sisteme de Conferinta si Traducere Simultana;
Alte proiecte
Solutii AVITECH

Pe o arena sportiva, un rol important il au sistemele de supraveghere video IP, caracterizate prin calitatea inalta a imaginilor video, cu rezolutii de pana la 4K. Sistemele sunt capabile sa colecteze o cantitate mare de informatii, sa le interpreteze direct la sursa si sa le stocheze la standarde inalte de securitate. Solutiile promovate si implementate de AVITECH se bazeaza pe tehnologii, sisteme, echipamente si software-uri dezvoltate de producatori de marca in domeniu si au inclus: camere video IP, retele de date/voce, networking, recordere video IP, sisteme de stocare de date, software de management si analiza video.

Pe langa sistemele de supraveghere video – atat a tribunelor, cat si a incintelor si cailor de access ale stadionului – AVITECH a furnizat si intreaga infrastructura CCTV, ce creste gradul de siguranta si reduce escaladarea eventualelor incidente din tribune. Sistemele video se caracterizeaza printr-o calitate inalta a imaginilor chiar si in conditii de luminozitate scazuta, fiind capable sa colecteze o cantitate insemnata de informatii.

In ceea ce priveste controlul accesului de inalta securitate si gestionarea eficienta a traficului pietonal in cadrul complexului sportiv, AVITECH a asigurat instalarea sistemelor de turnicheti full high dublu directionali, cu bare pozitionate la 120° si rotor vertical din otel inox. In zona VIP s-a optat pentru instalarea unor ansambluri de turnicheti tip poarta rapida sau poarta batanta, cu senzori optici si foi de sticla retractabila.

Gestionarea activitatilor ce tin de emiterea de bilete si procesarea abonamentelor a presupus integrarea unui sistem de ticketing (cu terminale de citire cu cod de bare a biletelor) si echipamente aferente (statie POS casierie cu monitor touch screen, imprimanta, scanner, server etc). Acestea vor fluidiza traficul si vor mentine un nivel ridicat de control si securitate in zonele aglomerate. Solutiile adaptate cerintelor noii arene sportive au la baza experienta dovedita de peste 20 ani a companiei AVITECH in proiectarea, instalarea si mentinerea sistemelor de acces.

Pentru ca safety evenimentelor din cadrul unui stadion este prioritara, AVITECH a implementat aici cele mai noi solutii PA/VA (adresare publica si alarmare in caz de urgenta). In cazul unei situatii nedorite de alerta, adesea oamenii isi pot pierde cumpatul sau pot actiona irational, motiv pentru care solutia ideala este evacuarea step-by-step, la care o contributie semnificativa o au mesajele transmise clar, simplu si usor de inteles. Aici, echipamentele profesionale PA/VA isi vor demonstra capabilitatile operationale. Datorita acestei solutii, oamenii vor fi evacuati in siguranta, in timp util.

Echipamentele de sonorizare au fost implementate de echipa ELTEK Multimedia, membra a Grupului AVITECH. Gama de produse a inclus sisteme de conferinta, traducere simultana, microfoane si casti profesionale, amplificatoare, incinte acustice suspendate etc., pentru intregul proiect AVITECH asigurand servicii de consultanta, proiectare, procurare de echipamente, intalare, programare, mentenanta si suport. Nu in ultimul rand, s-a realizat integrarea cu celelalte sisteme ale complexului sportiv.

Evenimentele sportive si artistice gazduite de acum inainte de noua arena Rapid – Giulesti vor beneficia de claritatea excelenta a unui sistem de sonorizare modern (incinte acustice cu doua cai full-range, cu sensibilitate 106 dB) si de calitatea high-tech a celor doua tabele LED, amplasate deasupra fiecarei peluze, pentru o experienta vizuala high-end.

Pentru ca succesul unei conferinte cu participare internationala are la baza o comunicare eficienta, in timp real, aceasta va fi asigurata de echipamentele de ultima generatie pentru conferinta si traducere simultana. Participantii vor beneficia de traducere in casti, cu posibilitatea comutarii sau reglarii volumului. De asemenea, zona alocata mass-media va dispune de cele mai moderne aparaturi si facilitati de transmisie.

