Detectarea incendiilor in zonele industriale

Slider Image
Camere de detectare a incendiului și fumului AVIOTEC cu algoritmi AI

AVIOTEC detecteaza flacarile si fumul rapid si direct la sursa. Solutia este ideala pentru industrie, deoarece poate functiona eficient in conditii dure, cum ar fi conditiile cu praf, umezeala si intuneric. In plus, AVIOTEC functioneaza ca si camera de securitate.

Detectare rapida si fiabila cu AVIOTEC IP starlight 8000

Instalatiile industriale prezinta riscuri unice pentru siguranta la incendiu. Materiile prime utilizate in timpul productiei sunt adesea foarte inflamabile si procesul de productie implica de obicei, utilizarea de masini grele care pot functiona defectuos si pot oferi o sursa de aprindere. Mediile prafuite si tavanele incredibil de inalte fac ca detectoarele traditionale de incendiu sa fie in cel mai bun caz. Acesta este motivul pentru care Bosch ofera detectarea incendiului bazata pe video pentru a recunoaste rapid fumul si focul de la sursa si pentru a alerta echipele de siguranta inainte ca incendiul sa aiba sansa sa se raspandeasca.

Instalatii de prelucrare a alimentelor

Flacarile si fumul contamineaza alimentele. Astfel, prevenirea incendiilor in fabricile alimentare este esentiala. In ciuda acestui fapt, fabricile de prelucrare a alimentelor au o sarcina mare de foc in fiecare etapa a procesului de productie a alimentelor. Transportatoarele care transporta alimente la temperature ridicare si liniile de prajituri care contin mii de litri de grasime fierbinte se pot aprinde usor. Sursele obisnuite de aprindere in fabricile de produse alimentare includ scantei de la echipamente electronice defectuoase si frecare la transportare care nu sunt aliniate. Pentru a inrautati lucrurile, riscul ca incendiile sa se raspandeasca rapid este, de asemenea, mare din cauza substantelot in aer si a ingredientelor sub forma de pulbere, cum ar fi faina, care pot provoca explozii violente de praf atunci cand sunt aprinse.

O solutie pentru detectarea si identificarea rapida a incendiilor este esentiala pentru a preveni contaminarea alimentelor pe o scara larga si determinarea echipamentelor. In plus, deoarece igiena este un factor important in manipularea slimentelor, alarmele false trebuie reduse la minimum pentru a se asigura ca alimentele sunt intotdeauna pastrate proaspete, fiind manipulate in cel mai eficient mod.

Industria textila

Fie ca sunt bumbac sau poliester, fabricile de textile prelucreaza o serie de fibre textile care au un lucru in comun, toate sunt foarte combustibile. Praful textil si fibrele in exces, un produs secundar al producției textile, reprezinta, de asemenea, un pericol de incendiu, deoarece sunt adesea in aer si sunt abundente in zonele de productie.

Procesele tipice din industria textila, cum ar fi filarea, cardarea si tesutul implica tehnici in care materialele sunt prelucrate pe masini care se misca la viteze mari. Cand aceste masini functioneaza defectuos, scanteile datorate defectiunilor electronice si frecarea datorata defectiunilor mecanice sunt frecvente si ofera sursa perfecta de aprindere.

Fabricile de textile sunt, prin urmare, un punct fierbinte pentru incendii, deoarece materialele inflamabile au sanse mari de a intra in contact cu sursele de aprindere. Mai mult, cu tot praful textil produs, este posibil ca detectoarele de incendiu traditionale sa nu inregistreze o alarma din cauza blocajelor. Astfel, este necesara o solutie inovatoare care poate detecta rapid sursa incendiilor in medii provocatoare pentru a mentine angajatii in siguranta si pentru a preveni intreruperile afacerii.

Fabrici de produse chimice

Riscul de explozie in fabricile chimice este deosebit de mare, deoarece substantele procesate sunt adesea inflamabile. Aceste substante iau, de asemenea, multe forme, fiecare punand provocari unice de siguranta.

Solidele sunt un pericol de incendiu atunci cand sunt sub forma de pulbere. Acest lucru se datoreaza faptului ca pulberile pot fi dispersate cu usurinta in aer, mai ales atunci cand sunt turnate dintr-un recipient de depozitare intr-o masina. De-a lungul timpului, cu o ventilatie slaba, pulberile formeaza lent un strat de praf in aer si se pot arde rapid atunci cand intra in contact cu o sursa de aprindere.

In instalatiile chimice, aprinderea lichidelor inflamabile scurse poate duce la daune pe scara larga, deoarece scurgerile de lichide sunt adesea mai extinse decat se credea initial. In mod similar, pentru lichide, scurgerile de gaz sunt, de asemenea, un pericol. Din pacate, scurgerile de gaz sunt mai greu de identificat, iar amploarea poate sa nu fie evidenta, deoarece gazele sunt adesea invizibile. Astfel, orice aprindere intr-o uzina chimica poate provoca raspandirea rapida a incendiului.

Prin urmare, fabricile de produse chimice au nevoie de sisteme robuste de detectare a incendiilor care sa poata actiona din timp si sa identifice exact unde este amenintarea de a preveni incendiile pe scara larga.

Pe aceeasi tema

Doreti mai multe informatii despre detectia video?

Română