J8 Office Park,
Bucuresti

J8 Office Park, <br>Bucuresti
Despre proiect

AVITECH a finalizat cu succes in Septembrie lucrarile la instalatiile de curenti slabi din cadrul proiectului J8 Office Park, localizat in zona Bucurestii Noi.

Proiectul are o locatie buna, pe locul fostei fabrici de paine Pajura, situata pe Strada 8 Jiului. Este usor accesibil cu masina prin soseaua de Centura a Bucurestiului si din centrul orasului. Statia de metrou este la doar 300 de metri de J8, iar statiile de autobuz sunt si mai apropiate, la 200 de metri distanta.

J8 Office Park este cea mai noua investitie finalizata in Romania de catre Portland Trust – dezvoltator imobiliar si administrator de active cu birouri in Praga si Bucuresti.

Proiectul consta in dezvoltarea a doua cladiri de birouri cu o suprafata neta de inchiriat de 46.000 mp si o parcare subterana pe 2 niveluri cu o capacitate de 600 de locuri. (vedeti aici mai multe specificatii).

Arhitectul desemnat pentru aceasta dezvoltare a fost compania Chapman Taylor.

In cadrul proiectului, AVITECH a fost contractata pentru executia instalatiilor electrice curenti slabi: supraveghere video, detectie efractie, control acces auto si pietonal, sisteme de detectie incendiu, automatizari BMS si infrastructura IT&C aferenta acestor instalatii.

 • Contractor BOG’ART
 • Obiectiv J8 Office Park, Portland Trust
 • Finalizare Septembrie 2021
 • Sisteme Automatizari BMS, Securitate, Control Acces Auto Detectie Incendiu
Solutiile AVITECH

Zona de nord-vest a Bucurestiului urmeaza sa devina un centru infloritor pentru afaceri, ce va cuprinde cladiri de birouri, hoteluri de top, centre comerciale, cladiri rezidentiale alaturi de infrastructura existenta cu parcuri, arene sportive, universitati, centre expozitionale.

Portland Trust a dorit construirea unui complex de cladiri moderne de birouri, care sa ofere oamenilor facilitatile necesare pentru a lucra productiv, intr-un mediu de lucru sanatos – spatii comune generoase, iluminat natural, confort, securitate si siguranta. In acelasi timp, proiectul va oferi posibilitatea de accesa cu usurinta servicii de calitate precum restaurante, servicii medicale, fitness, incarcatoare auto, suport bicicleta si zone de relaxare, concepute pentru a imbunatati experienta angajatilor la locul de munca.

Cu o experienta de peste 20 de ani in instalarea si integrarea diverselor sisteme de curenti slabi pentru cladiri, si avand la dispozitie numeroase solutii – nefiind constransi de utilizarea unei anumite tehnologii, compania noastra a ales un mix de sisteme de inalta calitate si fiabilitate dovedita pentru infrastructura esentiala si sisteme cu raport pret/performanta foarte bun, in vederea incadrarii in bugetele alocate.

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Echipamente
 • Sistem de detectie incendiu Schrack Seconet compus din 6 centrale conectate in retea peste 3000 elemente (96 bucle, 3.429 detectori, 473 butoane, 328 sirene cu flash);
 • Sistem de control acces si de efractie compus din 4 centrale UTC, cititoare HID si porti automate rapide;
 • Sistem bariere auto pentru parcare cu solutie de identificare a numerelor de inmatriculare (LPR) videointerfoane pentru vizitatori Aiphone si bariere Came;
 • Sistem supraveghere video cu 217 camera Hikvision, software de management video, infrastructura IT Fujitsu solutie de afisare video pentru dispecerat NEC;
 • Sistem de Videointerfonie Dahua pentru comunicatii intre cele 8 lifturi cu dispeceratul;
 • Sistem de Videointerfonie Aiphone cu 10 posturi de exterior si 4 posturi de interior;
 • Sistem integrat de securitate (API SMS para C) Gamanet pentru gestionarea si interconectarea sistemelor de detectie incendiu, supraveghere video, control acces;
 • Sistem de Automatizari BMS Honeywell pentru monitorizarea functionarii si controlul instalatiilot cladirilor (sistem de detectie si semnalizare incendiu, sistem de control acces, sistem de efractie, sistem bariere auto, sistem de videointerfonie, sistem voce-date), a sistemelor de back-up asociate. De asemenea, sistemul BMS are si rolul esential de a monitoriza consumurile de energie in spatiile comune si separate, in spatiile chiriasilor;
 • Infrastructura IT&C suport pentru instalatiile de curenti slabi Fujitsu, Fortinet, R&M;
Serviciile oferite de AVITECH

In cadrul proiectului J8 Office Park, AVITECH a oferit intreaga gama de servicii:

Procurarea si livrarea materialelor, accesoriilor si echipamentelor necesare;

Instalarea echipamentelor cu personal propriu si parteneri subcontractori pentru executia lucrarilor de cablare;

Punerea in functiune a sistemelor contractate.

O atentie aparte am acordat integrarii sistemelor cladirii, a sistemelor chiriasilor cu cele ale cladirii pentru protectia la incendiu, accesul auto si pietonal, automatizari BMS.

Pentru sistemele instalate, AVITECH va asigura o garantie de 5 ani. De asemenea, compania noastra va presta servicii de mentenanta a instalatiilor si suport tehnic.

Concluzii

in urma finalizarii constructiei, cele doua cladiri J8 Office Park au obtinut certificarea de mediu BREEAM OUTSTANDING.

Prin sistemele alese, instalate si integrate, AVITECH si-a adus o contributie importanta la:

 • Cresterea valorii investitiei;
 • Confortul oferit chiriasilor;
 • Securitatea si confortul chiriasilor;
 • Administrarea facila a sistemelor si instalatiilor de curenti slabi;
 • Operarea cu costuri reduse a cladirilor.

Compania noastra a dovedit inca o data ca este unul dintre contractorii de curenti slabi din Romania, capabil sa sustina si sa gestioneze cu resurse proprii, un proiect important si complex.

Proiecte de referinta, similare

De-a lungul timpului, AVITECH a contractat si executat instalatii electrice curenti slabi si pentru alte cladiri de birouri precum Expo Business Park, Floreasca Business Park, Hermes Business Park, Iulius Town Timisoara, Multigalaxy 1, Multigalaxy 2, Nusco, Palas Iasi, Unirii View, Vivo Cluj-Napoca.

Cauti un contractor pentru executia instalatiilor de curenti slabi?

Română