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Equipments
 • Sisteme de supraveghere video IP Bosch, conforme normelor UEFA, capabile sa colecteze o cantitate mare de informatii, sa le interpreteze si sa le stocheze la un nivel ridicat de securitate; Infrastructura CCTV (Closed-Circuit Television) Bosch, pentru cresterea gradului de siguranta pe stadion si reducerea incidentelor din tribune;
 • Sisteme pentru controlul accesului (auto si pietonal): Sisteme de turnicheti (full high dublu directionali, cu bare pozitionate la 120° si rotor vertical din otel inox) si ansambluri de turnicheti tip poarta rapida sau poarta batanta, cu senzori optici si foi de sticla retractabila, pentru zona VIP; Sistem de ticketing (cu terminale de citire cu cod de bare a biletelor) si echipamente aferente (statie POS casierie cu monitor touch screen, imprimanta, scanner, server etc);
 • Sisteme PA/VA (adresare publica si alarmare in caz de urgenta) Bosch and Dynacord, de inalta calitate, capabile sa faca fata provocarilor de securitate si siguranta, constand din echipamente si tehnologii instalate in interior si in zonele exterioare;
 • Sistem de sonorizare Electrovoice compus din incinte acustice cu doua cai full-range, cu sensibilitate 106 dB; Echipamente Beyerdynamic (receptor UHF, emitator cu capsula dinamica, microfon tip neckworn, antena directionala); Mixer digital, monitoare audio, cabina tehnica Yamaha;
 • Sistem de conferinta si traducere simultana Bosch, pentru o comunicare eficienta in timp real. Sistemul de conferinta cuprinde o unitate centrala de discutii cu posibilitatea managementului a pana la 80 de console, control din interfata web, inregistrare sesiuni conferinta, Digital Acoustic Feedback pentru o inteligibilitate ridicata; Sistem audio compus din incinte audio de perete, mixer amplificator, receptor wireless; Sistem de traducere simultana pentru 2 limbi, compus din unitate centrala, consola traducatori, casti, microfoane gooseneck, receivere infrarosu etc.;
Services
 • Design
 • Furnizare
 • Installation
 • Integrare sisteme
Concluzie

In urma integrarii instalatiilor de curenti slabi si odata cu finalizarea si darea in folosinta a complexului sportiv din Giulesti, suporterii echipei Rapid vor trece la o experienta “next level” in ceea ce priveste participarea si implicarea in sustinerea echipei lor favorite.

Proiecte similare de arene sportive

Arenele sportive si stadioanele sunt spatii de divertisment ce aduc laolalta zeci de mii de participanti, motiv pentru care trebuie sa indeplineasca anumite criterii de securitate, siguranta, comunicare si automatizare. Astfel, solutiile AVITECH pot transforma orice arena sportiva sau stadion intr-un mediu usor de administrat si perfect adecvat activitatilor cu un numar mare de participanti.

Ca partener corporate al ESSMA (European Stadium & Safety Managemet Association), AVITECH este principalul contractor de curenti slabi si integrator de sisteme din Romania, in acest sector de industrie. Asociatia Europeana pentru Managementul Stadioanelor si Sigurantei (ESSMA) aduce la un loc industria stadioanelor,  acestea fiind o parte esentiala a experientei sportive pe intreg continentul. Rolul asociatiei este acela de a sprijini industria europeana a stadioanelor in dezvoltarea sa.

Portofoliul AVITECH de lucrari de referinta in domeniul arenelor sportive si al stadioanelor mai include proiecte precum:

 • Stadionul Steaua din bd. Ghencea, Bucuresti (implementarea unor solutii de afisare digitala LED, folosite pentru cele doua tabele ale arenei, si solutii BMS, pentru automatizarea arenei);
 • Sala Polivalenta din Cluj-Napoca (proiectarea, furnizarea, instalarea si punerea in functiune a unui sistem profesional de sonorizare, constand din incinte acustice, amplificatoare audio, mixere, microfoane si casti profesionale, accesorii);
 • Stadionul FC Botosani (proiectarea si instalarea unui sistem profesional de sonorizare).
Similar, reference projects

De-a lungul timpului, AVITECH a implementat numeroase proiecte de sisteme de curenti slabi, la standarde inalte de calitate, in domenii diverse, precum: Institutii de stat (Camera Deputatilor, Senat, BNR); Multinationale (Nestle Romania); Centre comerciale/Retail (ParkLake Shopping Center, Mega Image, Galleria Mall Buzau, Galleria Mall Suceava); Institutii de invatamant (ASE Bucuresti, Universitatea Babes Bolyai); Sports arenas (Stadionul Steaua, Stadionul FC Botosani, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca); Trusturi media/TV (PRO TV, TVR, Prima TV) etc.

Are you looking for a contractor for the execution of low current installations?
English