Adresare Publica si Alarmare Vocala BOSCH – Praesensa, Paviro si Plena

Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image
Slider Image

Sistemele PA/VA (de adresare publica si alarmare vocala) sunt instalate in cladirile in care este nevoie sa se furnizeze mesaje clare si concise – fie ca mesaje generale de zi cu zi, fie ca alerte in cazul unei urgente, pentru evacuarea in siguranta a ocupantilor. Scopul lor este de a raspunde nevoilor in schimbare ale clientilor, folosind sisteme remarcabile care se pliaza pe aplicatiile de orice dimensiune.

Cercetarile au aratat ca oamenii sunt mai putin predispusi sa intre in panica atunci cand li se prezinta un mesaj clar si usor de inteles. De asemenea, spre deosebire de alertele cu sirene sonore, evacuarea instruita reduce timpii de eliberare a unei cladiri. Iar pentru aceasta, sistemele PA/VA de inalta calitate fac fata provocarilor ridicate de securitate si siguranta. Astfel, intr-o situatie critica precum un incendiu, este esential ca oamenii sa fie evacuati in siguranta si in cel mai scurt timp posibil.

Adesea, clientii prefera solutiile care pot utiliza infrastructura existenta si suporta diagnosticarea si intretinerea de la distanta, ceea ce duce la eficientizarea costurilor. Iar ca urmare a necesitatii actuale de integrare a tuturor sistemelor de management al cladirilor, exista o tendinta clara catre sisteme bazate pe IP si dispozitive controlate de software, rezultand solutii orientate spre viitor.

Solutii pentru o varietate de utilizari

Cu o experienta de peste 90 de ani, Bosch este lider mondial in domeniu si furnizeaza sisteme si componente de adresare publica si alarmare in caz de urgenta pentru terminale de transport, cladiri publice si de birouri, institutii de stat, institutii educationale, sali de spectacole, stadioane si complexuri sportive sau centre comerciale din intreaga lume.

Fiecare aplicatie vine cu cerinte de sistem diferite. De pilda, un aeroport international aglomerat comunica catre terminale anunturi de calatorie si necesita un sistem care poate fi adaptat pentru anumite niveluri de zgomot. O universitate trebuie sa isi mentina campusul securizat, necesitand un sistem care sa ofere o supraveghere clara a unei game de zone interioare si exterioare in orice moment. La randul lor, cladirile comerciale vin in toate formele si dimensiunile, de la hyper centre comerciale, care presupun solutii flexibile multi-zone pentru a satisface diferite nevoi in functie de numarul de vizitatori sau de ora din zi, pana la magazine mici deservite complet de un sistem PA cu o singura zona. Indiferent de dimensiune, toate au un lucru în comun: informarea ocupantilor prin mesaje clare.

PRAESENSA

In materie de sisteme de sonorizare si alarmare vocala, PRAESENSA este noul standard de la Bosch. Sistemul ofera un sunet de inalta calitate pentru muzica sau mesagerie, in fiecare zona a cladirii, si este controlat printr-o interfata grafica intuitiva, de pe ecranul tactil al statiei de apel, sau printr-un software personalizat ce ruleaza pe o tabletă sau PC.

PRAESENSA foloseste conectivitate IP si un concept de inteligent de alimentare, pentru a oferi un sistem extrem de eficient din punctul de vedere al costurilor, potrivit pentru topologii centralizate si descentralizate.

Folosind o arhitectura avansata de retea media, PRAESENSA ofera control complet si comunicare cu toate zonele din cladirea (cladirile) aplicatiei. Atunci cand sunt adaugate sau definite noi zone, PRAESENSA poate acomoda imediat aceste schimbari. Iar datorită conectivitatii IP, sistemul se bucura de adaptabilitate si scalabilitate extreme. Dispozitivele hardware cheie ale PRAESENSA sunt controlate de solutii software personalizate, rezultand un sistem bogat in functii, cu potential de a adauga capacitati suplimentare in timp.

Flexibilitate și scalabilitate

Toate dispozitivele din sistem sunt conectate IP, facilitand interconectarea usoara cu alte sisteme. Dispozitivele PRAESENSA sunt gestionate prin tehnologia de rețea media OMNEO, permitand o calitate audio mai buna, cu o mai mare flexibilitate si scalabilitate decat orice alt sistem de alarmare vocala si adresare publica.

Fiabilitate

PRAESENSA asigura fiabilitate inca din momentul instalarii, cu redundanta incorporata in intregul sistem de sonorizare si alarmare vocala. Sistemul accepta, de asemenea, integrarea inteligenta a functiilor si a facilitatilor de backup, cu criptare (AES128) si autentificare (TLS), pentru protectie completa impotriva interceptarii si hackingului.

Utilizare eficienta de puterii

Sistemul cuprinde o arhitectura inovatoare de amplificator multicanal, cu alocarea inteligenta a puterii la nivelul iesirilor amplificatorului si cu un canal de rezerva integrat. Acest lucru imbunatateste semnificativ utilizarea efectiva a puterii disponibile, indiferent de sarcina difuzoarelor din fiecare zona.

Experienta optimizata pentru utilizator

Interfața intuitiva a stației de apel ofera o experienta optimizata pentru utilizator, printr-o combinatie eficienta de ecran tactil si butoane de selectie.

Ideal pentru zone de aplicatii de dimensiuni medii – mari (multi-site), unde se cere flexibilitate si scalabilitate completa

 • Toate componentele sistemului sunt conectate IP, pentru flexibilitate si scalabilitate maxime
 • Arhitectura inovatoare a amplificatorului aloca puterea inteligent, crescand eficienta si scazand costurile de proprietate
 • Designul centrat pe utilizator ofera o interfata intuitiva
 • Sistemul se adapteaza nevoilor in schimbare
PAVIRO

Folosind tehnologie IP, PAVIRO este o solutie de sistem extrem de flexibila, fiabila si sigura, cu o calitate audio superioara. Arhitectura sa de sistem extrem de adaptabila il face ideal pentru birouri de dimensiuni mici si medii, aeroporturi regionale, hoteluri de dimensiuni medii, fabrici, scoli si magazine universale.

Datorită gamei sale puternice de caracteristici, PAVIRO nu numai ca raspunde unei varietati de cerinte de aplicatie, dar ofera si cea mai buna performanta din clasa sa in ceea ce priveste calitatea, usurinta de instalare si versatilitatea. In acelasi timp, minimizeaza costurile operationale datorita consumului redus de energie.

Sistem flexibil

PAVIRO poate gestiona fara probleme modificarile de ultima ora de design ale sistemului. Aceasta, datorita comutarii inteligente a intrarilor, alocarilor dinamice ale canalelor si partajarii sarcinii de putere, care fac sistemul extrem de flexibil, permitand modificari de proiectare in orice etapa a proiectului.

Consum si eficienta costurilor

Utilizarea amplificatoarelor de clasa D de inalta eficienta si a hardware-ului si software-ului inteligent de gestionare a energiei minimizeaza semnificativ consumul de energie. Sistemul utilizeaza mai putine amplificatoare decat alte sisteme, scazand si mai mult costurile operationale.

Ideal pentru zone de aplicatii de dimensiuni mici – medii (multi-site) unde se cere flexibilitate si calitate profesionala a sunetului

 • Sistemul poate accepta modificari de arhitectura în orice etapa în timpul instalarii
 • Cel mai mic consum de energie dintre toate sistemele din aceasta clasa
 • Set-up rapid, usor si complet atât cu configuratii „de baza”, cat si „expert”
 • Monitorizarea zonei pe statia de apel
PLENA

Gama de sisteme de alarmare vocala si adresare publica PLENA este o solutie ideala de evacuare, mesaje si muzica de fundal pentru o varietate de locatii, precum scoli, hoteluri, centre comerciale, fabrici, birouri si aplicații similare in care siguranța publica este esentiala.

Solutiile PLENA pot fi utilizate pentru a adapta practic orice sistem de adresare publica la nevoile precise ale locatiilor de dimensiuni mici si medii. Sistemul este proiectat pentru a fi o solutie usor de utilizat, avand un concept independent, de tipul plug-and-play, ideal pentru aplicatii de intrare (acces).

Extensibilitate simpla

Controlerul PLENA VAS poate gestiona pana la sase zone cu un manager de mesaje incorporat, microfon de urgenta si un amplificator de putere încorporat de 240 W. Exista un singur controler, dar sistemul poate fi extins la 120 de zone folosind routere cu sase zone.

Configurare inteligenta

Conceput ca o solutie versatila, sistemul este usor de configurat pentru aplicații specifice, folosind DIP-switch-uri pentru setarea functionalitatii de baza si un PC sau laptop pentru configuratii de sistem mai avansate. Managerul de mesaje incorporat gestioneaza pana la 180 de mesaje vorbite.

Ideal pentru majoritatea zonelor de aplicatii de dimensiuni mici – medii

 • Sistem compact care poate fi extins la un sistem de dimensiuni medii
 • Concept autonom si plug-and-play pentru majoritatea aplicatiilor de baza
 • Configurare inteligenta folosind comutatoare DIP, un laptop sau un PC
Servicii complete. Proiecte la cheie

Pentru sisteme de Public Address and Voice Alarm, AVITECH ofera o full range of services for Video surveillance:: Consultanta, Proiectare, Furnizare echipamente, Instalare, Programare, , Maintenance and Technical Support..

Un rol aparte il acordam procesului de integrare a sistemelor nou instalate PA/VA/BGM cu cele deja existente: Sisteme de sonorizare, Intrusion Detection, Access Control, Sisteme Integrate de securitate (PSIM), Fire Detection, Fire Extinguish, BMS.

On the same topic

Doriti mai multe informatii despre solutiile PA/VA/BGM?

Specialistii AVITECH in sisteme de Adresare Publica si Alarmare Vocala va stau la dispozitie

  English